Η νίκη του Ηρακλή επί του Δούκα, αλλά και οι επιτυχίες των Μαχητών, Εθνικού και Χολαργού ήταν από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν την 19η αγωνιστική. Έτσι οι κορυφαίοι της ημέρας σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog ήταν:

1. Κώστας Οικονομόπουλος: Ο 19χρονος διεθνής με τις “μικρές” Εθνικές ομάδες γκαρντ ήταν εξαιρετικός στη νίκη του Εθνικού στο Ηράκλειο. Με 14 πόντους (1/3 δίπ., 4/5 τρίπ.), 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ένα κλέψιμο σε 28 λεπτά συμμετοχής, ήταν ο πολυτιμότερος των Πειραιωτών που πέτυχαν ένα σπουδαίο “διπλό”.

2. Δημήτρης Καλαϊτζίδης: Καθοριστική η παρουσία του στη νίκη του Ηρακλή επί του Δούκα, στο μεγάλο ματς της αγωνιστικής. Εκτός από τη συνολική του προσφορά, ήταν ο παίκτης που “καθάρισε” το παιχνίδι με δύο καθοριστικά τρίποντα στα τελευταία λεπτά, όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν πλησιάσει στους 4 πόντους. Ο απολογισμός του 32χρονου γκαρντ ήταν 19 πόντοι (3/4 β., 2/3 διπ., 4/7 τριπ.), 3 ριμπ., 3 ασ. και 1 κλ.

3. Νίκος Αγγελόπουλος: Ο Χολαργός συνέχισε την ανοδική του πορεία με ένα “διπλό” – “χρυσάφι” στον Αστακό κόντρα στον Αίολο. Η εμπειρία και η ποιότητα του 32χρονου φόργουορντ ξεδιπλώθηκε στο παρκέ με τη στατιστική να “γράφει” 18 πόντους (6/7 β., 4/9 τριπ.), 4 ριμπ. και 2 ασ.

4. Δημήτρης Καλαμπάκας: Έδωσε δύναμη και ουσία κάτω από το καλάθι των Μαχητών και ήταν εκ των κορυφαίων της νίκης επί του Αρκαδικού που έδωσε… αέρα παραμονής στην ομάδα των Πευκών. 17 πόντοι (4/8 β., 5/7 διπ., 1/1 τριπ.), 6 ριμπ. και 4 ασ. ήταν η συνεισφορά του 29χρονου φόργουορντ.

5. Σιγκ Θορστέινσον: Στη δεύτερη χρονιά του στην Α2, ο Ισλανδός σέντερ απέδειξε σε ακόμη ένα παιχνίδι ότι είναι σταθερός και πολύτιμος για την ομάδα του. Μεγάλη η προσφορά του στην επικράτηση της ΑΕ Λάρισας επί του ΓΣΛ, στο Θεσσαλικό ντέρμπι όπου πέτυχε double double με 18 πόντους (2/4 β., 8/9 διπ.) και 10 ριμπ., ενώ είχε και 3 ασ., 1 κοψ. και 981 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Προπονητής της αγωνιστικής – Λευτέρης Χατζηκυριακίδης

Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων πήραν τη σημαντικότερη μέχρι στιγμής νίκη τους στο πρωτάθλημα, περνώντας πάνω από τη ζώνη των πλέι άουτ. Η επικράτηση επί του Αρκαδικού, άσχετα αν δεν συνοδεύτηκε και από τη κάλυψη της διαφοράς, επιβεβαίωσε τη δυναμική τους όταν αγωνίζονται στην έδρα τους, με τον Έλληνα προπονητή να έχει σημαντικό μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Το σωστό… διάβασμα του αντιπάλου, ο περιορισμός σε μεγάλο βαθμών των ατού του και η επιθετική πολυφωνία είναι έργο του χαμηλών τόνων τεχνικού. Συν τοις άλλοις έχει βγάλει και ένα παικταρά, τον 18χρονο γιό του Δημήτρη, ο οποίος στη νίκη επί του Αρκαδικού διέπρεψε με 21 πόντους (2/2 β., 2/5 διπ., 5/9 τριπ.), 6 ριμπ., 2 ασ. και 3 κλ.

Υ.Γ. Έτσι χωρέσαμε έξι παίκτες στη κορυφαία πεντάδα…