Ημέρα των “κοντών” ήταν η 3η αγωνιστική, καθώς οι περισσότεροι παίκτες που διακρίθηκαν προέρχονται κυρίως από τις θέσεις της περιφέρειας και των σμολ φόργουορντ. Έτσι οι κορυφαίοι σύμφωνα με τη ματιά του basketblog ήταν οι εξής:  

1. Γιάννης Ροδοστόγλου: Δεν υπήρξε παίκτης που να υστέρησε από τη σπουδαία νίκη του Αετού επί του Αρκαδικού Καβάλας (Τζουγκαράκης, Κόκκαλης, Τοπάλης) έκαναν εξαιρετικό ματς, όμως ο Ροδοστόγλου έβαλε τη σφραγίδα του στη παρθενική νίκη των νεοφώτιστων στην Α2.  Μεστό παιχνίδι από τον 31χρονο γκαρντ, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 21 πόντους (11/12 β., 2/4 διπ., 2/2 τριπ.), ενώ είχε και 3 ασ., 1 κλ.

2. Βαγγέλης Σακελλαρίου: Διανύει περίοδο φόρμας και το επιβεβαιώνει σε κάθε ματς. Ο γκαρντ του Λαυρίου είχε καταλυτική παρουσία και στη νίκη επί του Ηρακλή (τρίτη συνεχόμενη) καθώς αποτέλεσε τη βασική απειλή για το αντίπαλο καλάθι (23 π. με 7/7 β., 5/10 διπ., 2/8 τριπ.). Στα αξιοσημείωτα τα 10 ριμπάουντ που μάζεψε (είχε και 2 ασ., 1 κλ.), ενώ αν είχε αποφύγει τα 5 λάθη θα είχε αγγίζει το τέλειο!

3. Γιώργος Αποστολίδης: Η ποιότητα του είναι δεδομένη και η συνεισφορά του στην επικράτηση επί του Παγκρατίου πολύτιμη. Με 22 πόντους (6/6 β., 4/8 διπ., 3/5 τριπ.), αναρριχήθηκε στη πρώτη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος (60 συνολικά), ενώ είχε 14 ριμπάουντ, 8 λάθη, 7 ασίστ, 1 κλ., 2 κοψ.

4. Νίκος Ψυλέας: Ο 34χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν το “βαρύ πυροβολικό” του Εθνικού στον Λαγκαδά. Με 24 πόντους (5/5 β., 8/11 διπ., 1/3 τριπ.), έβρισκε συνεχώς τρόπους να ξεκλειδώνει την αντίπαλη άμυνα, ενώ προσέφερε στου Πειραιώτες και 6 ριμπ., 1 ασ.

5. Βαγγέλης Σκλάβος: Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο πολύπειρος φόργουορντ/σέντερ ήταν καθοριστικός για τη Δόξα Λευκάδας. Κόντρα στο Παγκράτι έκανε ακόμη μια σούπερ εμφάνιση με 19 πόντους (5/7 β., 4/6 διπ., 2/6 τριπ.), πετυχαίνοντας καθοριστικά για την εξέλιξη του παιχνιδιού καλάθια, ενώ είχε και 5 ριμπ., 1 λάθος.

Rising Star – Απόλλωνας Δεληγεώργης: Από το “νέο αίμα” του Φίλιππου Βέροιας, ο 21χρονος γκαρντ έχει μεγάλη συμμετοχή στην εξαιρετική μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας της Ημαθίας. Κόντρα στον Ηλυσιακό ήταν αποτελεσματικός επιθετικά (18 π., 5/5 β., 5/7 διπ., 1/2 τριπ.), μοίρασε 6 ασίστ, ενώ στη στατιστική του είχε επίσης 3 ριμπ., 6 λάθη, και 5 κλεψίματα, ενδεικτικό και της προσφοράς του στην άμυνα.

                                                                       Προπονητής της αγωνιστικής – Σάββας Κατσούνης

Η μεγάλη επιτυχία του Αετού επί του Αρκαδικού ήταν ιστορικής σημασίας τόσο για την ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα της Αθήνας (η παρθενική της στην Α2), όσο και του προπονητή της που πήρε το πρώτο “ροζ φύλλο” της καριέρας του ως χεντ κόουτς στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία. Και αν στο ματς με τη Καβάλα η τύχη του γύρισε τη πλάτη στη τελευταία επίθεση (αλλιώς την είχε σχεδιάσει και αλλιώς του βγήκε), στη συνάντηση με τον επίσης ισχυρό Αρκαδικό, το συνολικό κοουτσάρισμα Κατσούνη άγγιξε τη τελειότητα και ασφαλώς του ανήκει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας.