Μπορεί ο Ερμής να μην εξασφάλισε και μαθηματικά τη σωτηρία του, μετά τη νίκη επί του Παγκρατίου όμως θα πρέπει να γίνουν… πράγματα και θαύματα για να κινδυνέψει με υποβιβασμό η ομάδα του Λαγκαδά.

Συγκεκριμένα, οι “πράσινοι” θα πρέπει να ηττηθούν και στα 4 παιχνίδια που απομένουν και αντίστοιχα το Ηράκλειο να κάνει ισάριθμες νίκες και ο ΟΦΗ 3. Βέβαια η αισιοδοξία στον Λαγκαδά έχει φτάσει στα ύψη καθώς η ομάδα έχει ένα σερί εξαιρετικών εμφανίσεων με 5 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια (οριακές ήττες από Κηφισιά και Λευκάδα).

Μετά και την άνετη επικράτηση επί του Παγκρατίου (που αγωνίστηκε με πολλές και σημαντικές απουσίες) ο Ερμής βρίσκεται στην θέση με ένα μόλις βαθμό διαφορά από την που φαντάζει εφικτή με βάση και το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Ο κόουτς του Ερμή, Τάκης Ξουρίδας, συνεχάρη τους παίκτες του για τη προσπάθεια του, όπως και το Παγκράτι, ενώ ευχήθηκε να επιστρέψουν κάποια στιγμή οι “ροσονέρι” στην Α1:

“Στο 1ο ημίχρονο είχαμε εξαιρετική εικόνα. Στο 3ο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε και το Παγκράτι παρά τις ελλείψεις του έδειξε πολύ καλά σημάδια αγωνιζόμενο με αρκετά νέα παιδιά (Κοκορόγιαννης, Δερμιτζάκης). Στο τέλος δείξαμε σοβαρότητα και πήραμε εύκολα τη νίκη. Συγχαρητήρια στα νέα παιδιά που αγωνίστηκαν και από τις δύο ομάδες”, τόνισε ο έμπειρος προπονητής και πρόσθεσε:

“Οφείλω ωστόσο να συγχαρώ και τον κ. Λιόγα για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του παρά τις απουσίες όπως και για το θαύμα που πέτυχε με το Παγκράτι ιδίως την περσινή χρονιά. Είναι ιστορικό σωματείο το Παγκράτι με πιστούς και πολλούς φίλους και ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσει να επιστρέψει στην Α1“.

Όσον αφορά στα παιχνίδια που απομένουν, ο Ξουρίδας σχολίασε: “Η ομάδα μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πλέον η σωτηρία είναι σχεδόν εξασφαλισμένη. Θέλουμε όμως να συνεχίσουμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο μας που και πάλι έδωσε βροντερό παρόν.

Έχουμε μπροστά μας 4 παιχνίδια και θα επιδιώξουμε το μέγιστο δυνατό. Στα επόμενα 2 ματς (Λαύριο εκτός, Φιλαθλητικός εντός) θα έχουμε κι ένα επιπλέον κίνητρο καθώς η ομάδα μας στα αντίστοιχα παιχνίδια του 1ου γύρου ηττήθηκε με βαριές ήττες (από Λαύριο 70 – 87 εντός, από Φιλαθλητικό 107 – 66 εκτός).

Κλείνοντας θέλω να κάνω ειδική μνεία στον αρχηγό της ομάδας μας Μπάμπη Παρίτση ο οποίος αγωνίζεται εδώ και 1 μήνα χωρίς προπόνηση και με έντονους πόνους κάνοντας μεγάλη υπομονή και σφίγγοντας τα δόντια για το καλό της ομάδας. Ο Μπάμπης (Παρίτσης) αλλά και ο Γιώργος (Αναγνωστόπουλος) αποτελούν μεγάλους δασκάλους για τα πολλά και ταλαντούχα νέα παιδιά που βρίσκονται στον Ερμή“.