Το συναρπαστικό παιχνίδι των Τρικάλων με την… απρόβλεπτη εξέλιξη “έκλεψε” όπως ήταν φυσικό τη παράσταση στην αγωνιστική που μας πέρασε. Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχώρισαν οι νίκες των ΟΦΗ και Αγίας Παρασκευής, καθώς και το “διπλό” των Ικάρων στο Ηράκλειο.

1. Γιώργος Φούντας: Το όνομα του πήρε αρκετή… αρνητική δημοσιότητα πριν από το μεγάλο παιχνίδι με τη Κηφισιά, όμως μέσα στο παρκέ, ο 35χρονος γκαρντ απέδειξε γιατί είναι ο αρχηγός και εκ των ηγετών των Τρικάλων. Με 18 πόντους, (7/8 β., 1/2 διπ., 3/5 τριπ.), 2 ασ. και 4 κλ., αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της μεγάλης νίκης των Θεσσαλών και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη.

2. Τάσος Καρτέρης: Ο 19χρονος γκαρντ της Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και κόντρα στη Νίκη Βόλου άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του. 14 πόντοι (4/5 β., 2/3 τριπ.), 1 ασ. και 2 κλ., σε 20 λεπτά συμμετοχής, ήταν η συμβολή του στη δύσκολη νίκη της ΚΑΠ.

3. Άρης Νικολούδης: Έπαιξε και για τους απόντες συμπαίκτες του (Τότσιο – Πεχλιβάνη) και σε ένα ματς που ο αντίπαλος το ήθελε όσο τίποτα ήταν καταλυτικός για τη νίκη των Ικάρων, η οποία έσπρωξε στον υποβιβασμό το Ηράκλειο (20 π., 4/5 β., 2/6 διπ., 4/11 τριπ., 7 ριμπ., 4 ασ., 3 κλ), τα… κατορθώματα του 30χρονου σμολ φόργουορντ.

4. Βασίλης Κιτσούλης: Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στη σωτηρία βρίσκεται ο ΟΦΗ μετά τη νίκη του επί του Αρκαδικού, η οποία είχε και πάλι την… υπογραφή του 29χρονου φόργουορντ. Εκ των σταθερότερων σε απόδοση παικτών των Κρητικών, ο Κιτσούλης ήταν ο κορυφαίος και αυτό το Σάββατο (16 π., 4/4 β., 6/9 διπ, 8 ριμπ., 5 ασ., 2 κλ). 

5. Μπράνισλαβ Τόμιτς: Ακόμη μια μεστή και ουσιαστική εμφάνιση από τον κοινοτικό σέντερ, ο οποίος μπορεί να μην συνάντησε μεγάλη αντίσταση στο Παγκράτι, όμως ήταν και πάλι ο κορυφαίος ψηλός της αγωνιστικής με 19 π., (5/7 β., 7/9 διπ.), 7 ριμπ., 7 ασ.

Προπονητής της αγωνιστικής

Γιάννης Τζήμας: Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, είναι ο προπονητής της αγωνιστικής.  Όχι τόσο για τη τεράστια νίκη επί της Κηφισιάς (στην οποία ασφαλώς και έχει μερίδιο), αλλά κυρίως γιατί έχει καταφέρει με τον τρόπο του, να κρατά ενωμένη την ομάδα – παρά τα προβλήματα της – και προσηλωμένη στον στόχο της που είναι η άνοδος (άσχετα αν δεν του αρέσει να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη λέξη).