Συναρπαστική ήταν και η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2, με τις εκτός έδρας επιτυχίες των Χολαργού και Φάρου Κερατσινίου να είναι τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν περισσότερο. Οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Φώτης Βασιλόπουλος: Ο 30χρονος γκαρντ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις σε ένα κομβικό παιχνίδι και πρωταγωνίστησε στο μεγάλο “διπλό” του Φάρου Κερατσινίου στον Αστακό. Η συμβολή του Βασιλόπουλου ήταν πολύτιμη καθώς με καθοριστικά τρίποντα βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στη νίκη, ενώ γενικά είχε μια ουσιαστική παρουσία με 15 πόντους (3/3 β., 4/7 τριπ.) και 6 ασ.

2. Ιγκόρ Μιλόσεβιτς: Ο Χολαργός διέλυσε εκτός έδρας την ΑΕΛ, με τον Σερβοέλληνα γκαρντ να είναι… ασταμάτητος. Τελικά σταμάτησε στους 22 πόντους (1/1 β., 6/6 διπ., 3/4 τριπ.), ενώ είχε και 2 ριμπ., 2 ασ., 2 κλ. (985 tendex).

3. Θέμης Κουπίδης: Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε το Ηράκλειο με την επικράτηση του επί του ΓΣΛ, στην οποία ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Παλιά… καραβάνα της Α2, ο Κουπίδης διέπρεψε έχοντας 24 π. (2/4 β., 2/5 διπ., 6/10 τριπ.), 3 ριμπ., 3 ασ. και 1 κλ.

4. Βασίλης Αγγελακόπουλος: Ο Ηρακλής ζορίστηκε ιδιαίτερα κόντρα στον Αρκαδικό, με τον πολύπειρο φόργουορντ να είναι αυτός που… έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά με καθοριστικά καλάθια στο τέλος του αγώνα. Ο απολογισμός του ήταν 17 πόντοι (8/8 β., 3/5 διπ., 1/4 τριπ.), 3 ριμπ. και 1 κλ.

5. Νίκος Παπανικολάου: Ο φόργουορντ/σέντερ του Ψυχικού ήταν… χάρμα οφθαλμών στη νίκη επί του Εθνικού, καθώς πραγματοποίησε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι. Πέτυχε άνετα duble double με 21 π. (5/5 β., 5/7 διπ., 2/5 τριπ.) και 13 ριμπ., ενώ προσέφερε επίσης 2 ασ. και 1 κλ. με αποτέλεσμα το σύστημα αξιολόγησης να γράψει 1032 μονάδες.

Προπονητής της αγωνιστικής – Σάββας Συμεωνίδης

Μετράει πλέον δύο μήνες στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Φάρου Κερατσινίου και ο απολογισμός μόνο θετικός είναι… Οι Πειραιώτες δείχνουν να έχουν βρει την αγωνιστική τους σταθερότητα, ενώ στο παιχνίδι με τον Αίολο στον Αστακό βρήκαν επιτέλους και την… τύχη, καθώς πήραν στη παράταση μια σπουδαία νίκη. Μεγάλη η συμβολή του Συμεωνίδη στην σταθερά ανοδική πορεία των Πειραιωτών, με την επιτυχία στην έδρα μιας των πολύ δυνατών ομάδων της κατηγορίας να αποτελεί… παράσημο γι’ αυτόν.