Η τριάδα της κορυφής πέρασε χωρίς απώλειες και την προτελευταία αγωνιστική και πλέον το μεγάλο ντέρμπι της τελευταίας ημέρας του πρωταθλήματος, ανάμεσα στη Κηφισιά και τον Φιλαθλητικό θα κρίνει την άνοδο. Όσο για τα Τρίκαλα, χρειάζονται απλά μία νίκη στο ματς με το Παγκράτι για να πανηγυρίσουν την είσοδο τους στα “σαλόνια“.

Από τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής, ξεχώρισε η δύσκολη νίκη της Κηφισιάς, η επικράτηση του Φιλαθλητικού, αλλά και η νίκη γοήτρου της Αγίας Παρασκευής που την έφερε στη πρώτη πεντάδα.

1. Νίκος Γκίκας: Από τους πολυτιμότερους παίκτες του Φιλαθλητικού σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Ο νεαρός πλέι μέικερ αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της ομάδας του Ζωγράφου και στη συνάντηση με τον Κόροιβο και τα ποσοστά του αποδεικνύουν την μεγάλη προσφορά του (23 π., 5/7 β., 2/6 διπ., 4/6 τριπ., 2 ασ. και 2 κλ.).

2. Βαγγέλης Καράμπουλας: Στον αγώνα με τα Τρίκαλα ήταν από τους… μοιραίους, καθώς έχασε κρίσιμες βολές στο τέλος, όμως κόντρα στο Λαύριο απέδειξε γιατί είναι από τα σημαντικότερα στελέχη της ομάδας του. Ο γκαρντ – φόργουορντ της Ν. Κηφισιάς με 28 π., 10/12 β., 9/13 διπ., 3 ασ., βοήθησε τα μέγιστα τους “κόκκινους” να πάρουν μια δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη.

3. Νίκος Ψηλέας: Στην πρώτη της χρονιά στην Α2 η Αγία Παρασκευή πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό και στον 32χρονο φόργουορντ. Μπορεί το ματς με τον Ερμή να ήταν… χαλαρό, όμως ο Ψηλέας ήταν εκεί όπου χρειάστηκε και… έσπρωξε την ΚΑΠ στην 14η φετινή της επιτυχία (18 π., 4/4 β., 7/10 διπ., 9 ριμπ., 6 ασ., 2 κλ.).

4. Αλέξανδρος Σιγκούνας: Ίσως ο πολυτιμότερος παίκτης του Αρκαδικού τη φετινή σεζόν και από τους πρωταγωνιστές της σωτηρίας της ομάδας. Κόντρα στη Νίκη Βόλου ο Έλληνας φόργουορντ ήταν και πάλι πολύ καλός, σημειώνοντας 23 πόντους (2/2 β., 9/15 διπ., 1/2 τριπ.), ενώ έλεγξε πλήρως την εναέρια κυκλοφορία με 15 ριμπ.. Επίσης είχε 4 ασ. και 2 κλ.

5. Βασίλης Αγγελακόπουλος: Τα Τρίκαλα βρίσκονται μια… ανάσα από την άνοδο και από τα μεγάλα “όπλα” της ομάδας φέτος ήταν και ο έμπειρος φόργουορντ – σέντερ. Στην εύκολη επικράτηση επί του Ηρακλείου, ο Αγγελακόπουλος ήταν σχεδόν άριστος στα 27 λεπτά που αγωνίστηκε… (11 π., 4/4 β., 2/3 διπ., 1/3 τριπ,, 9 ριμπ., 5 ασ.).

Προπονητής της αγωνιστικής

Νίκος Χατζηπανηγύρης: Αν και η “Αγία” έχει εξασφαλίσει την σωτηρία της εδώ και αρκετό καιρό, εντούτοις, κάθε άλλο παρά… χαλαρή εμφανίζεται στα παιχνίδια. Το συγκρότημα του Νίκου Χατζηπανηγύρη κυνηγά τη νίκη σε κάθε ματς με στόχο να σκαρφαλώσει όσο ψηλότερα μπορεί στην κατάταξη, στη πρώτη της χρονιά στην Α2.

Ο Έλληνας κόουτς έχει μεγάλη συμβολή τόσο στη πρόσφατη νίκη (στη παράταση επί του Ερμή), όσο και στο ότι κράτησε την ομάδα του πειθαρχημένη και συγκεντρωμένη μέχρι τέλους, βγάζοντας προς τα έξω ένα εξαιρετικό πρόσωπο.