Ο περσινός Γολγοθάς που πέρασαν οι παίκτες του Λαυρίου εξαιτίας της οικονομικής αφερεγγυότητας από πλευράς διοίκησης δεν τους επέτρεψε να πετύχουν τους στόχους που είχαν θέσει στην αρχή της χρονιάς. Οι “κυανοκίτρινοι” προσπάθησαν να μην επηρεάζονται από αυτό, κάτι που, όμως, αποδείχθηκε αδύνατο.

Παράλληλα, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα της κατηγορίας, ο Δημήτρης Σπανάκος, δεν μπόρεσε να δείξει πτυχές του ταλέντου του αφού η κατάσταση που επικρατούσε στο Λαύριο από τα μέσα της σεζόν δεν του έδωσε την ευκαιρία να προσφέρει όσα ήθελε. Ο νεαρός παίκτης μίλησε στο basketblog.gr για τα όσα συνέβησαν την περυσινή αγωνιστική περίοδο, τα κέρδη του από την παρουσία του στο Λαύριο, αλλά και τις φιλοδοξίες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη γεύση που του άφησε η περσινή χρονιά: “Το κλίμα στην ομάδα μεταξύ παικτών και προπονητή ήταν υπέροχο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, παρά τα πολλά και σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Προσωπικά θεωρώ ότι όλα τα παιδιά είναι ήρωες. Αγαπούσαν πολύ την ομάδα, είχαν φιλοδοξίες.

Είχαμε ξεκινήσει ως ομάδα που θα διεκδικούσε την άνοδό της, και πράγματι είχαμε το ρόστερ για να παλέψουμε για την άνοδο. Τελικά, όμως, λόγω οικονομικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν χάσαμε τον δρόμο μας και δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Για τα όσα έζησε στο Λαύριο: “Κέρδισα πολλά πράγματα καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Είχα να κάνω με παιδιά που πάνω απ όλα ήταν εξαιρετικοί χαρακτήρες και μεγάλες προσωπικότητες. Και μόνο το γεγονός ότι έκανα προπόνηση μαζί με παίκτες που έχουν μεγάλη εμπειρία από την Α2, το θεωρώ μεγάλο κέρδος.

Γενικά, μόνο θετικά πράγματα έχω να θυμάμαι από την παρουσία μου στο Λαύριο και την συνύπαρξή μου με τους συμπαίκτες μου. Αν πρέπει να βρω κάτι αρνητικό, αυτό θα ήταν ότι δεν είχα το χώρο και το χρόνο να παίξω όσο ήθελα, αλλά αυτό είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς πως διαθέταμε ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ και ήμουν ο πιο μικρός παίκτης της ομάδας”.

Για την καριέρα του: “Στόχος μου είναι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Γιατί να μην παίξω στην Α2; Κάνω καθημερινά ατομικές προπονήσεις, γυμνάζομαι εντατικά ώστε να είμαι έτοιμος και σε θέμα δύναμης και γενικά κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου ώστε να βελτιώνομαι διαρκώς. Κακά τα ψέματα, οι ομάδες λόγω της οικονομικής κρίσης είναι αναγκασμένες να κοιτάξουν περισσότερο να επενδύσουν σε κάποιους νεαρούς παίκτες και να τους δώσουν ευκαιρίες. Αυτό θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ”.