Την πρώτη του νίκη, στην επιστροφή του στην Α2 Ανδρών πέτυχε ο ΓΣ Λάρισας, ο οποίος πιάνοντας εξαιρετική απόδοση επικράτησε του Ηρακλείου με 83-64, δείχνοντας ότι θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο για όλες της ομάδες της κατηγορίας. Ο προπονητής της ομάδας, Θανάσης Μπουλιάκης στις δηλώσεις του ανέφερε πως ήταν ένα από τα παιχνίδια που έπρεπε η ομάδα του να κερδίσει, ενώ ο πολύπειρος Σωτήρης Γκιουλέκας ανέφερε πως ήταν μια νίκη ψυχολογίας.

Θανάσης Μπουλιάκης (τεχνικός ΓΣΛ): «Το σημερινό ματς για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να το κερδίσουμε. Περάσαμε από τις 22 Αυγούστου που ξεκινήσαμε, πάρα πολλά προβλήματα, ίσως κουραστήκαμε και εμείς να τα λέμε και εσείς να τα ακούτε, αλλά είναι η αλήθεια. Μόνο αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε κανονικά χωρίς απουσίες και τραυματισμούς.Αντιληφθήκαμε την σημαντικότητα της στιγμής και νομίζω ανταποκριθήκαμε σωστά ακόμα και στα άσχημα σημεία του αγώνα για εμάς. Έτσι φτάσαμε σε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολλά χρόνια μαζί και ο κόουτς και τα παιδιά τα περισσότερα, ενώ εμείς είμαστε μια εντελώς νέα ομάδα. Έχουν μια ομοιογένεια που εμείς ακόμη δεν έχουμε. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες γιατί εμείς ξέρουμε ,τι περάσαμε για να φτάσει αυτή η ομάδα εδώ. Μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα στο Παγκράτι συνεχίσαμε δυνατά και ήρθε σήμερα η νίκη, είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί μέχρι να μπορέσει αυτή η ομάδα να ορθοποδήσει και να έρθει εκεί που της αξίζει. Η συνέχεια για εμάς, είναι πολύ δύσκολη, θα το χαρούμε σήμερα αλλά από αύριο τα κεφάλια μέσα, πάμε σε μια δύσκολη έδρα κόντρα σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, τον Ηρακλή. Θέλουμε να είμαστε υγιείς, αυτό προέχει για να πάμε καλά. Το ρόστερ μας είναι μικρό, όπως και το ροτέισον, άρα θα πρέπει να είμαστε υγιείς για να δίνει ο καθένας αυτό που πρέπει στην ομάδα. Το ματς κρίθηκε στην καλή δημιουργία που είχαμε σαν ομάδα, κυρίως από τον Νίκολιτς και τον Κούρα που μας ξεκόλλησαν. 
Όσο για τον Νισύριο έπαθε ένα διάστρεμμα και γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε, αναμένεται μετά τον Ηρακλή να είναι καλά για να μας βοηθήσει και αυτός».

Σωτήρης Γκιουλέκας (παίκτης ΓΣΛ): «Αρχικά συγχαίρω το Ηράκλειο, μια ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της και με ίδιους στόχους με εμάς. Σημαντική η νίκη μας και η διαφορά που πήραμε στο τέλος. Η διαφορά των ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλη όσο δείχνει το σκορ, αλλά διαχειριστήκαμε καλά τα τελευταία λεπτά του αγώνα και φτάσαμε στην εύκολη νίκη. 
Ήταν μια νίκη ψυχολογίας για εμάς, την χρειαζόμασταν πολύ μετά την ήττα στο Παγκράτι. Μας κάνει πιο δυνατούς αλλά μας γεμίζει και με ευθύνες. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι στο επόμενο ματς.
Είμαι πολύ χαρούμενος που ο ΓΣΛ έκανε μετά από τόσα χρόνια την πρώτη του νίκη στην Α2. Είμαι κομμάτι αυτής της ομάδας και θα συνεχίσω να είμαι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν εδώ, τον θέλουμε συνέχεια δίπλα μας. Εύχομαι να είμαστε υγιείς, μόνο αυτό και καλή συνέχεια στο Ηράκλειο».