ΑΕΚ, Ψυχικό και Κόροιβος συνεχίζουν να παραμένουν στην κορυφή καθώς σε 3 αγωνιστικές έχουν το απόλυτο, ενώ την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχαν ο ΟΦΗ, Αρκαδικός και Ερμής Λαγκαδά αφήνοντας στην τελευταία θέση και χωρίς νίκη τους Ίκαρους Σερρών. Εμείς επιλέξαμε τους κορυφαίους της 3ης αγωνιστικής και σας τους παρουσιάζουμε…

1.Θοδωρής Τσιότρας: Ο 26χρονος γκαρντ έκανε το μεγάλο βήμα τη φετινή περίοδο καθώς μετά από τρία γόνιμα χρόνια στον Αρκαδικό μεταπήδησε στην ΑΕΚ όπου ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (μετά από αυτό με το Παγκράτι στην Καισαριανή) στο πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα έδειξε το αμυντικό του ταλέντο, σκόραρε 10 πόντους (5/6 βολές, 1/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και μάζεψε και 9 ριμπάουντ σε μόλις 19:38 λεπτά συμμετοχής.

2.Νίκος Κακλαμάνος: Ο Βασίλης Νιπεργιάλης επέμενε στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού στην απόκτηση του Νίκου Κακλαμάνου, και η χρησιμότητα του 32χρονου πολύπειρου σκορερ φαίνεται στα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Στο παιχνίδι με τον Ίκαρο στις Σέρρες «καθάρισε» την μπουγάδα σπρώχνοντας τον Κόροιβο στο 3/3 καθώς σημείωσε 19 πόντους με 5/6 βολές, 1/3 δίποντα και 4/9 τρίποντα.

3.Πάρης Μάρτζος: Καταπληκτική εμφάνιση από τον 28χρονο φόργουορντ του ΟΦΗ, ο οποίος ουσιαστικά από την θέση του small forward διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα του Ντίνου Καλαμπάκου έχοντας 18 πόντους με 5/7 βολές, 5/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 6 ασίστ.

4.Γιάννης Κακιούζης: Για ακόμη μια αγωνιστική τοποθετούμε ένα παίκτη ηττημένης ομάδας στην καλύτερη πεντάδα, αλλά ο 35χρονος φόργουορντ συνεχίζει να αποτελεί τον «ποιητή» της ρακέτας καθώς στο εκτός έδρας παιχνίδι του Λαυρίου με το Ψυχικό φάνηκε να αποτελεί μια ομάδα μόνος του. Ο Κακιούζης είχε 31 πόντους με 1/1 βολές, 15/21 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα με το tendex του να πλησιάζει το άριστα (0.920).

5.Βασίλης Γιαννουλάκος: Την καλύτερη του εμφάνιση, εδώ και αρκετό καιρό, φύλαγε φαίνεται ο 29χρονος «γίγαντας» των 2.17 με αντίπαλο την περσινή του ομάδα, καθώς ήταν αυτός που αναδείχθηκε σε «κολόνα» της νίκης του Αρκαδικού με αντίπαλο τον Φιλαθλητικό. Ο σέντερ των Αρκάδων είχε 17 πόντους με 1/1 βολές, 8/10 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα, 1 κόψιμο σπάζοντας το tendex το οποίο έδειξε 1.009.

Παίκτης κλειδί – Απόλλωνας Δεληγιώργης: Ήρθε από τον Πιερικό Αρχέλαο το καλοκαίρι με λίγους να δίνουν μεγάλη σημασία σε ένα 19χρονο γκαρντ που απλά έκανε το βήμα παραπάνω. Ο Φώτης Τακιανός μετρ του είδους διέκρινε στον νεαρό γκαρντ αυτό ακριβώς που έδειξε στο Μετς, και ουσιαστικά του έδωσε τα κλειδιά της ομάδας. Ο Δεληγιώργης με ωριμότητα 30χρονου έκανε καταπληκτικό παιχνίδι απέναντι στο Παγκράτι και κράτησε την ομάδα του ώρα που οι «ροσονέρι» προσπαθούσαν αν επιστρέψουν. Αρχικά με ένα τρίποντο μετέτρεψε το 50-58, σε 50-61 ενώ στη συνέχεια ευστόχησε σε μια σειρά από ελεύθερες βολές, έχοντας 10/12 βολές, 0/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 10 κερδισμένα φάουλ, 5 ριμπάουντ, 3 λάθη, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

MVP – Νίκος Πέττας: Τα πολλά λόγια είναι περιττά για τον 32χρονο ηγέτη, και κατά συρροήν σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Ρεμεντέλα, καθώς στο παιχνίδι με το Λαύριο έκανε τα πάντα πετυχαίνοντας 30 πόντους με 5/6 βολές, 5/9 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Προπονητής – Φώτης Τακιανός: Ο Μακεδόνας τεχνικός αποτελεί έναν από τους πλέον έμπειρους της κατηγορίας, και μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με το Ψυχικό που χάθηκε στην 2η παράταση, έστησε μαεστρικά την ομάδα του Μετς, οδηγώντας τον ΟΦΗ σε σχετικά εύκολο διπλό. Η ομάδα του Ηρακλείου ήταν στημένη εξαιρετικά, με πολλά places, και με παίκτες με συγκεκριμένους ρόλους, και χωρίς περιττές κινήσεις.