Ανακοίνωση – απάντηση, στις κατηγορίες της Αγίας Παρασκευής εξέδωσε η διοίκηση των Ικάρων Σερρών.

Οι “κυανοκίτρινοι” ζητούν από την Αθηναϊκή ομάδα να ανακαλέσει άμεσα τα όσα αναφέρει για τη διαιτησία, ενώ ζητάνε συγνώμη για ότι δεν πήγε καλά στη φιλοξενία της αποστολής. Αναλυτικά:

“1) Διαιτητές της συνάντησης ήταν η κ. Αργυρού (πρώτος διαιτητής), ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Τζαφλέρης. Δεν είχαν επικεφαλής τον κ. Γεωργιάδη, διότι δεν είναι ούτε συμμορία, ούτε οργάνωση, ούτε πολιτικό κόμμα, διαιτητές είναι και είχαν αποκλειστικό σκοπό να διαιτητεύσουν έναν αγώνα μπάσκετ. Σας το επισημαίνουμε εμείς, για να μην σας το επισημάνει η Ε.Ο.Κ. και η Κ.Ε.Δ. στις οποίες αναφέρεστε.

Η κατηγορία για προαποφασισμένο αποτέλεσμα είναι βαρύτατη, προσβάλει το σωματείο μας, να την ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ, εκτός και αν έχετε στοιχεία. Περιορίστε την κριτική σας, στην οπτική γωνία, με την οποία εσείς είδατε τα σφυρίγματα των διαιτητών στο συγκεκριμένο παιχνίδι, όλα τα υπόλοιπα, μόνο καλό δεν κάνουν στο άθλημα και στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Δεν θα ασχοληθούμε με θέματα διαιτησίας, όπως δεν το έχουμε κάνει από την αρχή του πρωταθλήματος, ακόμα και σε παιχνίδια που ηττηθήκαμε και θα είχαμε κάθε λόγο να διαμαρτυρηθούμε.

Σε παιχνίδι δε που κερδίσαμε, το να αναλύουμε φάσεις και να κάνουμε κριτική σε σφυρίγματα (και μάλιστα από video), μόνο και μόνο για να απαντήσουμε στην διαμαρτυρία σας, είναι κατ’ ελάχιστο φαιδρό. Παραθέτουμε μόνο κάποιους αριθμούς από την στατιστική υπηρεσία που καλύπτει το πρωτάθλημα της Α2 και ένα τεχνικό σχόλιο για προβληματισμό:

α) Το συγκεκριμένο παιχνίδι έληξε με φάουλ 21-21. (τι δεν πάει καλά;)

β) Οι βολές ήταν 20-15 παρ’ όλο που δεχθήκατε όπως λέτε 4 συνεχόμενες (;) τεχνικές ποινές (κάτι δεν πάει καλά).

γ) Ο παίκτης της Ομάδας σας Νίκος Ψυλέας, που όπως λέτε δέχτηκε δύο συνεχόμενες τεχνικές ποινές στον συγκεκριμένο αγώνα, μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα έχει δεχθεί συνολικά μόνο μία; (κάτι δεν πάει καλά).

δ) Με τις δύο τεχνικές ποινές που δέχθηκε ο πάγκος σας για διαμαρτυρία, φτάσατε μέχρι τώρα τις 5/3 (προπονητής/πάγκος). (κάτι δεν πάει επίσης καλά, να προβληματιστείτε επειγόντως).

ε) Όταν θες να κερδίσεις το ματς στα τελευταία 10 δεύτερα, καλό είναι να έχεις και τον προπονητή σου στον πάγκο, για να δώσει τις κατάλληλες εντολές, γιατί μετά θα σου φταίνε άλλοι.

2) Εν αντιθέσει με την κοσμιοτάτη συμπεριφορά των φιλάθλων, που βρέθηκαν στις εξέδρες και προφανώς ήταν μακριά, για να ακούσουν αυτά που ασταμάτητα ξεστόμιζε, η αγεωγράφητη κυρία που βρισκόταν στον πάγκο σας (εξηγείστε της, που βρίσκεται η Βουλγαρία), εσείς λέτε ότι αναγνωρίσατε ανθρώπους της Ομάδας των Ικάρων να κινούνται απειλητικά προς τα εσάς με πρόθεση να χειροδικήσουν.

Θέλοντας μάλιστα να ενισχύσετε την κατηγορία της εμπαθούς διαιτησίας σε βάρος σας, λέτε ότι οι διαιτητές της συνάντησης δεν έγραψαν τίποτε από τα… θλιβερά γεγονότα, που συνέβησαν και αναρωτιέστε “γιατί άραγε…;”, ενώ ταυτόχρονα δεν λέτε ότι οι διαιτητές ήταν απόντες από αυτά, αφού βρίσκονταν στα αποδυτήρια.

Οι διαιτητές, το μόνο που θα μπορούσαν να γράψουν -και τελικά έδωσαν τόπο στην οργή- ήταν αυτά που τους έλεγε μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής σας, ο οποίος αν και με αποβολή, βρέθηκε στο τραπέζι της γραμματείας σε χρόνο, που προκαλεί ερωτηματικά για τις ανθρώπινες δυνατότητες μετακίνησης ή για το που βρισκόταν ενώ είχε αποβληθεί.

Ο κομισάριος είναι αυτήκοος μάρτυρας. 48 ώρες ακριβώς μετά το τέλος του παιχνιδιού -όσες ώρες δηλαδή χρειάζεται για να λήξει η αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της  πρόκλησης σωματικής βλάβης- για το οποίο αδίκημα, κάποιος συνοδός της ομάδας σας είχε λόγους να φοβάται και………κακώς έκανε που φοβόταν, διότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από τον παθόντα, θα περιμέναμε να συντάξετε ένα πιο εμπεριστατωμένο και ειλικρινές κείμενο, γιατί με τόσες υπερβολές και ανακρίβειες και το όποιο δίκιο κι αν έχετε θα το χάνετε πάντα.

Χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας, για εμάς όλα τα παραπάνω ανήκουν στο παρελθόν (γράψατε – απαντήσαμε – τέλος), σας ζητούμε συγνώμη για ότι, κατά τη γνώμη σας, περνούσε από το χέρι μας και δεν λειτούργησε καλά στην φιλοξενία μας και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2, το οποίο σαν Κ.Α.Π. φέτος το γνωρίζετε για πρώτη φορά και μάλιστα κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες για την χώρα μας.

Με συναδελφικότητα”.