Η αυλαία του πρώτου γύρου της Α2 έπεσε με τη νίκη του Δούκα στο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας επί του πρωτοπόρου Πανιωνίου να ξεχωρίζει. Σημαντικό το “διπλό” του Ηρακλή, αλλά και οι νίκες των Φάρου, Καβάλας και Αρκαδικού. Οι κορυφαίοι της 15ης αγωνιστικής σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Χριστόφορος Κελαϊδης: Ο 21χρονος γκαρντ της Καβάλας αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα… αστέρια της Α2 και στη σπουδαία νίκη της Ένωσης επί του δυνατού Εθνικού είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Με 17 πόντους (5/7 βολές, 3/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα) αποτέλεσε ένα από τα μεγάλα “όπλα” της ένωσης για μια επιτυχία που της έδωσε βαθμολογική ανάσα και κουράγιο για τη συνέχεια.

2. Νίκος Λιακόπουλος: Κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση ήταν για τον Φάρο Κερατσινίου το παιχνίδι με την ΑΕ Λάρισας που αποτελεί τη φετινή ευχάριστη έκπληξη. Η εμφάνιση όμως της ομάδας και ειδικότερα του πολύπειρου γκαρτ, μετέτρεψαν σε άνετο θρίαμβο την αναμέτρηση. Ο “Λιακό” έσπασε τα… κοντέρ, αφού το σύστημα αξιολόγησης έγραψε 1.479 μονάδες και πως θα μπορούσε διαφορετικά αφού τα ποσοστά του ήταν εξαιρετικά (16 πόντοι με 6/7 β., 5/5 διπ.), 5 ριμπ., 8 ασ., 1 κλ.).

3. Αλέξης Κυρίτσης: Ακόμη μια καταπληκτική εμφάνιση του 34χρονου γκαρντ/φόργουορντ στο πιο δύσκολο μέχρι στιγμής παιχνίδι. Ο πρώτος σκόρερ της Α2 (283 π.) και του Δούκα, έκανε… θραύση απέναντι στον μέχρι πρότινος αήττητο Πανιώνιο καθώς ήταν ασταμάτητος και “πλήγωσε” τη παλιά του ομάδα. Στη μεγάλη βραδιά των “μπλε” είχε 28 πόντους (9/11 β., 8/14 διπ., 1/3 τριπ.) ενώ προσέφερε επίσης 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1κλ. και 1 κοψιμο (0.841 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης).

4. Ρονάλντας Ρουτκάουσκας: Από τους σταθερά πολύ καλούς ξένους της φετινής σεζόν, ο Λιθουανός φόργουορντ διέπρεψε στη νίκη του Ηρακλή σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή του Αμύντα. Ο 24χρονος άσσος έκανε εξαιρετικό ματς (πέτυχε double double) καθώς είχε 17 πόντους (7/9 β., 5/7 διπ.), 10 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ., 1 κοψ.

5. Σάββας Τζουγκαράκης: Διανύει την καλύτερη ίσως σεζόν της καριέρας του καθώς είναι ουσιαστικός και αποτελεσματικός και αναμφίβολα είναι ο καλύτερος Έλληνας ψηλός της Α2. Μετά από έξι αποτυχημένες προσπάθειες ο Αρκαδικός επέστεψε στις νίκες και κόντρα στο Παγκράτι ο δυναμικός σέντερ ήταν η… δύναμη πυρός κάτω από τα καλάθια καθώς πέτυχε άνετο double double. Ο απολογισμός του ήταν 25 πόντοι (5/7 διπ., 10/13 διπ.), 12 ριμπ., 2 ασ., (1070 tendex).

Προπονητής της αγωνιστικής – Γιάννης Τζήμας

Η αξία του είναι γνωστή καθώς έχει χαρακτηριστεί “ο προπονητής των ανόδων”. Με τον Δούκα φέτος γράφει ακόμη μια επιτυχημένη σελίδα στο βιογραφικό του, καθώς από τη μέρα που ανέλαβε την ομάδα μετράει μόνο νίκες (έξι στα έξι), έχοντας βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με τρεις σερί εκτός έδρας επιτυχίες και χωρίς να έχει σε κανένα ματς όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Στο θρίαμβο του περασμένου Σαββάτου επί του Πανιωνίου, η συμβολή του ήταν και πάλι καθοριστική καθώς προετοίμασε τους “μπλε” κατάλληλα τόσο σε αγωνιστικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο κάτι που φάνηκε στο παρκέ, “σπάζοντας” το αήττητο σερί του “Ιστορικού”.