Ο Ερμής Λαγκαδά μπορεί να ηττήθηκε στο Λαύριο, όμως η ήττα του Ηρακλείου έφερε και τη μαθηματική εξασφάλιση της σωτηρίας, σκορπώντας ικανοποίηση στους “πράσινους”, καθώς αυτός ήταν και ο βασικός τους στόχος.

Το ντεμαράζ θετικών αποτελεσμάτων και εμφανίσεων της ομάδας από τα μέσα Φλεβάρη και οι 5 νίκες σε 7 παιχνίδια απέδειξαν ότι ο Ερμής δικαιούται να αγωνίζεται στην Α2.

Η ατυχία όμως συνεχίστηκε όσον αφορά τους τραυματισμούς, με τον Θανάση Ιωακειμίδη να διεκδικεί… Όσκαρ, μιας και είναι η δεύτερη φορά που τραυματίζεται σοβαρά τη φετινή σεζόν. Ο 21χρονος βασικός πλέι μέικερ  της ομάδας τραυματίστηκε στην προπόνηση της προηγούμενης Πέμπτης και πάλι στο γόνατο και όπως όλα δείχνουν θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν (δεν αγωνίστηκε στο ματς με το Λαύριο).

Είναι γεγονός ότι ο Ιωακειμίδης αποτέλεσε το ακρογωνιαίο λίθο στη νευραλγική θέση του άσου κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι η ομάδα με τον νεαρό γκαρντ παρόντα πέτυχε όλες τις νίκες (9 νίκες σε 17 παιχνίδια συμμετοχής του).

Πέραν του Ιωακειμίδη, σοβαρά τραυματίστηκε και ο Γκόνος ο οποίος έσπασε το χέρι του στην προπόνηση του Σαββάτου κι έτσι άλλη μια λύση στον άσο είναι παρελθόν για τον Τάκη Ξουρίδα. Επιπλέον στον αγώνα του Σαββάτου αποχώρησε με οίδημα στο γόνατο και ο Γεωργίτσης για τον οποίο γίνεται προσπάθεια να προλάβει το ματς του Σαββάτου κάτι που όμως φαντάζει δύσκολο.

Όλοι όμως γνωρίζουν ότι η ομάδα στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον πρωτοπόρο Φιλαθλητικό μπορεί να μην έχει βαθμολογικό κίνητρο, έχει ωστόσο ένα διπλό κίνητρο γοήτρου το οποίο προκύπτει τόσο από τη διάθεση για μια μεγάλη νίκη κόντρα στον πρωτοπόρο, όσο και από το γεγονός ότι η ομάδα στον 1ο γύρο γνώρισε την πιο βαριά ήττα στην ιστορία της (107 – 65).