Σε οριακό σημείο έχει φτάσει πλέον η κατάσταση στον ΟΦΗ ο οποίος συνεχίζει να… χαροπαλεύει και ψάχνει απεγνωσμένα… οξυγόνο. Οι μέχρι τώρα επαφές της διοίκησης με τους παράγοντες του Ηρακλείου που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να στηρίξουν την ομάδα τη νέα σεζόν δεν έχουν καρποφορήσει και όπως είναι φυσικό η αγωνία κορυφώνεται για τους πολυάριθμους φίλους του ιστορικού συλλόγου.

Καθοριστική θα είναι όπως όλα δείχνουν η νέα συνάντηση ανάμεσα στην διοίκηση Ξημέρη και τους Ηρακλειώτες παράγοντες, η οποία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο. Εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλα τα δεδομένα και αναμένεται να διαφανεί εάν υπάρχει προοπτική σωτηρίας…

Τα μέχρι τώρα σημάδια πάντως δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις ενός εκ των παραγόντων του Ηρακλείου, του Γιάννη Χαρωνίτη, ο οποίος ξεκαθάρισε στον “Athletic Radio”, ότι δεν θα συμμετάσχει στη νέα συνάντηση: “Όταν έγινε η συνάντηση στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ που είχε ζητήσει ο ΟΦΗ, επειδή είμαι παλιός μπασκετικός χάρηκα που είδα να κάθονται στο ίδιο τραπέζι όλα τα σωματεία. Αυτή ήταν η πρώτη παρατήρηση που έκανα.

Η δεύτερη που έκανα ήταν ότι όποια ομάδα συμμετάσχει στην εθνική κατηγορία να την στηρίξουμε όλοι εμείς. Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι όσοι αγαπούν το μπάσκετ καλό θα είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους που παίρνουν ένα οικονομικό ρίσκο. Εγώ δεν συμμετάσχω σε καμία επιτροπή, ούτε του ΟΦΗ, ούτε του Εργοτέλη. Εγώ είμαι Ηράκλειο. Δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Απλά, είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω, με κάποια χορηγία ή με κάποιο άλλο τρόπο. Όχι όμως ως παράγοντας”.