Με εντυπωσιακό τρόπο κλείνει ο πρώτος γύρος του συναρπαστικού πρωταθλήματος της Α2, καθώς το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Δούκα και τον Πανιώνιο… κλέβει τη παράσταση από το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής. Υψηλού βαθμολογικού ενδιαφέροντος και οι άλλες αναμετρήσεις με αυτές σε Υμηττό, Τρίπολη και Λάρισα να ξεχωρίζουν. Αναλυτικά:

ΔΟΥΚΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο κλειστό του “Δαϊς”, ανάμεσα σε δύο εκ των φαβορί για την άνοδο. Το αήττητο σερί του Πανιωνίου (14 στα 14) περνάει μια μεγάλη δοκιμασία, καθώς ο Δούκας είναι ιδιαίτερα δυνατός στην έδρα του (έχει μόνο μια ήττα από τον Ηρακλή) και “διψάει” για τη νίκη που θα τον κρατήσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και παράλληλα θα “σπάσει” το τρομερό σερί των “κυανέρυθρων”. Ο Πανιώνιος έχει σαν κίνητρο τόσο την διατήρηση των πρωτείων του, όσο και την επίτευξη ενός τρομερού ρεκόρ, να κλείσει έναν ολόκληρο γύρο αήττητος. Αμφότεροι οι αντίπαλοι διαθέτουν παίκτες με ποιότητα και εμπειρία που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες και κάθε πρόβλεψη για το αποψινό μεγάλο ματς είναι παρακινδυνευμένη… Πρόκειται για τη πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων, ενώ συγκρούονται η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (Δούκας με 1138 π.), με την καλύτερη άμυνα (Πανιώνιος με 927 π.) στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής και προμηνύεται ένα συναρπαστικό παιχνίδι.
Πλήρης αναμένεται να παραταχθούν οι Νεοσμυρνιώτες, σε αντίθεση με τον Δούκα από τον οποίο είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του Παπαμακάριου.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή περιμένει τον Ηρακλή, ο οποίος καλείται να περάσει το υψηλό εμπόδιο του Αμύντα στο κλειστό του Υμηττού. Σε μια έδρα όπου έχασε ο Δούκας και δυσκολεύτηκε ο Πανιώνιος, ο “Γηραιός” καλείται να δείξει χαρακτήρα και να πάρει ένα πολύτιμο “δίποντο” που θα τον κρατήσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Αμύντας δεν έχει άγχος μιας και ξέρει ότι είναι το αουτσάιντερ, έχει την άνεση της θέσης του (βρίσκεται εντός της ζώνης ασφαλείας), στοιχεία που τον καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνο, δεδομένου και του καλά δουλεμένου ρόστερ του.

ΚΑΒΑΛΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Σύγκρουση σε κυανόλευκο φόντο στη Καβάλα, ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον Εθνικό. Αμφότεροι προέρχονται από ήττες και θέλουν να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση, έχοντας βέβαια διαφορετικούς στόχους. Οι γηπεδούχοι πασχίζουν να κρατηθούν μακριά από τη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού και οι φιλοξενούμενοι να “καλύψουν” την εντός έδρας απώλεια από τον Δούκα και να παραμείνουν σε τροχιά πλέι οφ.

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΜΑΧΗΤΕΣ: Στον Αστακό ο Αίολος είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στους Μαχητές Δόξας Πεύκων. Μετά την ήττα στη Λάρισα από την ΑΕΛ, οι γηπεδούχοι θέλουν οπωσδήποτε να επιστρέψουν στις επιτυχίες ώστε να μην χάσουν και άλλο έδαφος. Κόντρα στους Θεσσαλονικείς που παρουσιάζονται εξαιρετικά αδύναμοι μακριά από τα Πεύκα έχουν σίγουρα τον πρώτο λόγο…

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Τη πρώτη του νίκη μέσα στο 2017 ψάχνει ο Αρκαδικός, ο οποίος φιλοξενεί στη Τρίπολη το ουραγό Παγκράτι. Μετά από έξι σερί ήττες οι Αρκάδες δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο για νέα απώλεια καθώς έχουν ήδη βουλιάξει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το Παγκράτι δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα που δυσκόλευε κάθε αντίπαλο και δείχνει να έχει… καταθέσει τα όπλα αναφορικά με τη “μάχη” για τη σωτηρία.

