Η Νέα Κηφισιά δεν τα κατάφερε στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής και μετά την ήττα της από τον πρωτοπόρο πλέον, Φιλαθλητικό υποχώρησε στη δεύτερη θέση.

Γεγονός πάντως που δεν χαλάει στο ελάχιστο το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, η οποία συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση και πείσμα την προσπάθεια της να κατακτήσει την άνοδο. Κάτι που επισήμανε και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος στερήθηκε την χαρά να απολαύσει από την φυσική του θέση (την άκρη του πάγκου δηλαδή), ένα παιχνίδι – διαφήμιση για το μπάσκετ και την Α2, καθώς λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι ενημερώθηκε για την τιμωρία της μίας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε.

“Ήταν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι το οποίο αποτέλεσε πραγματική διαφήμιση για το μπάσκετ και τη κατηγορία. Αναμετρήθηκαν δύο πολύ σπουδαίες ομάδες, με παίκτες που είχαν άψογη συμπεριφορά και κόσμο που γέμισε κάθε γωνιά του γηπέδου. Ήταν πραγματικά ευτύχημα που μετέδωσε το ματς η τηλεόραση“, τόνισε στο basketblog, ο κόουτς της ΑΕΝΚ και πρόσθεσε:

Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι τέτοιες ήττες μας πεισμώνουν περισσότερο. Συνεχίζουμε ενωμένοι την προσπάθεια μας, αφού ουσιαστικά τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα…“.

Μετά το Κυριακάτικο ρεπό, η Ν. Κηφισιά ξεκινά το απόγευμα την προετοιμασία της για τον δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα που ακολουθεί, με την Αγία Παρασκευή. Μοναδικό πρόβλημα ένας τραυματισμός του Θοδωρή Σιούτη (τράβηγμα στη γάμπα), ο οποίος θα ξεκουραστεί σήμερα, για προληπτικούς κυρίως λόγους.