Αναλλοίωτη έμεινε η κατάσταση στη κορυφή της βαθμολογίας, κατά τη 18η αγωνιστική, αφού νίκησαν οι πρωτοπόροι, όμως είχαμε αποτελέσματα – έκπληξη, που σημάδεψαν την ημέρα. Τέτοιο ήταν ασφαλώς η νίκη της ουραγού Νίκης Βόλου, ενώ σημαντικότατές ήταν οι επιτυχίες των Ερμή Λαγκαδά, Αγίας Παρασκευής και ΟΦΗ. Με βάση αυτά τα παιχνίδια διαμορφώσαμε την κορυφαία πεντάδα:
 
1. Νίκος Κακλαμάνος: Η δεδομένη ποιότητα και εμπειρία του, βοήθησε τα μέγιστα τα Τρίκαλα να “δραπετεύσουν” με τη νίκη από τα Τρίκαλα και να παραμείνουν στο κυνήγι της ανόδου. Έπαιξε περισσότερο από όλους τους συμπαίκτες του (37 λεπτά) και ήταν πρώτος σκόρερ με 20 πόντους (2/2 β., 3/6 διπ., 4/11 τριπ., 3 ασ., 2 κλ.).
 
2. Θανάσης Κουτίνας: Η Νίκη Βόλου έκανε το… μπαμ της αγωνιστικής με τη νίκη της επί των ισχυρών Ικάρων Σερρών. Αιχμή του δόρατος των Θεσσαλών, που συνεχίζουν να ελπίζουν στη σωτηρία τους (έστω και μαθηματικά), ήταν ο Θανάσης Κουτίνας. ) 25χρονος γκαρντ διέλυσε την άμυνα των Σερραίων με 26 π. (10/12 β., 5/8 διπ., 2/6 τριπ.), ενώ είχε και 9 ριμπ., 1 ασ. και 4 κλ.
 
3. Βαγγέλης Τσιάκας: Η Αγία Παρασκευή βγήκε… νικήτρια στον αγώνα – θρίλερ με το Λαύριο, με τον Βαγγέλη Τσιάκα σε ρόλο εκτελεστή. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 24 πόντους (5/6 β., 5/8 διπ., 3/5 τριπ.),  αλλά και 6 ριμπ., πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις.
 
4. Γιώργος Αναγνωστόπουλος: Ακόμη μια εκπληκτική εμφάνιση, από τον φετινό ηγέτη του Ερμή Λαγκαδά, που τον έχει πάρει από το… χεράκι και τον οδηγεί με ασφάλεια στη σωτηρία. Ο 32χρονος σέντερ ήταν… χάρμα οφθαλμών και κόντρα στον Κόροιβο όπου σταμάτησε στους 28 πόντους με τρομερά ποσοστά (9/9 β., 8/12 διπ., 1/2 τριπ.), ενώ προσέφερε στην ομάδα του και 7 ριμπ, 5 ασ. και 1 κλ.
 
5. Κρουμ Ντοϊτσίνοφ: Ο Βούλγαρος γίγαντας ήταν η… κολώνα πάνω στην οποία στηρίχθηκε η μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη του ΟΦΗ επί του Παγκρατίου. Με 19 π. (1/2 β., 9/13 διπ.) αποτέλεσε μόνιμη απειλή κάτω από τη ρακέτα (εκεί που… πονούσαν οι “ροσονέρι” λόγω απουσιών), ενώ πήρε 7 ριμπ, είχε 3 ασ. 3 κλ. και 2 τάπες, χωρίς να κάνει κανένα λάθος… Σχεδόν άριστος!

Προπονητής της αγωνιστικής

Γιώργος Ζαφειρούδης: Έχοντας να διαχειριστεί ένα ρόστερ μόλις οκτώ παικτών (και χωρίς ιδιαίτερα περγαμηνές), κατάφερε να παρουσιάσει η ομάδα του μια εκπληκτική εικόνα, κόντρα στους σαφώς ανώτερους Ικάρους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.  Η νίκη – έκπληξη της αγωνιστικής πιστώνεται στον Γιώργο Ζαφειρούδη όπως και το γεγονός ότι η ομάδα παραμένει ανταγωνιστική, έστω και αν βρίσκεται με το ένα… πόδι στη Β΄ Εθνική.