Η αγωνιστική των “κοντών” ήταν αυτή που μας πέρασε, με τις περιφέρειες των ομάδων να βγάζουν τα… κάστανα από τη φωτιά. Η τρίτη συνεχόμενη νίκη των νεανικών ομάδων του Φιλαθλητικού και του Ερμή Λαγκαδά, αλλά και το πρώτο “ροζ φύλλο” των Ικάρων Σερρών, ήταν τα highlights της αγωνιστικής.

Ας δούμε λοιπόν την κορυφαία πεντάδα της 3ης ημέρας του πρωταθλήματος, από την οποία μπορεί να λείπει το… μπόι, αλλά όχι και η ποιότητα.

1. Διονύσης Καπινιάρης: Έφτασε στις Σέρρες λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά δεν έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα προσαρμογής στους “κυανοκίτρινους“. Αντιθέτως, τους πήρε από το χέρι και με 19 πόντους κόντρα στον ΟΦΗ τούς οδήγησε στην πρώτη νίκη της φετινής σεζόν. Ο νεαρός πλεϊμέικερ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της κατηγορίας στη θέση του και δεν άργησε να το αποδείξει.

2. Θανάσης Αντετοκούμπο: 26 πόντοι (10/14 βολές, 8/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 λάθη, 1 κόψιμο και tendex 1.122 σε 24:04 λεπτά συμμετοχής είναι αρκετά; Αν προσθέσουμε μάλιστα και τα εντυπωσιακά καρφώματα που έκανε (και) προχθές τότε, η επιλογή του δεν χωρά αμφιβολία…

3. Βαγγέλης Καράμπουλας: Ίσως είναι… τετριμμένη η παρουσία του στην καλύτερη πεντάδα κάθε αγωνιστικής, αλλά με αυτά που κάνει κάθε Σάββατο δεν μας αφήνει άλλη επιλογή. Όσο ο Καράμπουλας συνεχίζει εμφανίσεις σαν αυτές των τριών πρώτων αγωνιστικών, τότε η ομάδα των βορείων προαστίων δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το παραμικρό. Κόντρα στον Αρκαδικό είχε 23 πόντους με 8/11 διπ., 1/2 τρ. 6 ριμπάουντ.

4. Χάρης Πλιούκας: Το καλοκαίρι το όνομά του βρέθηκε σε περίοπτη θέση στο ρεπορτάζ αρκετών ομάδων της Α1, με τον ΠΑΟΚ να τον φλερτάρει κάτι παραπάνω από έντονα. Ο νεαρός παίκτης, όμως, αποφάσισε να παραμείνει στο δυναμικό του Ερμή Λαγκαδά προκειμένου να συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες. Και ο Πλιούκας έδειξε χθες πως, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει τη δυνατότητα να αναλάβει χρέη… ηγέτη στον Λαγκαδά.

5. Σάκης Γιαννακόπουλος: Το δεύτερο “διπλό” (σε τρεις αγωνιστικές) είναι γεγονός για το Λαύριο, το οποίο συνεχίζει να εντυπωσιάζει άπαντες με την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα. Την προχθεσινή επικράτηση η ομάδα του Χρήστου Σερέλη τη χρωστά κατά μεγάλο ποσοστό στον Σάκη Γιαννακόπουλο, ο οποίος με απολογισμό 35 πόντους (14/16 βολές, 6/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 8 κερδισμένα φάουλ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της 3ης αγωνιστικής. Εξ ου και η φωτογραφία στο θέμα…

Προπονητής της αγωνιστικής

Στέφανος Πέρκος. Στη σκιά των υπολοίπων ομάδων λόγω χαμηλού μπάτζετ και έλλειψης… φανφάρων, αλλά ο προπονητής του Ερμή έχει μετατρέψει το νεανικό σύνολο των “πράσινων” σε μία ομάδα που δείχνει ικανή για όλα. Με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες δικαιούται τον τίτλο του προπονητή της αγωνιστικής…