Η αυλαία της 13ης αγωνιστικής έπεσε με… καθυστέρηση, καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του Ηρακλείου με τη Νίκη Βόλου με μεγάλους νικητές τους Κρητικούς. Έτσι, έρχεται με την ανάλογη… καθυστέρηση και η ανάδειξη της πεντάδας των κορυφαίων από την τελευταία ημέρα του πρώτου γύρου, από την οποία ξεχώρισε φυσικά η νίκη του Φιλαθλητικού στο ντέρμπι κορυφής, τα “διπλά” των Τρικάλων και Ικάρων Σερρών, αλλά και οι επιτυχίες των ΟΦΗ και Αγίας Παρασκευής. Αναλυτικά η λίστα των κορυφαίων, με τους “ψηλούς” να έχουν την πρωτοκαθεδρία:

1. Μπάμπης Σαμοθράκης: Από τους… ταλαιπωρημένους παίκτες τον τελευταίο καιρό, καθώς έχασε πέρσι σχεδόν μια ολόκληρη σεζόν λόγω του σοβαρού τραυματισμού του. Ο 29χρονος γκαρντ όμως, που επέστρεψε στο… σπίτι του στου Ζωγράφου, αποζημιώνεται για την υπομονή του, διανύοντας μία από τις καλύτερες αγωνιστικές περιόδους. Στο ντέρμπι κορυφής με τη Κηφισιά, ήταν… χάρμα οφθαλμών και αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της νίκης των “κόκκινων”. 20 πόντοι (6/8 β., 1/3 διπ., 4/6 τριπ.) αλλά και 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα, ήταν η… χρυσή συνεισφορά του.
 
2. Νίκος Ψυλέας: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον γκαρντ – φόργουορντ της Αγίας Παρασκευής, ο οποίος πέτυχε κόντρα σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο όπως ο Κόροιβος 20 πόντους (6/9 β., 7/12 διπ., 9 ριμπ., 3 ασ. 1 κλ.). Μαζί με τον Κώστα Βαρδαβά ήταν οι θεμέλιοι λίθοι της μεγάλης νίκης της ΚΑΠ, όμως ο ψηλέας παίρνει στα… σημεία τον τίτλο του κορυφαίου του αγώνα.
 
3. Σωτήρης Γκιουλέκας: Ο φόργουορντ των Τρικάλωνδιέλυσε το tendex στον αγώνα με το Παγκράτι, όπου προσέφερε τα μέγιστα στο σπουδαίο “διπλό” της ομάδας του. Σε μόλις 22 λεπτά συμμετοχής, ο 33χρονος άσσος είχε 24 πόντους, με 5/6 βολές, 5/5 δίποντα και 3/3 τρίποντα. Μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε δύο ασίστ και είχε και δύο κλεψίματα. Αποτέλεσμα της εκπληκτικής αυτής συγκομιδής ήταν το άθροισμα των 1.384 στο σύστημα αξιολόγησης. Πραγματικά αξιοζήλευτη και αψεγάδιαστη απόδοση
 
4. Βασίλης Κιτσούλης: Αποτελεί σταθερά τον κορυφαίο παίκτη του ΟΦΗ, είτε χάνει, είτε κερδίζει η ομάδα του. Κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά και σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, ο Έλληνας φόργουορντ ήταν για ακόμη μια φορά καθοριστικός και με την εμπειρία και την ποιότητα του, έσπρωξε τους Κρητικούς στη τρίτη φετινή τους επιτυχία (22 π., 8/12 β., 4/7 διπ., 2/6 τριπ., 6 ριμπ., 2 τάπες).
 
5. Φίλιππος Συμεωνίδης: Έσπασαν… καρδιές στο ματς των Ικάρων στο Λαύριο, όμως οι Σερραίοι νίκησαν μετά από δύο παρατάσεις και παρέμειναν σε τροχιά ανόδου. Δεν ξέρουμε όμως αν θα έφταναν στη κατάκτηση του πολύτιμου δίποντου εάν δεν είχαν στη σύνθεση τους τον… βιονικό σέντερ, ο οποίος (μαζί με τον Τότσιο), πήρε από το… χεράκι την ομάδα του και την οδήγησε στη νίκη. Ο Συμεωνίδης έπαιξε 50 λεπτά ασταμάτητα και πέτυχε 32 πόντους (5/9 β., 12/16 διπ., 1/2 τριπ.), ενώ είχε 13 ριμπ., 1 ασ., 2 κλ., 1 κοψ. Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος;

Προπονητής της αγωνιστικής

Τάκης Ζήβας: Έχει τα… μωρά του, πρώτα στη βαθμολογία και με τη μεγάλη νίκη επί της Νέας Κηφισιάς στο ντέρμπι της αγωνιστικής, παίρνει αναγκαστικά τον τίτλο του κορυφαίου. Σπουδαία, μεθοδική και αθόρυβη δουλειά από τον Έλληνα τεχνικό στον Φιλαθλητικό, ο οποίος βαδίζει με σταθερά βήματα – αν και ακόμη βρίσκεται στα μισά του δρόμου – σε μια ιστορική άνοδο στην Α1.