Με τον παράγοντα κούραση να παίζει και αυτός τον ρόλο του, μιας και δεν έχουν συνηθίσει οι ομάδες της Α2 να παίζουν δύο παιχνίδια σε διάστημα τεσσάρων ημερών, διεξάγεται σήμερα (21/12) η 12η αγωνιστική, η τελευταία για το 2016 αφού το πρωτάθλημα στη συνέχεια διακόπτεται λόγω των Εορτών. Το πρόγραμμα θα είναι για ακόμη μια φορά… λειψό, καθώς έχουν αναβληθεί τρία παιχνίδια λόγω των υποχρεώσεων αθλητών στην Εθνική ομάδα των Εφήβων. Απόψε οι έδρες έχουν τον πρώτο λόγο με εξαίρεση το Ηράκλειο… Αναλυτικά:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Με στόχο να κάνει το “12 στα 12” και να περάσει χαρούμενες Γιορτές, ο πρωτοπόρος και αήττητος Πανιώνιος υποδέχεται στο κλειστό της Νέας Σμύρνης τον Χολαργό. Οι “κυανέρυθροι” προέρχονται από μια δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί του Αμύντα, έχουν ανεβασμένη ψυχολογία και βρίσκονται στο κατάλληλο… μομέντουμ για να προσθέσουν ακόμη ένα “δίποντο” στη συλλογή τους. Ο Χολαργός διαθέτει παίκτες με ποιότητα και εμπειρία, όμως παλεύει ακόμη να σταθεροποιήσει την απόδοση του, ενώ εκτός έδρας παρουσιάζει εμφανής αδυναμίες τις οποίες θα προσπαθήσει να περιορίσει σήμερα προκειμένου να φανεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός.

ΑΕΛ – ΚΑΒΑΛΑ: Η εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή ζητά άμεση αντίδραση από την ΑΕΛ η οποία αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο “σπίτι” της. Αυτή τη φορά είναι εκείνη που έχει το… πάνω χέρι κόντρα στην αξιόμαχη αλλά άπειρη Καβάλα. Οι “βυσσινί” δεν έχουν κανένα περιθώριο για νέα απώλεια καθώς θέλουν να διατηρηθούν κοντά στη πρώτη εξάδα και σίγουρα είναι το φαβορί… Η Καβάλα πήρε αυτό που ήθελε στο κρίσιμο ματς με τον ΓΣΛ και θα παλέψει χωρίς άγχος για την έκπληξη.

ΔΟΥΚΑΣ – Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: Ακόμη ένα ματς στο οποίο η έδρα έχει τον πρώτο λόγο. Στο κλειστό του “Δαϊς” ο Δούκας επιστρέφει στη δράση μετά το αναγκαστικό… ρεπό της περασμένης αγωνιστικής και κόντρα στον Γυμναστικό είναι το απόλυτο φαβορί. Έστω και αν αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Παναγιώτη Καυκή, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μανώλη Παπαμακάριου λόγω ενοχλήσεων στο πόδι. Για τους Θεσσαλούς είναι ένα “εκτός προγράμματος” παιχνίδι, όπου προτεραιότητα είναι μια ανταγωνιστική εμφάνιση και ότι προκύψει… Αμφίβολη η παρουσία του τραυματία στους κοιλιακούς Βαγγέλη Μπέμπη.

ΨΥΧΙΚΟ – ΑΜΥΝΤΑΣ: Τρεις σερί ήττες μετράει το Ψυχικό με αποτέλεσμα να έχει χάσει βαθμολογικό έδαφος. Γι’ αυτό και η αποψινή συνάντηση με τον σκληροτράχηλο Αμύντα είναι καθοριστικής σημασίας για τους “σκίουρους” προκειμένου να αποφύγουν την επικίνδυνη ζώνη στην οποία ήδη βρίσκονται. Η αποστολή τους κόντρα στην ομάδα του Υμηττού θα είναι πολύ δύσκολη. Ο Αμύντας έδειξε τα… δόντια του και κόντρα στον Πανιώνιο από τον οποίο ηττήθηκε στο… νήμα και θα προσπαθήσει να κάνει τη “ζημιά” ώστε να περάσει αυτός “καλά Χριστούγεννα” και να αφήσει προβληματισμένους τους γηπεδούχους. Αμφίβολοι από τους φιλοξενούμενους οι Δορκοφίκης – Αγγελόπουλος. Η έδρα έχει πάντως και εδώ ένα μικρό προβάδισμα…

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ: Το μοναδικό γήπεδο όπου φαβορί είναι ο φιλοξενούμενος είναι το κλειστό “Δύο Αοράκια”. Ο Αίολος Αστακού βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία και φιλοδοξεί να κλείσει με ένα σημαντικό “διπλό” τις υποχρεώσεις του για το 2016 κόντρα στο Ηράκλειο. Οι Κρητικοί από τους οποίους είναι αμφίβολη η παρουσία των Κουπίδη και Λόλα καλούνται να κάνουν μια μεγάλη… υπέρβαση και να πάρουν μια νίκη – ανάσα, όμως τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ τους. Έχουν πάντως μαχητικό πνεύμα και σίγουρα δεν θα πέσουν χωρίς να παλέψουν.

Το σημερινό πρόγραμμα (Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου) και οι διαιτητές:

Δύο Αοράκια 17.00 Ηράκλειο-Αίολος Αστακού Τσώνος-Τσαρούχα-Στρέμπας (Μπορμπαντωνάκης)

Νεάπολης Λάρ. 17.00 ΑΕΛ-Καβάλα Γεωργιάδης-Τζίμα-Τζιοπάνος (Αγορογιάννης)

Ψυχικού 18.00 Ψυχικό-Αμύντας Μαγκλογιάννης-Παπαθανασίου-Κάρδαρης (Καρούσης)

Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος-Χολαργός Ανδρικόπουλος-Διμπινούδης-Μαγκουνής (Ντίνος)

ΑΚ «Δαϊς» 17.00 Δούκας-ΓΣ Λαρισαίων 1928 Δημόπουλος-Κωνσταντινίδου-Λιότσος (Παλάτος)

 

Βαθμολογία (σε 11 ματς)

1. Πανιώνιος 22 (11-0)
2. Ηρακλής 21 (10-1)
3. Δούκας 18 (8-2)*
4. Εθνικός 18 (7-4)
5. Φάρος Κερατσινίου 18 (7-4)
6. ΑΕΛ 17 (6-5)
7. Αίολος Αστακού 15 (5-5)*
8. Χολαργός 15 (4-7)
9. Αμύντας 15 (4-7)
10. Ψυχικό 15 (4-7)
11. Καβάλα 15 (4-7)
12. Αρκαδικός 14 (4-6)*
13. Μαχητές 14 (4-6)*
14. Ηράκλειο 13 (3-7)*
15. ΓΣΛ 13 (2-9)
16. Παγκράτι 12 (2-8)*

*Από ένα παιχνίδι λιγότερο.