Ο Εθνικός έχει πλέον στην άκρη του πάγκου του τον Μάριο Γούναρη, ο οποίος θα ντεμπουτάρει ως χεντ κόουτς στο παιχνίδι του Σαββάτου (6/11) στα Ιλίσια με αντίπαλο τον Ηλυσιακό. Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Μιχάλης Ραχωβίτσας, που επίσης θα έχει τη πρώτη του παρουσία στο πρωτάθλημα της Α2. Ο νέος ασίσταντ κόουτς των Πειραιωτών μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα, αλλά και το παιχνίδι που ακολουθεί στα Ιλίσια και τους κινδύνους που κρύβει:

“Ήξερα από πριν έρθω στην ομάδα ότι είναι ένα από τα πιο οργανωμένα σωματεία της Αττικής. Άρα εφόσον έχουμε όλα τα υπόλοιπα λυμένα, με τους ανθρώπους της ομάδας να… τρέχουν καθημερινά, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Ραχωβίτσας και πρόσθεσε σχετικά με τον αγώνα με τον Ηλυσιακό:

“Ο Ηλυσιακός είναι μια ομάδα πολύ ενθουσιώδης και νεανική. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να ενεργοποιήσουμε τους παίχτες δύο φορές περισσότερο από τα υποτιθέμενα… ντέρμπι. Υπάρχει η ιδιαιτερότητα του “κεκλεισμένων” που πολλοί το θεωρούν καλό αλλά για μένα δεν είναι. Είναι ένα γήπεδο που ο φωτισμός του είναι λίγο περίεργος οπότε μπορεί να μας… υπνωτίσει. Πρέπει να προσέξουμε πολύ για να φύγουμε από εκεί νικητές. Αν είμαστε σοβαροί και κάνουμε τα πράγματα που λέμε στην προπόνηση, τότε το Σάββατο θα φύγουμε όλοι χαρούμενοι…”.

Όσον αφορά στον κόσμο του Εθνικού, επισήμανε: “Τα τελευταία χρόνια ο Εθνικός έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα στο χώρο του μπάσκετ. Έχω δει ότι ο κόσμος του έχει αγκαλιάσει και αυτή την προσπάθεια και πιστεύω ότι θα τους έχουμε πάντα δίπλα μας άσχετα αν η ομάδα μας κερδίζει ή χάνει…”.