Η “εκθρόνιση” της Ν. Κηφισιάς από την κορυφή μέσω… Παγκρατίου, η νίκη των Τρικάλων, αλλά και τα “διπλά” των Αρκαδικού και Κοροίβου, ήταν από τα σημαντικότερα γεγονότα της πρώτης αγωνιστικής του 2013, το οποίο μας μπήκε με εντυπωσιακό τρόπο.
 
1. Νίκος Κατσαρές: Εξαιρετικό ματς από τον Θεσσαλό, που βοήθησε ουσιαστικά στη μεγάλη νίκη των Τρικάλων επί των Ικάρων,  η οποία έφερε τους “κυανέρυθρους” στη τρίτη θέση. 15 π., 7/8 β/. 1/2 διπ., 2/4 τριπ., 2 ασ. ήταν η πολύτιμη συνεισφορά του.
 
2. Δήμος Φωτίου: Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι με την φανέλα του Παγκρατίου πραγματοποίησε ο Έλληνας γκαρντ. Ο επιθετικός του οίστρος (27 πόντους με 2/2/ β., 2/4 διπ., 7/12/ τριπ.), σμπαράλιασε την άμυνα της Ν. Κηφισιάς και έσπρωξε το Παγκράτι σε μια τεράστια νίκη. Παράλληλα συνέβαλε και με 6 ριμπ. και 2 ασ.
 
3. Σωκράτης Γκιζόγιαννης: 30χρονος φόργουορντ αποτελεί σταθερή αξία για τον Αρκαδικό και το επιβεβαίωσε και στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλείου, σημειώνοντας 19 πόντους με 2/3 β., 7/9 διπ., ενώ είχε και 4 ριμπ., 2 κλ.
 
4. Τόλης Κουτρούλιας: Δεν συνηθίζουμε να βάζουμε δύο παίκτες από την ίδια ομάδα στην πεντάδα των κορυφαίων, όμως πως θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός τον… αιώνιο έφηβο. Ο 37χρονος φόργουορντ “σκέπασε” τα καλάθια μαζεύοντας 16 ριμπάουντ, ενώ επιθετικά προσέφερε τα μέγιστα (21 π., 3/8 β., 6/13 διπ., 2/4 τριπ., 1ασ. 2 κλ).
 
5. Μπράνισλαβ Τόμιτς: Ακόμη ένα μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι πρόσθεσε στο βιογραφικό του ο Σέρβος σέντερ. Στο τεράστιο “διπλό” μέσα σε μια σκληρή έδρα όπως του Λαυρίου, ο ψηλός του Κόροιβου είχε 26 π. (10/17 διπ., 2/4 τριπ.), ενώ πήρε 14 ριμπάουντ τα 11 εκ των οποίων επιθετικά.

Προπονητής της αγωνιστικής

Γιάννης Καστρίτης: Με λιγοστά “όπλα” στα χέρια του, ο νεαρός κόουτς του Αρκαδικού παρουσιάζει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα που αποδεικνύεται πολύ… σκληρή για να πεθάνει. Το “διπλό” στο Ηράκλειο δεν ήταν εύκολη υπόθεση και μεγάλο μέρος της επιτυχίας πιστώνεται στον προπονητή και τον τρόπο που ετοίμασε την ομάδα.