Η αυριανή (Σάββατο) αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 αναμένεται να είναι και η πιο ενδιαφέρουσα για την χρονιά που φεύγει, μιας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναρπαστικά ματς σχεδόν σε όλα τα γήπεδα.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε ομάδες της κορυφής, όπως στις Σέρρες και στα Τρίκαλα, αλλά και το κλασικό ντέρμπι της Κρήτης. Ντέρμπι για όλα τα… γούστα λοιπόν και καλή σας απόλαυση… Αναλυτικά:

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ:

Πολύ δύσκολη εκτός έδρας αποστολή περιμένει την πρωτοπόρο Νέα Κηφισιά, το αήττητο της οποίας απειλείται στης Σέρρες. Κόντρα στους ισχυρούς, ειδικά στην έδρα τους Ικάρους, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου καλείται να αποδείξει ότι όντως είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο, πετυχαίνοντας την ένατη συνεχόμενη νίκη της. Χωρίς προβλήματα θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι, με τον έλληνα κόουτς να έχει τον ευχάριστο… πονοκέφαλο, να πρέπει να αφήσει κάποιο παίκτη εκτός δωδεκάδας.

Οι γηπεδούχοι, έχασαν την περασμένη αγωνιστική στην Αμαλιάδα και σταμάτησε έτσι το νικηφόρο τους σερί, όμως οι φετινές τους φιλοδοξίες είναι υψηλές και ευελπιστούν σε ένα νέο εντυπωσιακό ξεκίνημα. Τα προβλήματα είναι αρκετά για το συγκρότημα της Β. Ελλάδας, καθώς θα στερηθούν των υπηρεσιών του τραυματία Πεχλιβάνη, αλλά και τον στρατευμένων Βοιβατόπουλου και Κουκά.

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ:

Στα Τρίκαλα συγκρούονται δύο από τις ομάδες που μοιράζονται την τρίτη θέση. Η ομώνυμη ομάδα και ο Κόροιβος δείχνουν ικανές για το κάτι… παραπάνω, όμως μόνο ένας θα συνεχίσει να κυνηγάει τους πρωτοπόρους. Αναμένεται συναρπαστικό ματς ανάμεσα σε δύο θεαματικές ομάδες που παίζουν όμορφο μπάσκετ. Οι γηπεδούχοι ολοκληρώνουν χωρίς προβλήματα την προετοιμασία τους (με εξαίρεση τον μόνιμο απόντα Λεπενιώτη) και φιλοδοξούν να πετύχουν την έβδομη συνεχόμενη νίκη τους. Ο Κόροιβος που επίσης θα παραταχθεί πλήρης, έχει αποδείξει ότι αποτελεί αξιόμαχο αντίπαλο και μακριά από την Αμαλιάδα και φυσικά δεν στοχεύει απλά σε μια καλή εμφάνιση…

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΟΦΗ:

Ντέρμπι λέγεται (σύμφωνα με τον αγγλικό όρο), η αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες της ίδιας πόλης. Αυτό ακριβώς θα συμβεί στο κλειστό του Ηρακλείου όπου θα κοντραριστούν η ομώνυμη ομάδα και ο συντοπίτης ΟΦΗ. Η πρώτη σύγκρουση των δύο ομάδων σε επίπεδο Α2, είναι τεράστιας βαθμολογικής σημασίας και για τους δύο, μιας και δίνουν κοινή μάχη για να κρατηθούν στην κατηγορία. Οι δύο αντίπαλοι θα παραταχθούν με αρκετά προβλήματα, καθώς από τους γηπεδούχους είναι εκτός ο τραυματίας Σακελλαράκης, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Μάριου Αρναουτάκη. Ο ΟΦΗ, που θα αγωνιστεί χωρίς τον Βουκαντίνοφ ο οποίος αποτελεί παρελθόν, αμφίβολη είναι η παρουσία του Καραδολάμη που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ:

Η “μάχη” για τη σωτηρία περνάει και από το κλειστό του Μετς, όπου διεξάγεται ακόμη ένα μεγάλο ματς της αγωνιστικής. Το Παγκράτι με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τις δύο σερί επιτυχίες του, φιλοξενεί τον Ερμή Λαγκαδά, που ξεκίνησε πολύ καλά στο πρωτάθλημα, όμως στη πορεία… ξεφούσκωσε (4 ήττες). Οι “ροσονέρι” που έχουν και την κούραση από την εμβόλιμη αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου, αισιοδοξούν ότι με την βοήθεια των φίλων τους θα πάρουν το πολυπόθητο “δίποντο”, που θα τους κρατήσει σε απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη. Ίδιο στόχο έχει και ο Ερμής, ο οποίος ψάχνει εναγωνίως την επιστροφή του στα θετικά αποτελέσματα. Από τους γηπεδούχους θα απουσιάσει ο Μιχάλογλου, ενώ από τους “πράσινους” έχει τεθεί εκτός μάχης ο Γεωργίτσης, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Ιωακιμείδη.

ΛΑΥΡΙΟ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:

Στο Λαύριο η τοπική ομάδα υποδέχεται τη Δόξα Λευκάδας, η οποία βρίσκεται σαφώς σε πολύ χειρότερη βαθμολογική θέση, άρα είναι περισσότερο πιεσμένη. Οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί καθώς έχουν ποιότητα και εμπειρία, ενώ αθόρυβα αλλά μεθοδικά έχουν καταφέρει να βρίσκονται στη τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η Δόξα ελπίζει να πετύχει την πρώτη της νίκη με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στο πάγκο της, όμως η αποστολή της είναι αναμφίβολα πολύ δύσκολη.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ:

Αμφίρροπη αναμέτρηση, που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην μάχη για τη σωτηρία διεξάγεται στην Αγία Παρασκευή. Η γηπεδούχος ΚΑΠ είναι σε σταθερά ανοδική πορεία, την οποία θέλει να επιβεβαιώσει με ακόμη ένα “δίποντο”, που θα την διασφαλίσει, τουλάχιστον προσωρινά. Ο Αρκαδικός μπορεί να μετράει μόνο δύο νίκες, όμως είναι σαφές ότι και αυτός αρχίζει και βρίσκει τα… πατήματα του και σίγουρα θα αποτελέσει ένα σκληροτράχηλο αντίπαλο. Ματς ακατάλληλο για προβλέψεις…

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ:

Το πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση στο κλειστό του Ζωγράφου, όπου εκεί υπάρχει ξεκάθαρα φαβορί και αουτσάιντερ. Τα “τρομερά μωρά” του Φιλαθλητικού φιλοξενούν την ουραγό Νίκη Βόλου και στόχος τους είναι η όγδοη νίκη στο πρωτάθλημα, ώστε να κρατηθούν σε απόσταση βολής από την κορυφή. Αν μάλιστα τους… κάτσει και ένα στραβοπάτημα της Κηφισιάς, τότε το τοπίο θα αλλάξει… Η Νίκη παραμένει χωρίς… νίκη και πλέον τα πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται εξαιρετικά δύσκολα σχετικά με την υπόθεση σωτηρία.

Όλες οι αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση του Ηρακλείου, που το τζάμπολ ορίστηκε στις 4.45 μ.μ. και η οποία θα καλυφθεί “ζωντανά” από το “kretaworldbasket.gr“.