Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος και η αγωνία κορυφώνεται για τη κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης, αλλά και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Από το αυριανό (Σάββατο 25/4) πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής ξεχωρίζει το ντέρμπι επιβίωσης της Θεσσαλονίκης, όπου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ποιά θα είναι η τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί (μετά τους Ηλυσιακό και Ερμή). Όσον αφορά στους διεκδικητές της δεύτερης θέσης, ξεχωρίζει η “μάχη” στο Μετς. Κερδισμένος της ημέρας ο Αετός, ο οποίος εξασφάλισε την σωτηρία του καθώς ο Ερμής Λαγκαδά δεν θα κατέβει στην Αθήνα για να τον αντιμετωπίσει και έτσι η ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα παίρνει το ματς με 20-0. Ρεπό έχει και η Δόξα Λευκάδας (20-0 τον αποσυρθέντα Ηλυσιακό). Αναλυτικά:

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Στο Ιβανώφειο διεξάγεται το σπουδαιότερης βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι της ημέρας. Μια αναμέτρηση “ζωής ή θανάτου”, ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Φίλιππο Βέροιας, οι οποίοι πασχίζουν να κρατηθούν στη κατηγορία. Ο νικητής θα έχει κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία του και ο χαμένος θα βρεθεί με το… ενάμιση πόδι στη Β΄ Εθνική. Παρά τις φωνές και τις διαμαρτυρίες του Φίλιππου, το Ιβανώφειο θα έχει κανονικά κόσμο στο σημερινό παιχνίδι και μάλιστα… πολύ! Αναμφίβολα η έδρα αναμένεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο όπλο για τον Ηρακλή, ο οποίος θέλει νίκη έστω και ένα πόντο, δεδομένου ότι είχε επικρατήσει με 65-63 και στο ματς του πρώτου γύρου. Παρά τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών του Δεληγιώργη και του Τριχόπουλου η ομάδα της Βέροιας θα παραταχθεί αποφασισμένη για το “διπλό”, το οποίο θα αυξήσει σημαντικά τις ελπίδες της και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα συναρπαστικό και πολύ δυνατό παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Στη “μάχη” για τη δεύτερη θέση, ο Αρκαδικός που φιλοδοξεί να παραμείνει σε τροχιά ανόδου έχει δύσκολο έργο, καθώς φιλοξενείται στο Μετς από το Παγκράτι. Οι γηπεδούχοι μπορεί να είναι αδιάφοροι βαθμολογικά δεδομένου ότι έχουν εξασφαλίσει γρήγορα την σωτηρία τους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και αδιάφοροι. Οι “ροσονέρι” έχουν δείξει ότι παλεύουν όλα τα παιχνίδια και ειδικά μέσα στην έδρα τους έχουν μεγάλη δυναμική. Οι Αρκάδες δεν έχουν περιθώριο για… στραβοπάτημα, αν θέλουν να διατηρηθούν μόνοι στη δεύτερη θέση και θέλουν να κερδίσουν πάση θυσία τον πρώτο από τους τρεις “τελικούς” που απομένουν.

ΨΥΧΙΚΟ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Στο Ψυχικό συγκρούονται η ομώνυμη ομάδα με τον αδιάφορο βαθμολογικά, αλλά… πεισματάρη και φιλόδοξο Εθνικό. Οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που “καίγονται” για τη νίκη, καθώς ακολουθούν κατά πόδας τον Αρκαδικό και θέλουν να διατηρηθούν μέχρι τέλους στο “κόλπο” της ανόδου. Την ίδια στιγμή θα έχουν το… αυτί τους στο Μετς, ευελπιστώντας σε νίκη του Παγκρατίου. Πλήρες θα παραταχθεί το Ψυχικό, όμως μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει κόντρα στους πάντα υπολογίσιμους Πειραιώτες, οι οποίοι θα παίξουν απελευθερωμένοι από άγχος και πίεση γεγονός που τους καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνους.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΚΑΒΑΛΑ: Μετά το ρεπό της περασμένης εβδομάδας, η Λιβαδειά υποδέχεται την σίγουρη πρωταθλήτρια Καβάλα με στόχο να συνεχίσει το… τρελό σερί των επιτυχιών της. Η Α.Ε.Λ. που είναι αήττητη στον δεύτερο γύρο (10-0), έχει μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο – εκτός του γοήτρου – καθώς με νίκη θα διατηρήσει τις έστω και μαθηματικές ελπίδες που της αναλογούν για το… θαύμα. Η Καβάλα που ηττήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της από το Ψυχικό θέλει την επιστροφή στις επιτυχίες προκειμένου να δείξει ότι παραμένει ανταγωνιστική παρά την εξασφάλιση της ανόδου. Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Βελισσαρίου.

ΛΑΥΡΙΟ – ΟΦΗ: Στο Λαύριο τέλος, η τοπική ομάδα εξακολουθεί να τρέφει – έστω και μαθηματικές ελπίδες – για την άνοδο και για να συνεχίσει να υφίσταται αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί από την άλλη ανάσαναν βαθμολογικά με τη μεγάλη νίκη επί της Λευκάδας και με ένα “διπλό” θα “σφραγίσουν και μαθηματικά την σωτηρία τους. Εξαιρετικά αμφίρροπο ματς, ανάμεσα σε δύο ομάδες που διαθέτουν ποιοτικούς παίκτες, ικανούς να παίξουν και θεαματικό μπάσκετ.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.