Ο Εθνικός πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στο Ηράκλειο εκτός έδρας παρά την απώλεια του Νίκου Κόκκαλη στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στα «Δύο Αοράκια».

Ο κορυφαίος του Εθνικού στο μεγάλο διπλό, Κώστας Οικονομόπουλος ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους, 4 τρίποντα, 6 ασίστ και 6 ριμπάουντ, μίλησε στο Basketblog για το σημαντικό «διπλό» των Πειραιωτών, για τον τραυματισμό του Νίκου Κόκκαλη, και για την αναμέτρηση που ακολουθεί με τον Ηρακλή, ενώ σε ότι αφορά στην προσωπική του απόδοση τόνισε πως χωρίς τους συμπαίκτες του δεν θα μπορούσε να κάνει ότι έκανε.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση με το Ηράκλειο;

Το θέλαμε πολύ για να ηρεμήσει η ομάδα και στις λεπτομέρειες καθώς το Ηράκλειο είναι μια καλή ομάδα που καίγεται για νίκες.

Πόσο δύσκολο ήταν να ανασυνταχθείτε μετά τον τραυματισμό του Κόκκαλη;

Ο Νίκος είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Όλοι παίξαμε και για αυτόν. Ελπίζω να επανέλθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Τι σημαίνει αυτό το «διπλό» για εσάς;

Αυτό το διπλό δίνει μια. σχετική ηρεμία στην ομάδα, χωρίς να εφησυχαζόμαστε και ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια

Η δική σου απόδοση πάντως ήταν εξαιρετική…

Έτυχε να είμαι εγώ εύστοχος αυτή τη φορά. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν μέσα στο παιχνίδι και έπαιξα και εγώ καλά.

Τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα ενόψει της αναμέτρησης με τον Ηρακλή την επόμενη αγωνιστική;

Ο Ηρακλής πολύ δυνατή ομάδα σε πολύ καλή ψυχολογία αυτή την περίοδο. Έχει γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ και μετά την νίκη του με τον Δούκα είναι ακόμα ποιο ανεβασμένος. Εμείς εντός έδρας είμαστε δυνατοί και παλεύουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Θα δουλέψουμε σκληρά αυτή την εβδομάδα και βλέπουμε