Του Γιάννη Ευδαίμων
27/01/2012 (15:44)

Αύριο (Σάββατο) ξεκινά ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος της Α2 και πλέον κάθε νίκη από εδώ και πέρα ισοδυναμεί με… χρυσάφι. Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστική περιλαμβάνει όπως κάθε εβδομάδα πολύ δυνατές μάχες, ενώ κομβικής σημασίας παιχνίδια διεξάγονται σε Τρίπολη, Δάφνη και Πέραμα. Οι δύο πρωτοπόροι (Πανελευσινιακός και Απόλλωνας) αγωνίζονται στην έδρα τους, ενώ στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής είναι η πρώτη παρουσία των Παπανικολάου και Λιόγα στους πάγκους των ΑΕΚ και Παγκρατίου αντίστοιχα. Αναλυτικά:

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΑΕΚ: Το ματς της ημέρας διεξάγεται στη Τρίπολη, η οποία φορά τα… γιορτινά της για να υποδεχθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του Αρκαδικού, την ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι παίζουν ουσιαστικά το τελευταίο τους χαρτί για να πλησιάσουν στις πρώτες θέσεις, κόντρα σε μια διψασμένη για βαθμούς Ένωση, η οποία θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος από την ήττα στη Κηφισιά. Με τον Δημήτρη Παπανικολάου να ντεμπουτάρει στην άκρη του πάγκου, στη πρώτη του θητεία ως προπονητής, οι φιλοξενούμενοι καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν τα φόντα για να επιστρέψουν στη μεγάλη κατηγορία. Η επιστροφή του Κούρτη, ισχυροποιεί τους “κιτρινόμαυρους”, σε ένα γήπεδο που αναμένεται κατάμεστο από φίλους και των δύο ομάδων. Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα δυνατό ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όπως έγινε δηλαδή και στον πρώτο γύρο, όπου η ΑΕΚ νίκησε στη Ζωφριά με 66-64, με τους Αρκάδες να αστοχούν στη τελευταία επίθεση.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΛΑΥΡΙΟ: Οριακό ματς και για τους δύο αντιπάλους διεξάγεται στο κλειστό της Δάφνης. Οι γηπεδούχοι είναι σε ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό, όμως θέλουν πάση θυσία το “δίποντο” προκειμένου να ξεκολλήσουν από τη ζώνη του υποβιβασμού και να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου τους. Το Λαύριο έχει υψηλές φιλοδοξίες και θα επιδιώξει με όλες τις δυνάμεις του το “διπλό” για να πλασαριστεί στη πρώτη τριάδα, περιμένοντας παράλληλα να του έρθουν… ευνοϊκά και τα άλλα αποτελέσματα.

ΠΕΡΑΜΑ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ: Στο Πέραμα, διεξάγεται ακόμη μια μάχη… επιβίωσης του φετινού πρωταθλήματος. Ο στόχος είναι κοινός και για τους δύο (σωτηρία), ενώ τους χωρίζει ένας βαθμός στη βαθμολογία. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στον Λαγκαδά, όμως έχουν αποδείξει ότι στην έδρα τους έχουν πάντα τον πρώτο λόγο. Η ομάδα της Ερυθραίας ψάχνει την… σταθερότητα στην απόδοση της, κάτι που την χαρακτήριζε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Η αμυντική λειτουργία και ο περιορισμός των… πυροβόλων του αντιπάλου, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της συνάντησης για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα παραταχθούν πλήρης.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ: Στην Ελευσίνα αγωνίζεται ο πρωτοπόρος Πανελευσινιακός και κόντρα στον ΟΦΗ θα επιδιώξει να αποφύγει το… τσίμπημα και να διατηρήσει το προβάδισμα του για την κατάκτηση της ανόδου. Οι “σταχυοφόροι” με τη θερμή συμπαράσταση των φίλων τους που αναμένεται να… τιγκάρουν το κλειστό, φέρονται αποφασισμένοι να μπουν με το… δεξί στον δεύτερο γύρο και να πάρουν ρεβάνς για την ήττα στη Κρήτη (78-62). Ο ΟΦΗ έχει μια ευκαιρία να καλύψει το χαμένο βαθμολογικά έδαφος και να αναρριχηθεί στο πίνακα, όμως αναμφίβολα η αποστολή του θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Συν τοις άλλοις, ο Χουγκάζ θα στερηθεί και των υπηρεσιών του τραυματία Τσερκιτσόγλου.

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. – ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Με στόχο να κρατήσει το… φρούριο της Περιβόλας, ο Απόλλωνας υποδέχεται στη Πάτρα τον Πιερικό/Αρχέλαο. Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί της συνάντησης, όμως ο Έλληνας κόουτς προέτρεψε τους αθλητές του να μην υποτιμήσουν σε καμία περίπτωση τον Πιερικό. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν τρεις σερί ήττες και πλέον βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση ως προς τη σωτηρία τους. Πάντως, δεν έχουν τίποτα απολύτως να χάσουν και θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Με τον Δημήτρη Λιόγα να ντεμπουτάρει στην άκρη του πάγκου του, το Παγκράτι φιλοξενείται στις Σέρρες από τους Ικάρους. Η ομάδα της Μακεδονίας ανεβάζει σταδιακά την απόδοση της, μετράει δύο σερί νίκες και σίγουρα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Από την άλλη οι “ροσονέρι” παίζουν εδώ και πολύ καιρό με τη… πλάτη στο τοίχο και το γεγονός ότι θα λείψουν για ακόμη μια φορά οι τραυματίες Συριστατίδης και Μακρής, κάνει το έργο τους ακόμη πιο δύσκολο.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Πολύ ενδιαφέρον ματς έχουμε και στον Λαγκαδά. Δύο από τις δυνατές ομάδες της επαρχίας, θα παλέψουν για τη νίκη, που θα τους φέρει ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της σωτηρίας, με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες… Λυμπάρης και Πέττας είναι αμφίβολοι για τους φιλοξενούμενους, ενώ από την άλλη ο Ερμή θα παραταχθεί πλήρης και αναμένεται να έχει για ακόμη μια φορά τη θερμή συμπαράσταση των φίλων του.

Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ: Στη Κηφισιά τέλος, με τους πανηγυρισμούς από τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ να μην έχουν ακόμη κοπάσει, η ομάδα του Ηλία Παθεοδώρου υποδέχεται τη συνονόματη του Άργους. Οι γηπεδούχοι καλούνται να διαχειριστούν τη μεγάλη επιτυχία της περασμένης εβδομάδας και χωρίς να πάρουν τα μυαλά τους… αέρα, να προσθέσουν δύο υπεροπολύτιμους βαθμούς στη συλλογή τους, κόντρα στην σαφώς ασθενέστερη αντίπαλο τους. Η ουραγός ομάδα του Άργους θα επιδιώξει σε ακόμη ένα ματς να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ, εκτός από αυτό της Ελευσίνας όπου το τζάμπολ θα γίνει στις 4 μ.μ.