Μπορεί να απουσίαζε το μεγάλο παιχνίδι από την 18η αγωνιστική, όμως τα περισσότερα παιχνίδια είχαν συναρπαστική εξέλιξη και κρίθηκαν στο… νήμα. Οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog:

1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Ο Ηρακλής πέρασε δια… πυρός και σιδήρου από την έδρα του ΓΣΛ, με τον πολύπειρο γκαρντ να αποτελεί για ακόμη μια φορά τον μεγάλο πρωταγωνιστή, καθώς “καθάρισε” για τον “Γηραιό”. Με 31 πόντους (5/6 β., 10/10 διπ., 2/7 τριπ), 6 ριμπ., 4 ασ. και 4 κλ., ήταν μακράν ο κορυφαίος της ομάδας του.

2. Νίκος Κόκκαλης: Ο Εθνικός επέστρεψε στις νίκες κόντρα στο Παγκράτι, με τον 31χρονο γκαρντ/φόργουορντ να είναι εκπληκτικός και να… “σπάει” τα κοντέρ με τις επιδόσεις του. Οι αριθμοί τα λένε όλα: 34 πόντοι (3/4 β., 5/9 διπ., 7/9 τριπ.), 4 ριμπ., 4 ασ. και 1.007 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

3. Τόλης Κουτρούλιας: Ο Χολαργός χρειάστηκε τη παράταση για να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση των Μαχητών, με τον πολύπειρο φόργουορντ να έχει καθοριστική συμμετοχή, προσφέροντας τα μέγιστα σε άμυνα και επίθεση. Πέτυχε double double με 23 π. (5/8 β., 9/14 διπ.) και 10 ριμπάουντ, ενώ είχε και 2 ασίστ.

4. Φάχρο Αλίχοτζιτς: Επιστροφή στις εξαιρετικές εμφανίσεις για τον κοινοτικό άσσο του Πανιωνίου, ο οποίος ξεχώρισε με την απόδοση του στην πολύ δύσκολη νίκη των “κυανέρυθρων” επί του Ψυχικού. Σε 27 λεπτά συμμετοχής ο Αλίχοτζιτς είχε 19 π. (1/2 β., 9/14 διπ.), 8 ριμπ., 1 κοψιμο και μόλις ένα λάθος!

5. Σάββας Τζουγκαράκης: Συνεχίζει τις μεγάλες εμφανίσεις ο “πύργος” του Αρκαδικού, ο οποίος ήταν απολαυστικός και στη θριαμβευτική νίκη επί της ΑΕΛ, καθώς το… κοντέρ έγραψε ένα μεγαλοπρεπέστατο double double με 26 πόντους (6/8 β., 10/13 διπ.) και 13 ριμπάουντ, ενώ είχε και 3 ασ., 1 κοψ. και μόλις ένα λάθος σε 37 λεπτά συμμετοχής (969 tendex).

Προπονητής της αγωνιστικής – Γιάννης Διαμαντάκος

Δικαιούταν μια μεγάλη και άνετη νίκη ο Αρκαδικός, σύμφωνα με τις τελευταίες εμφανίσεις του. Κόντρα στην ΑΕΛ η ομάδα του Γιάννη Διαμαντάκου τα έκανε σχεδόν όλα τέλεια και συνεχίζει να ελπίζει στη παραμονή της στην Α2. Σε μια δύσκολη και μεταβατική χρονιά, ο κόουτς των Αρκάδων διαχειρίζεται άψογα το υλικό που έχει στη διάθεση του με την ομάδα να έχει μια σταθερά ανοδική πορεία, ανεξάρτητα από το αν κερδίζει η χάνει…