ΓΣΛ – ΨΥΧΙΚΟ: Μια νίκη – ανάσα ψάχνει και ο Γυμναστικός, ο οποίος υποδέχεται στο κλειστό της Νεάπολης το φορμαρισμένο Ψυχικό σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Οι Θεσσαλοί είναι σε άσχημη βαθμολογική θέση και τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν επικίνδυνα, όμως η αποστολή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη. Το Ψυχικό είναι πολύ ανεβασμένο τις τελευταίες εβδομάδες και με υψηλό ηθικό στοχεύει σε ένα “διπλό” που θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη βαθμολογική του θέση.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Στο κλειστό του Χολαργού η ομώνυμη ομάδα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στο Ηράκλειο. Το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού είναι σε ανοδική πορεία όμως δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο των… άβολων θέσεων και χρειάζεται βαθμούς. Οι Κρητικοί θα αγωνιστούν πλήρης μετά από καιρό και ψάχνονται για ένα νέο ξεκίνημα μετά από έξι σερί ήττες, όμως δεν φημίζονται για τις εκτός έδρας επιδόσεις τους.

ΦΑΡΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ: Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι στο Κερατσίνι… Ο Φάρος με νωπές ακόμη τις μνήμες από τη… δραματική του ήττα από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενεί την ΑΕΛ και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες ώστε να μην χάσει την επαφή του με τη πρώτη πεντάδα. Σαν γηπεδούχος έχει τον πρώτο λόγο, όμως οι “βυσσινί” έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία φέτος και καλούνται να επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά ότι αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος φτάνοντας όσο πιο ψηλά μπορούν…

 

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής (28/1) και οι διαιτητές:

 ΔΑΚ Αστακού 17.00 Αίολος Αστακού-Μαχητές Θεονάς-Σκούτας-Γιακείμη

ΔΑΚ Καλαμίτσας 16.00  Καβάλα-Εθνικός Πουρσανίδης Κ.-Παγώνης-Τζίμα

Π. Νικολαϊδη 17.00 Φάρος-ΑΕ Λάρισας Διαμαντής-Αναστόπουλος Α.-Κοντίλης

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Ηρακλής Παντελίδης-Χαλαμπαλάκης-Πιτσίλκας Β.

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Ηράκλειο Δαρλαμήτσος-Καλογερόπουλος-Ζαχαρής

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Παγκράτι Κατραχούρας-Κωνσταντινόπουλος-Λιότσος

Νεάπολης Λάρ. 17.00 ΓΣ Λαρισαίων 1928-Ψυχικό Ταρενίδης Στ.-Κοτσιμπος-Σιμητόπουλος

Δαϊς 17.00 Δούκας-Πανιώνιος Σώμος-Καλδίρης-Μπίκας

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Πανιώνιος 28 (14-0)

2. Ηρακλής 26 (12-2)

3. Δούκας 26 (12-2)

4. Φάρος Κερατσινίου 23 (9-5)

5. ΑΕΛ 23 (9-5)

6. Εθνικός 22 (8-6)

7. Αίολος Αστακού 22 (8-6)

8. Ψυχικό 21 (7-7)

9. Αμύντας 20 (6-8)

10. Μαχητές Δόξας Πεύκων 20 (6-8)

11. Χολαργός 19 (5-9)

12. Καβάλα 18 (4-10)

13. Αρκαδικός 18 (4-10)

14. ΓΣΛ 17 (3-11)

15. Ηράκλειο 17 (3-11)

16. Παγκράτι 16 (2-12)