Οι ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας είναι το μόνο σίγουρο για την αυριανή (Σάββατο) αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2. Η αναμέτρηση που… κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι αυτή στου Ζωγράφου ανάμεσα σε δύο από τις τέσσερις αήττητες ομάδες της κατηγορίας. Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα ματς. Αναλυτικά:

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ:

Στο κλειστό του Ζωγράφου αναμένεται το πιο ενδιαφέρον – από βαθμολογικής αλλά και αγωνιστικής άποψης παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που εντυπωσιάζουν με το εξαιρετικό τους ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι, αν και νεοφώτιστοι δείχνουν να παίζουν με… εμπειρία αρκετών ετών στην κατηγορία και η επίτευξη της τέταρτης σερί νίκης τους αποτελεί ακόμη μια μεγάλη πρόκληση. Τα… μωρά του Τάκη Ζήβα, με την ψυχολογία ανεβασμένη μετά και το “διπλό” στο Παγκράτι, θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να εδραιωθούν στις πρώτες θέσεις. Το Λαύριο έχει κάνει και αυτό πολύ καλό ξεκίνημα και χωρίς άγχος αλλά και χωρίς τον τραυματία Γιάννη Κακιούζη θα επιδιώξει να παραμείνει αήττητο στην κορυφή.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ:

Στο κλειστό του Ζωγράφου αναμένεται το πιο ενδιαφέρον – από βαθμολογικής αλλά και αγωνιστικής άποψης παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες εντυπωσιάζουν με το εξαιρετικό τους ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι, αν και νεοφώτιστοι δείχνουν να παίζουν με… εμπειρία αρκετών ετών στην κατηγορία και η επίτευξη της τέταρτης σερί νίκης τους αποτελεί ακόμη μια μεγάλη πρόκληση. Τα… μωρά του Τάκη Ζήβα, με την ψυχολογία ανεβασμένη μετά και το “διπλό” στο Παγκράτι, θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να εδραιωθούν στις πρώτες θέσεις. Το Λαύριο έχει κάνει και αυτό πολύ καλό ξεκίνημα και χωρίς άγχος αλλά και χωρίς τον τραυματία Γιάννη Κακιούζη θα επιδιώξει να παραμείνει αήττητο στην κορυφή.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ:

Οι γηπεδούχοι, ενισχυμένοι με τον Αλέξανδρο Σιγκούνα, θέλουν να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις και να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους, κόντρα όμως σε ένα ισχυρό αντίπαλο. Η πρώτη νίκη επί του ΟΦΗ τη περασμένη εβδομάδα… άνοιξε την όρεξη των Σερραίων που καλούνται να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους και να καλύψουν άμεσα το χαμένο έδαφος, μιας και οι πρώτες θέσεις της βαθμολογίας παραμένουν ο μεγάλος τους στόχος. Αναμένεται πάντως κλειστό παιχνίδι που θα κριθεί στις άμυνες…

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ:

Ντέρμπι αναμένεται στη Λευκάδα. Για τους νησιώτες η νίκη είναι… μονόδρομος, μιας και πρέπει να αρχίσουν επειγόντως να μαζεύουν βαθμούς, ειδικά απέναντι σε ομάδες που έχουν σαν κοινό στόχο την παραμονή στη κατηγορία. Για τους ίδιους λόγους θέλει τη νίκη και η ομάδα της Ηλείας, από την οποία είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Μπάνε Τόμιτς, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στον αστράγαλο.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ:

Η πρωτοπόρος Ν. Κηφισιά, δοκιμάζεται στον Βόλο. Οι φιλοξενούμενοι είναι σίγουρα το φαβορί, καθώς έρχονται με ορμή και ανεβασμένο το ηθικό μετά τις τελευταίες επιβλητικές εμφανίσεις τους. Ο Σάββας Νικητάκης μετέχει κανονικά πλέον στις προπονήσεις, όμως δεν προβλέπεται να αγωνιστεί καθώς δεν είναι ακόμη έτοιμος. Η ομάδα του Βόλου από την άλλη έχει αρκετά προβλήματα τραυματισμών (αμφίβολοι οι Μυστηλιάδης και Παπούλιας), όμως με την δύναμη της έδρας και του κόσμου της θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για την… έκπληξη και την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ:

Ο τέταρτος της παρέας της κορυφής, Ερμής, υποδέχεται στον Λαγκαδά το Ηράκλειο με μεγάλο στόχο το “τέσσερα στα τέσσερα”. Το μικρό κλειστό της πόλης αναμένεται να γεμίσει για ακόμη μια φορά ασφυκτικά και οι “πράσινοι” που θα παραταχθούν πλήρης έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Το Ηράκλειο θα παραταχθεί βέβαια αποφασισμένο να πουλήσει ακριβά το… τομάρι του και παρά την αδυναμία που παρουσιάζει στη φροντ λάιν (μετά και την απουσία του Γιοβάνοβιτς), θα χτυπήσει το ματς, καθώς κάθε βαθμός κόντρα σε ομάδες με τον ίδιο στόχο είναι… χρυσάφι.

ΟΦΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ:

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής συμπληρώνει η αναμέτρηση της Κρήτης. Εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους, που θέλουν όμως πάση θυσία τους δύο βαθμούς. Η ομάδα του Ηρακλείου παραμένει στη τελευταία θέση του πίνακα χωρίς νίκη και αναζητά την ψυχολογική της ανάταση. Ο Βουκαντίνοφ όπως όλα δείχνουν θα ντεμπουτάρει με τους Κρητικούς (ξεπέρασε τον τραυματισμό του), ενώ εκτός μάχης θα μείνει ο Καραδολάμης. Στον ΟΦΗ περιμένουν επιτέλους τη στήριξη του κόσμου της ομάδας, που απουσία αγώνα και της ποδοσφαιρικής ομάδας στο νησί, καλείται να δώσει βροντερό παρών. Τα Τρίκαλα έχουν το γνωστό πρόβλημα του Λεπενιώτη, όμως είναι σε σαφώς καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και αν φύγουν από τη Κρήτη με το  “διπλό” θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για να μπουν και πάλι σε τροχιά κορυφής. 

Ο αγώνας του Ηρακλείου θα καλυφθεί “ζωντανά” από την ιστοσελίδα “kretaworldbasket.gr“.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ, εκτός από τις αναμετρήσεις του Λαγκαδά (1 μ.μ.) και του Ηρακλείου (4.30 μ.μ.).

Tags:
A2