Η δραματική νίκη του Ψυχικού επί του ΟΦΗ σε ένα ματς – διαφήμιση για τη κατηγορία που κρίθηκε στη δεύτερη παράταση, ήταν το μεγάλο γεγονός της 2ης αγωνιστικής. Στα αξιοσημείωτα της ημέρας ήταν οι πρώτες νίκες στο πρωτάθλημα των Φίλιππου Βέροιας, Φιλαθλητικού και Ηρακλή, αλλά και το “δύο στα δύο” των Λαυρίου, Κοροίβου και ΑΕΚ. Έτσι επιλέξαμε τους κορυφαίους της 2ης ημέρας του φετινού μαραθωνίου…

1. Φίλιππος Μοσχοβίτης: Ο έμπειρος γκαρντ του Ψυχικού συνδύασε το όνομα του με τη πρώτη εντός έδρας επιτυχία των νεοφώτιστων. Με απολογισμό 24 πόντοι (2 τρίπ. – 3 ριμπ. – 3 ασ. και 9 κερδισμένα φάουλ, αποτέλεσε το βασικό επιθετικό όπλο του Ψυτχικού και συνέβαλε τα μέγιστα στην πολύ δύσκολη επικράτηση επί του ΟΦΗ.

2. Σάκης Γιαννακόπουλος: Κόντρα στους αξιόμαχους Ικάρους Σερρών, το “πολυβόλο” των “κυανοκίτρινων έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Να σκοράρει και να πασάρει. 25 πόντοι (6/7, 5/8, 3/6, 2 ριμπ., 6 ασ., 7 κερδισμένα φάουλ, η πολύτιμη συνεισφορά του στη δεύτερη σερί νίκη της ομάδας του.

3. Σωτήρης Γκιουλέκας: Ο Κόροιβος επένδυσε πολλά επάνω του το φετινό καλοκαίρι και ο μπαρουτοκαπνισμένος φόργουορντ άρχισε την… απόσβεση. Με 20 πόντους (6/6 β., 4/6, και 4 ασ.) αποτέλεσε το βασικό επιθετικό όπλο των Ηλείων, στη νίκη επί του Αρκαδικού.

4. Μιχάλης Καμπερίδης: Ξεχώρισε από την γενικότερη καλή παρουσία όλων των παικτών του Φιλαθλητικού, στο πρώτη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα. Η άμυνα του Ερμή τον… ένιωσε για τα καλά καθώς πέτυχε 19 πόντους (4/6 β., 6/9 διπ., 1/2 τριπ.), ενώ μάζεψε και 4 ριμπ.).

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Δεν συνηθίζεται να μπαίνει παίκτης ηττημένων στους κορυφαίους, όμως δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τα… στραβά μάτια για την εκπληκτική απόδοση του ψηλού του ΟΦΗ, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός στον αγώνα με το Ψυχικό. 35 πόντοι (11/14 β., 12/17 διπ., 3 φαουλ, και 13 κερδισμένα φάουλ, ο απολογισμός του Σέρβου σέντερ, που αν η ομάδα του είχε καταφέρει να νικήσει θα ήταν μακράν του δευτέρου ο πολυτιμότερος της αγωνιστικής.

Παίκτης – κλειδί: Το Λαύριο τα βρήκε… σκούρα κόντρα στους Ικάρους, όμως ο… αθόρυβος Κώστας Μουμπάρακ έδωσε μεγάλη ώθηση στην ομάδα του με την ευστοχία του από τη γραμμή των 6.75, πετυχαίνοντας 15 πόντους με 5/6 τρίποντα.

MVP: Μίροσλαβ Τσουμπρίλο: Ο Ηρακλής πανηγύρισε στο Ιβανώφειο τη πρώτη φετινή του επιτυχία και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση στο ματς κόντρα στην Αγία Παρασκευή. Ο Τσουμπρίλο ήταν πραγματικά… ασταμάτητος και έβλεπε το καλάθι σαν… βαρέλι, πετυχαίνοντας 31 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά (3/4 β., 5/7 διπ., 6/8 τριπ.), ενώ είχε και 9 ριμπάουντ.

Προπονητής: Δημήτρης Γκίμας. Όταν ο Φίλιππος έχασε στη πρεμιέρα με… κάτω τα χέρια από το Παγκράτι, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να… τελειώσουν τον Έλληνα κόουτς αποδίδοντας του την ευθύνη της αποτυχίας στο Μετς. Σε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι και μάλιστα σε ένα από τα φαβορί για την άνοδο όπως η Καβάλα, ο Γκίμας πήρε την… εκδίκηση του, γράφοντας το όνομα του στις κορυφαίες στιγμές του συλλόγου της Βέροιας, μιας και συνέβαλε τα μέγιστα στη πρώτη νίκη του Φιλίππου στην Α2.