Οι παροικούντες την μπασκετική Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά πως ο Φιλαθλητικός αποτελεί μαγαζί γωνία στην ανάδειξη ταλέντων. Η παρουσία του Τάκη Ζήβα στον πάγκο της ομάδας την τελευταία 15ετία και η προσήλωσή του στη δουλειά με νεαρούς και εξελίξιμους παίκτες έχουν αναγάγει τον σύλλογο του Ζωγράφου σε ένα από τα καλύτερα προγράμματα τμημάτων υποδομής. Ένα από τα ταλέντα που ξεπήδησαν από τους “ερυθρόλευκους” είναι και ο Κανέλλος Γαρμπής.

Ο 19χρονος πλεϊμέικερ ξεχωρίζει για την ικανότητά του στο σκοράρισμα, αφού έχει έφεση τόσο στο μακρινό σουτ όσο και στη διείσδυση, αλλά όπως τονίζει ο ίδιος μέσω του basketblog.gr θέλει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο σε άλλους τομείς. “Θέλω να εξελιχθώ και να βάλω στο παιχνίδι μου και την οργάνωση. Μου αρέσει να δίνω την ευκαιρία στους συμπαίκτες μου να σκοράρουν. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά του πλεϊμέικερ”, ήταν οι πρώτες κουβέντες του νεαρού, ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα τμήματα υποδομής του Φιλαθλητικού:

“Ο κόουτς Ζήβας κάνει πολύ καλή δουλειά και αυτό έχει αποδώσει καρπούς. Είναι από τους πρώτους και πιο σημαντικούς παράγοντες γύρω από τον οποίο δουλεύονται όλα στον Φιλαθλητικό. Γι αυτό προσπάθησα να εκμεταλλευτώ στο έπακρο την προσοχή που δείχνει ο κόουτς στους νεαρούς παίκτες και να πάρω όσα περισσότερα μπορώ. Προπονούμαι σκληρά γιατί θέλω να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ. Θέλω να φτάσω στα όριά μου“.

Όσο για τις προσωπικές του φιλοδοξίες; “Όπως είπα στόχος μου είναι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο. Πρέπει, όμως, να δουλεύω και να προσπαθώ γιατί χωρίς να κάνεις κάποιες θυσίες δεν μπορείς να καταφέρεις κάτι”.

Ο 19χρονος πλεϊμέικερ αναφέρθηκε και στην εμπιστοσύνη που του δείχνουν βετεράνοι παίκτες όπως ο Γιάννης Γιαννούλης και ο Τζορτζ Παπαδάκος: “Το γεγονός πως δύο τόσο μεγάλοι μπασκετμπολίστες με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο μου έδειξαν εμπιστοσύνη με γεμίζει ευθύνες. Θέλω να αποδείξω πως δίκαια στράφηκαν προς εμένα και να μέσα από την αγωνιστική μου πορεία και εξέλιξη να τους δικαιώσω“, και κατέληξε αποκαλύπτοντας το μπασκετικό του πρότυπο: “Είναι ο Βασίλης Σπανούλης γιατί ο τρόπος παιχνιδιού μου μοιάζει πολύ με τον δικό του”.