“Η αλήθεια είναι πως δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον κόσμο. Παίζουμε στην Α2, σε ένα καλό πρωτάθλημα, με καλό θέαμα. Ο κόσμος πρέπει να αγκαλιάσει περισσότερο τους Ικάρους και να βοηθήσει και εμάς τους λίγους που ασχολούμαστε και δίνουμε διέξοδο και σε πάρα πολλά παιδιά”, υπογράμμισε ο κ. Αθανασιάδης και πρόσθεσε: “Είναι μονόδρομος να αγκαλιάσει ο κόσμος αυτή την προσπάθεια και να γίνει ο μεγάλος χορηγός της ομάδας.

Οι Ίκαροι πρέπει να βασίζονται στον κόσμο τους που θα παίρνει αποφάσεις για την ομάδα. Προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι υγιές. Για αυτό και θα έχουμε ανοιχτή συνέλευση στις 6 Ιουνίου για να έρθει ο κόσμος και να πεις τις προτάσεις του. Πρέπει αυτοί που διοικούν την ομάδα να βγαίνουν από τον κόσμο. Θέλουμε την πίεση του κόσμου για να γινόμαστε καλύτεροι”.

Το θέμα με μια πιθανή άνοδο της ομάδας στην Α1 είναι στο επίκεντρο και ο πρόεδρος των Ικάρων τόνισε ότι θα πιέσουν την Ε.Ε.Α για να δουν τι γίνεται: “Οι Ίκαροι πέρυσι αδικήθηκαν αλλά δε γυρνάμε πίσω. Πιστεύω πως φέτος έχει γίνει ένα θετικό βήμα με την ειδική αδειοδότηση συμμετοχής που καθορίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ.

Το ερώτημα είναι πότε θα συνεδριάσει η Ε.Ε.Α, πότε θα πάρει αποφάσεις για να ξέρουμε. Δε γίνεται πάλι να τρέχουμε την τελευταία στιγμή. Θα πιέσουμε προκειμένου να μάθουμε καταληκτικές ημερομηνίες, προοπτικές και ότι είναι απαραίτητο γιατί αν υπάρχει προοπτική Α1 πρέπει να ετοιμαστούμε. Να προετοιμάσουμε την σύσταση ΚΑΕ, το γηπεδικό και διάφορα νομικά ζητήματα”.

Επίσης, ο κ. Αθανασιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δυσκολία του να είσαι πρόεδρος στην Α2 τονίζοντας πως δεν υπάρχει βοήθεια ούτε από το κράτος, ούτε από τον Δήμο: “Νομίζω πως οι πρόεδροι των ομάδων της Α2 τιμωρούνται από την πολιτεία και την ίδια την ομοσπονδία. Δε γίνεται να γίνονται κάποιοι πανευρωπαϊκοί αγώνες ατόμων με ειδικές ανάγκες και να δίνονται 80.000.000 ευρώ και όταν ζητάει ένα πολύ μικρότερο ποσό η Α2 της τάξης τους 1.000.000 ευρώ να λένε δεν υπάρχουν λεφτά. Λεφτά για τον αθλητισμό υπάρχουν.

Απλά κάποιοι δε πιέζουν καταστάσεις. Επίσης έχουμε παράπονα και από τον Δήμο. Συνεχώς πέφτουν χρήματα π.χ στο αυτοκινητοδρόμιο και το κλειστό της κοιλάδας παραμένει ως έχει από το 1980, με ελάχιστες βελτιώσεις. Είναι αδιανόητο να πηγαίνουμε στον Δήμο και να λένε συνεχώς πως δεν υπάρχουν λεφτά. Δηλαδή το κομμάτι μπάσκετ να μη δικαιούται ούτε ένα ευρώ;“.