Το μεγάλο ντέρμπι απουσιάζει από το πρόγραμμα της αυριανής (Σάββατο) 19ης αγωνιστικής, βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι οι ισχυρές έδρες, που έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Οι πρωτοπόροι αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να μην έχουν απώλειες, ενώ φωτεινή εξαίρεση αποτελεί το αμφίρροπο παιχνίδι του Ηρακλείου. Αναλυτικά:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Το σημαντικότερο ίσως παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται στη Κρήτη. Το Ηράκλειο υποδέχεται τον Κόροιβο, στην πιο αμφίρροπη αναμέτρηση της ημέρας, με τεράστια βαθμολογική σημασία, ειδικά για τους γηπεδούχους που δίνουν μάχη να κρατηθούν στην κατηγορία. Μετά από τέσσερις σερί ήττες, οι Κρητικοί καλούνται να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα και να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Το έργο τους κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι, κόντρα σε μία από τις ισχυρότερες ομάδες της φετινής Α2, που βρίσκεται σε σταθερά ανοδική αγωνιστική κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι επιθυμούν διακαώς την επιστροφή τους στις νίκες, ώστε να έχουν ελπίδες για τη κατάκτηση της τρίτης θέσης.  Πλήρης αναμένεται να παραταχθούν οι γηπεδούχοι, ενώ από τον Κόροιβο θα απουσιάσει και πάλι ο Αντωνιάδης.
Η αναμέτρηση θα καλυφθεί διαδικτυακά από kretaworldbasket.gr.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ενδιαφέρον ματς αναμένεται στο κλειστό του Ζωγράφου, όπου ο πρωτοπόρος Φιλαθλητικός κοντράρεται με την Αγία Παρασκευή. Οι γηπεδούχοι είναι το μεγάλο φαβορί και θέλουν ακόμη μία νίκη ώστε να πλησιάσουν πιο κοντά στον ιστορικό στόχο της ανόδου στην Α1. Η ΚΑΠ δεν έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό άγχος και αναμένεται να παίξει ελεύθερα με στόχο να κάνει όσο πιο δύσκολη μπορεί τη ζωή των “κόκκινων”. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα παραταχθούν οι δύο ομάδες.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Σπουδαίο παιχνίδι προμηνύεται στο Μετς, που μετά από δύο αγωνιστικές τιμωρίας, θα έχει και πάλι στις εξέδρες τους πιστούς φιλάθλους του Παγκρατίου. Οι “ροσονέρι” φιλοξενούν τον Αρκαδικό και θέλουν οπωσδήποτε τους δύο πόντους, ώστε να εξασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την σωτηρία τους. Τα προβλήματα πάντως είναι πολλά για τους γηπεδούχους. καθώς απουσιάζουν οι Βράνιες – Δρακόπουλος, ο Δερμιτζάκης θα αγωνιστεί με ειδική προστατευτική μάσκα, ενώ ανέτοιμος λόγω τραυματισμού είναι και ο Πάλβοβιτς, ο οποίος πάντως θα αγωνιστεί. Ο Αρκαδικός δεν έχει άλλη επιλογή από το να… χτυπήσει το ματς, με την ελπίδα να κάνει την έκπληξη και να θέσει γερές βάσεις για την παραμονή.

ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Ξεκάθαρο φαβορί υπάρχει και στη Νέα Κηφισιά, όπου η τοπική ΑΕΝΚ υποδέχεται τον Ερμή Λαγκαδά. Η παραμονή στην πρώτη θέση (μαζί με τον Φιλαθλητικό) αποτελεί… μονόδρομο για το συγκρότημα των Βορείων Προαστίων, το οποίο αναμένεται να παραταχθεί πλήρες, καθώς οι Πετροδημόπουλος, Νικητάκης και Ψαθάς θα τεθούν στη διάθεση του τεχνικού τιμ. Ο Ερμής, μετά τη σπουδαία νίκη επί του Κόροιβου νιώθει πιο απελευθερωμένος και χωρίς πίεση θα επιδιώξει μια αξιοπρεπή εμφάνιση σε πρώτη φάση και ότι προκύψει…

ΛΑΥΡΙΟ – ΟΦΗ: Πολύ δύσκολη αποστολή περιμένει τον ΟΦΗ, που επίσης μάχεται να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Οι Κρητικοί δοκιμάζονται στο Λαύριο, κόντρα στην ισχυρή ομώνυμη ομάδα η οποία θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο άτυχα αποτελέσματα. Η έδρα έχει και εδώ τον πρώτο λόγο, όμως η έλλειψη ουσιαστικού κίνητρου για τους γηπεδούχους δίνει μια άλλη… ομορφιά στο ματς. Απών σε ακόμη ένα ματς για το Λαύριο ο Λυμπερόπουλος, ενώ από τον ΟΦΗ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του τραυματία στον ώμο Τσερκιτσόγλου.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Στις Σέρρες, οι Ίκαροι κοντράρονται με την ουραγό Δόξα Λευκάδας και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και να ξεπεράσουν έτσι την ήττα – σοκ από τη Νίκη Βόλου. Δεύτερη σερί αποτυχία κόντρα σε μια από τις υποψήφιες ομάδες για υποβιβασμό είναι σίγουρα κάτι… βαρύ, για τους φιλόδοξους και φέτος “κυανοκίτρινους”, οι οποίοι πάντως απώλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα τις ελπίδες τους για άνοδο. Η Δόξα θα παλέψει – όπως κάνει σε όλα τα παιχνίδια – και ότι βγει…
Το παιχνίδι θα καλυφθεί “ζωντανά” από το “livezone.gr”.

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Το πρόγραμμα της αγωνιστικής συμπληρώνει το Θεσσαλικό ντέρμπι των Τρικάλων. Οι “κυανέρυθροι” του Γιάννη Τζήμα, υποδέχονται τη Νίκη Βόλου, σε ένα ματς όπου έχουν σίγουρα το… πάνω χέρι. Οι Τρικαλινοί που θα παίξουν χωρίς τον Παπαχρήστο, δεν έχουν κανένα περιθώριο για… εκπλήξεις, καθώς είναι ουσιαστικά η μοναδική ομάδα που έχει απομείνει να απειλεί τους πρωτοπόρους Φιλαθλητικό και Κηφισιά. Με τη δύναμη της έδρας, τα Τρίκαλα φιλοδοξούν να “καθαρίσουν” γρήγορα το ματς και να μην μπουν σε διαδικασία άγχους κόντρα στο… επικίνδυνο σύνολο από τον Βόλο. Η Νίκη έδειξε και κόντρα στις Σέρρες ότι δεν έχει ξοφλήσει ακόμη και είναι αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το… τομάρι της.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση του Ηρακλείου, όπου το τζάμπολ ορίστηκε στις 4 μ.μ.