Το μεγάλο ματς ανάμεσα σε ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την άνοδο δεν υπάρχει στο σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής, η οποία όμως είναι γεμάτη με αμφίρροπα ματς. Το ντέρμπι των Βορείων Προαστίων της Αθήνας στον Παπάγου και η “μάχη” στο κλειστό του Υμηττού, ξεχωρίζουν, ενώ επικίνδυνη εκτός έδρας αποστολή περιμένει τον Ηρακλή

Αναλυτικά:

ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Το καλοκαίρι που μας πέρασε ακούστηκαν μέχρι και σενάρια συγχώνευσης των δύο συλλόγων, φήμη που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε… πέτσινη. Και δεν ήταν και εύκολο εδώ που τα λέμε μιας και μιλάμε για δύο συλλόγους με παραδοσιακή κόντρα, οι οποίοι τίθενται απόψε για πρώτη φορά στην ιστορία τους αντιμέτωποι σε επίπεδο Α2. Οι “στρατηγοί” με ανεβασμένη ψυχολογία από το “διπλό” της πρεμιέρας στον Δούκα, υποδέχονται μια σαφώς ποιοτικότερη και πιο έμπειρη ομάδα. Στα χαρτιά φαβορί είναι ο Χολαργός του Στέργιου Κουφού, όμως στο “σαλούν” που αναμένεται κατάμεστο όλα μπορούν να συμβούν…

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Πολύ δυνατό παιχνίδι προβλέπεται στο κλειστό του Υμηττού, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν εξελιχθεί σε παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας τα τελευταία χρόνια. Ο Αμύντας προέρχεται από μια τραγική εμφάνιση και ήττα κόντρα στο Ψυχικό και στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι θέλει να δείξει ότι δεν έχει χάσει τη… σπιρτάδα του, αυτή που τον βοήθησε πέρσι να κάνει εξαιρετική πορεία. Οι Πειραιώτες έχουν καλύτερη ψυχολογία καθώς ξεκίνησαν με νίκη και δοκιμάζονται σε μια ιδιαίτερα σκληρή έδρα από την οποία ειδικά πέρσι πολύ λίγες ομάδες πέρασαν. Εξαιρετικά αμφίρροπη κόντρα ανάμεσα σε δυο δουλευταράδες προπονητές (Ζαβός – Βλάχος), που γνωρίζουν όσο λίγοι την Α2.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΑΕΛ: Αν και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, τέτοια ματς ομάδων με κοινό στόχο την εξασφάλιση της παραμονής έχουν τεράστια σημασία. Τόσο οι Αρκάδες όσο και η ΑΕΛ προέρχονται από ήττα στη πρεμιέρα και μέτριες εμφανίσεις και “διψάνε” για την κατάκτηση των πρώτων βαθμών αλλά και για να τονώσουν την ψυχολογία τους. Πλήρης αναμένεται να παραταχθούν οι γηπεδούχοι καθώς επιστρέφει και ο τραυματίας Κούτρας, ενώ η ομάδα της Λάρισας θα έχει για πρώτη φορά στη σύνθεση της τον νεοαποκτηθέντα Κατσαρέ, τη στιγμή που χάνει για περίπου ένα μήνα τον Ναούμη λόγω τραυματισμού.

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ – ΜΑΡΟΥΣΙ: Σύγκρουση νεοφώτιστων στη Λάρισα, με τον Ερμή να στοχεύει στη “παρθενική” του νίκη στη κατηγορία κόντρα στο υπολογίσιμο Μαρούσι. Οι γηπεδούχοι μπορεί να έχουν το… τρακ του πρωτάρη, όμως διαθέτουν και έμπειρους παίκτες και θα “χτυπήσουν” με όλες τις δυνάμεις τους το παιχνίδι. Άλλωστε έδειξαν και τη 1η αγωνιστική στο Ιβανώφειο μέρος των δυνατοτήτων τους. Οι “κιτρινόμαυροι” από τη πλευρά τους νίκησαν στη πρεμιέρα δείχνοντας ότι είναι ένας άκρως υπολογίσιμος αντίπαλος και το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για το συγκρότημα του Κώστα Κεραμιδά.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΨΥΧΙΚΟ: Από τα λίγα ματς της ημέρας όπου υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι φυσικά το Περιστέρι. Έστω και χωρίς τον Μιλόσεβιτς ο οποίος χειρουργήθηκε και θα επιστρέψει στα παρκέ στις αρχές του ’18, οι “κυανοκίτρινοι” είναι ένα επίπεδο πάνω από τον αντίπαλο τους σε ποιότητα και βάθος ρόστερ… Το Ψυχικό πήρε αυτό που ήθελε στη πρεμιέρα με τον Αμύντα και βασικός του στόχος σήμερα είναι να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και να παλέψει όσο μπορεί το παιχνίδι ώστε να πέσει τουλάχιστον μαχόμενο…

ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Νέες ιστορικές στιγμές θα ζήσει σήμερα το κλειστό της Καρδίτσας, καθώς η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε επίπεδο πρωταθλήματος ένα από τα “βαριά” ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ. Οι νεοφώτιστοι με όπλο τους τον ενθουσιασμό αλλά και το αξιόλογο ρόστερ τους θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα στον “Γηραιό” με το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι τους να αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για αυτούς. Ο Ηρακλής προβλημάτισε στη πρεμιέρα με τον Ερμή Αγιάς και καλείται να δείξει σαφή σημάδια βελτίωσης, αν θέλει να θεωρείται από τα φαβορί για την είσοδο στα πλέι οφ ανόδου. Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν στο ίδιο γήπεδο και για το Κύπελλο, με τον Ηρακλή να νικά δύσκολα 78-82.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Ακόμη μια αμφίρροπη (θεωρητικά) αναμέτρηση. Η Καστοριά στο πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι στην Α2, θέλει να πάρει και το παρθενικό της “δίποντο” κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Οι “γουναράδες” ήταν εξαιρετικοί στη πρεμιέρα με τον Εθνικό, όμως δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν ένα σπουδαίο “διπλό”. Σήμερα τα πράγματα θα είναι ακόμη δυσκολότερα γι’ αυτούς. Η Λευκάδα έχει ένα άκρως ποιοτικό ρόστερ και το απέδειξε κάνοντας… περίπατο στο υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Πάτρας. Η διάρκεια είναι το βασικό ζητούμενο για τους νησιώτες.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. – ΔΟΥΚΑΣ: Στο κλειστό της Περιβόλας υπάρχει ένα ακόμη ενδιαφέρον παιχνίδι. Αδιαφιλονίκητο φαβορί οι Πατρινοί οι οποίοι θέλουν να αφήσουν οριστικά πίσω τους την κακή ήττα της πρεμιέρας από τη Λευκάδα και να τσιμπήσουν τους πρώτους δύο βαθμούς, ώστε να μην τους πάρει από κάτω… Υπό άλλες συνθήκες ο Δούκας θα θεωρούνταν… χαμένος από χέρι, όμως η ανανέωση της παραμονής του περσινού πρώτου σκόρερ της Α2 Αλέξη Κυρίτση ίσως αλλάξει τις ισορροπίες. Σίγουρα ένας… κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, όμως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πόσο ανεβάζει επίπεδο την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων ο έμπειρος σκόρερ.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής:
Σάββατο 14/10

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Α.Ε. Λάρισας Τσαρούχα-Θεοδωρόπουλος-Πολυχρόνης
Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Μαρούσι Συμεωνίδης-Σιμητόπουλος-Τζίμα
Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Ηρακλής Παντελίδης-Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης
ΕΑΚ Παπάγου 17.00 Παπάγου-Χολαργός Μαγκλογιάννης-Ζακεστίδης-Μαγκουνής
Περιβόλας 19.00 Απόλλων Π.-Δούκας Τζαφλέρης-Καλογερόπουλος Λ.-Γερακίνης
Καστοριάς 17.00 Καστοριά-Δόξα Λευκάδας Δεσλής-Ζαχαρής-Ξέρας
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Εθνικός Ανδρικόπουλος-Διμπινούδης-Μηλαπίδης
«Αν. Παπανδρέου» 16.00 Περιστέρι-Ψυχικό Σκούτας-Στρέμπας-Καλογερόπουλος Φ.

Η βαθμολογία:

1.Περιστέρι 2 (1-0)
2.Δόξα Λευκάδας 2 (1-0)
3.Μαρούσι 2 (1-0)
4.Χολαργός 2 (1-0)
5.Ψυχικό 2 (1-0)
6.Ηρακλής 2 (1-0)
7.Εθνικός 2 (1-0)
8.Παπάγου 2 (1-0)
9.Δούκας 1 (0-1)
10.Καστοριά 1 (0-1)
11.Ερμής Αγιάς 1 (0-1)
12.Αμύντας 1 (0-1)
13.Καρδίτσα 1 (0-1)
14.Αρκαδικός 1 (0-1)
15.Απόλλων Π. 1 (0-1)
16.ΑΕΛ 1 (0-1)