Κανείς από τους πρωτοπόρους δεν… στραβοπάτησε στην 16η αγωνιστική, ενώ στα αποτελέσματα που ξεχώρισαν ήταν η Κυριακάτικη νίκη του ΟΦΗ επί των Ικάρων, αλλά και η επιτυχία της Δόξας Λευκάδας που την κράτησε ζωντανή στη μάχη της σωτηρίας. Ας δούμε όμως τους κορυφαίους μιας ημέρας, από την οποία έλειπε το μεγάλο ντέρμπι:
 
1. Νίκος Γκίκας: Ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση πρόσθεσε ο νεαρός πλέι μέικερ του Φιλαθλητικού στο ενεργητικό του. Με 20 πόντους (2/3 β., 3/6 διπ., 4/7 τριπ., 6) αλλά και 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, ήταν ο κορυφαίος της νίκης του Φιλαθλητικού επί του Παγκρατίου, που επανέφερε τους “κόκκινους” σε πορεία ανόδου.
 
2. Σάκης Καρύδας: Ο Κόροιβος παραμένει μέσα στο… κόλπο της ανόδου και σίγουρα οφείλει πολλά στην ποιότητα και την εμπειρία του Καρύδα, που ήταν εξαιρετικός και στο παιχνίδι με τη Νίκη στο Βόλο (18 π., 3/6 διπ., 4/5 τριπ., 4 ριμπ., 6 ασ.).
 
3. Πάρης Μάρτζος: Η Δόξα πήρε… οξυγόνο με τη νίκη επί του Ερμή και η συμβολή του 27χρονου άσσου ήταν καθοριστική, με 20 πόντους (5/6 β., 3/5 διπ., 3/5 τριπ.) αλλά και 7 ριμπάουντ.
 
4. Δημήτρης Καραδολάμης: Έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από τραυματισμούς και ατυχίες, όμως δείχνει να ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό. Κόντρα στους Ικάρους, ο 25χρονος φόργουορντ ήταν καταλυτικός και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη – χρυσάφι των Κρητικών. (17 π., 2/4 β., 3/4 διπ., 3/7 τριπ., 8 ριμπ., 2 ασ.).
 
5. Χρήστος Πετροδημόπουλος: Ο έμπειρος σέντερ της Νέας Κηφισιάς ήταν πραγματικός… πύργος στην αναμέτρηση με τον Αρκαδικό στη Τρίπολη. Χάρη και στη δική του πολύ καλή εμφάνιση, οι πρωτοπόροι απέφυγαν τις… κακοτοπιές και παρέμειναν στη κορυφή. 15 πόντοι (5/7 β., 5/6 διπ.), 6 ριμπ. και 1 ασ., ο θετικότατος απολογισμός ενός εκ των ποιοτικότερων ψηλών του πρωταθλήματος.

Προπονητής της αγωνιστικής

Φώτης Τακιανός: Το έργο του φέτος είναι πολύ δύσκολο, με ελλιπές ρόστερ, το οποίο… αποδεκατίζεται και με τους απανωτούς τραυματισμούς. Παρά τις αντιξοότητες, ο Φώτης Τακιανός καταφέρνει να κρατά ανταγωνιστικούς τους Κρητικούς και η νίκη επί των σαφώς ποιοτικότερων Ικάρων, δεν αποτελεί μόνο μια βαθιά βαθμολογική ανάσα αλλά και μια γερή τονωτική ένεση στη ψυχολογία.