Για ακόμη μία αγωνιστική το πρωτάθλημα της Α2 υπόσχεται μπόλικο… σασπένς, με κρίσιμες αναμετρήσεις, ειδικά στην κορυφή όπου οι αποστάσεις ανάμεσα στους πρωτοπόρους και τους διώκτες τους έχουν μικρύνει.

Στην αυριανή (Σάββατο) 12η ημέρα, ξεχωρίζει το ντέρμπι της Κηφισιάς, αλλά και οι “μάχες” σε Σέρρες, Αμαλιάδα.Το ενδιαφέρον κορυφώνεται και στην… ουρά, όπου αναμένονται “καυτά” ματς που θα παίξουν σημαντικό ρόλο για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αναλυτικά:

ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ – ΛΑΥΡΙΟ:

Από ντέρμπι σε ντέρμπι πάει η Νέα Κηφισιά, η οποία μετά την ήττα στο Μετς, καλείται να ξεπεράσει στην έδρα της, αυτή τη φορά, το εμπόδιο του ισχυρού Λαυρίου. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για νέο… στραβοπάτημα, καθώς έχει υποχωρήσει στη δεύτερη θέση και νιώθει… καυτή την ανάσα του σημερινού αντιπάλου της. Το Λαύριο προέρχεται από ήττα από τον Κόροιβο, όμως θα αγωνιστεί χωρίς ιδιαίτερο άγχος και πίεση. Η ποιότητα των δύο ομάδων που διαθέτουν έμπειρους παίκτες, υπόσχεται πολλές συγκινήσεις στους φιλάθλους που αναμένεται να γεμίσουν το μικρό κλειστό των Βορείων Προαστίων.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ:

Οι Ίκαροι υποδέχονται το φορμαρισμένο Παγκράτι και θέλουν να επιστρέψουν στα επιτυχή αποτελέσματα και να κρατήσουν επαφή με την κορυφή. Χωρίς τον τραυματία Πεχλιβάνη οι “κυανοκίτρινοι” θα στηριχθούν στην έδρα τους, όμως σίγουρα θα έχουν δύσκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα που της… πάνε τα δύσκολα. Το Παγκράτι βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, καθώς εάν περάσει και από τις Σέρρες θα μπορεί να λογίζεται ως ένας από τους διεκδικητές της ανόδου. “Σύμμαχος” των Ικάρων η παράδοση, που τους θέλει να έχουν κερδίσει στα πέντε από τα έξι ματς που έχουν δώσει με τους “ροσονέρι” σε επίπεδο Α2.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ:

Επικίνδυνη έξοδος περιμένει τον πρωτοπόρο Φιλαθλητικό, ο οποίος δοκιμάζεται στην Αμαλιάδα. Οι γηπεδούχοι διανύουν την καλύτερη αγωνιστική τους περίοδο στην Α2 και έχουν υψηλές βλέψεις για φέτος. Για να τις επιβεβαιώσουν όμως θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο μιας ομάδας που διακρίνεται για την σοβαρότητα και την σταθερότητα στην απόδοση της, ανεξάρτητα σε ποια έδρα αγωνίζεται. Προμηνύεται μεγάλη “μάχη”, στην οποία θα μετρήσουν οι… λεπτομέρειες, με τους δύο “μονομάχους” να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ:

Με… φόρα από τη νίκη επί των Ικάρων και ανεβασμένη ψυχολογία, τα Τρίκαλα αισιοδοξούν να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους για το 2013. Ασφαλώς και οι γηπεδούχοι είναι το μεγάλο φαβορί, ενώ θα πρέπει θεωρείται δεδομένη η μαζική στήριξη των φιλάθλων τους. Για το Ηράκλειο το παιχνίδι είναι από αυτά που θεωρούνται “εκτός προγράμματος”, όμως η βαθμολογική θέση των Κρητικών δεν τους αφήνει άλλη επιλογή από το να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους. Στη διάθεση των φιλοξενούμενων τίθεται μετά από απουσία ενάμιση μήνα και ο Μάριος Σακελλαράκης.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Βασική επιδίωξη του Ερμή είναι να βάλει… φρένο στον βαθμολογικό κατήφορο, απόρροια των επτά συνεχόμενων ηττών του. Για τους “πράσινους” που θα αγωνιστούν πλήρης, ο αγώνας μοιάζει με “τελικό”, σε αντίθεση με την ΚΑΠ η οποία δείχνει να έχει ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν σε ακόμη ένα παιχνίδι των υπηρεσιών των Μαναβόπουλου και Κορωνίδη, όμως χωρίς άγχος θα επιδιώξουν το “διπλό” που θα τους κάνει να κοιμούνται ήσυχοι…

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΟΦΗ:

“Μάχη” μέχρις… εσχάτων αναμένεται στη Λευκάδα, όπου κοντράρονται η τοπική Δόξα με τον ΟΦΗ. Ο χαμένος θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση, καθώς οι δύο ομάδες… χαροπαλεύουν μεταξύ της τελευταίας και της προτελευταίας θέσης. Σε ένα ματς που θα παίξει σημαντικό ρόλο και η τελική διαφορά, η νίκη είναι το μέγα ζητούμενο και για τις δύο ομάδες, οι οποίες αναμένεται να αγωνιστούν πλήρης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ:

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής συμπληρώνει ακόμη ένας “τελικός επιβίωσης”. Στο Βόλο, η ουραγός Νίκη υποδέχεται τον Αρκαδικό σε ένα ματς… χωρίς αύριο. Οι γηπεδούχοι με μόλις μία νίκη στο ενεργητικό τους βλέπουν το τρένο να… περνά και αν δεν επιστρέψουν άμεσα στις επιτυχίες το έργο τους στη συνέχεια θα γίνει ακόμη δυσκολότερο. Ο Αρκαδικός έχει αποδειχθεί… εφτάψυχος και έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Ηρακλείου. Ένα δεύτερο “διπλό” θα αποτελέσει… βάλσαμο για το συγκρότημα της Τρίπολης.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση του Λαγκαδά όπου το τζάμπολ ορίστηκε για τις 4 μ.μ.