Άλλοι εύκολα (ΑΕΚ, Κόροιβος), άλλοι πολύ πιο δύσκολα (Ψυχικό), οι πρωτοπόροι κατάφεραν να συνεχίσουν χωρίς απώλειες στη 4η αγωνιστική, από την οποία όμως ξεχώρισαν δύο νίκες. Αυτή του ΟΦΗ επί της Καβάλας (δεύτερη συνεχόμενη για τους Κρητικούς) και η πρώτη επιτυχία των Ικάρων Σερρών στο πρωτάθλημα.

1. Κώστας Μπεχλιβάνης: Μπορεί τα χρόνια να περνάνε, όμως ο 39χρονος άσσος, παραμένει μια ποιοτική και σίγουρη λύση. Με δικό του καλάθι σχεδόν με την εκπνοή, ο Ηρακλής κράτησε το αήττητο του Ιβανώφειου κόντρα στον Αρκαδικό, ενώ η προσφορά του ήταν γενικότερα πολύτιμη (11 π., 3 ασ.).

2. Σάκης Καρύδας: Ο Κόροιβος ποντάρει πολλά στην εμπειρία και τη ποιότητα του Καρύδα, που σε ακόμη ένα ματς ήταν το “πρώτο βιολί” και βασικός συντελεστής στη νίκη επί του Λαυρίου. Ο Έλληνας γκαρντ, ο οποίος προέρχονταν από τραυματισμό, μάζεψε 923 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης με 23 πόντους στο ενεργητικό του (3/7 β., 4/5 διπ., 4/6 διπ., ενώ είχε 7 ασίστ και 4 κλεψίματα.

3. Χρήστος Λυμπερόπουλος: Ο 25χρονος γκαρντ των Ικάρων τα έκανε… όλα στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη της ομάδας του κόντρα στον Φιλαθλητικό, τη πρώτη της φετινής σεζόν. Οργάνωνε και… έκλεβε (5 ασ., 7 κλ.), σκόραρε (16 π.) και τελικά έδωσε και το “ροζ φύλλο” στους Σερραίους με το απίστευτο τρίποντο που πέτυχε στην εκπνοή. Άξιος!

4. Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης: Αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους φόργουορντ της κατηγορίας και φροντίζει να το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Ο άσσος της ΑΕΚ ήταν σχεδόν αλάνθαστος επιθετικά στη νίκη επί της Αγίας Παρασκευής, καθώς είχε ως απολογισμό 20 π. (2/3 β., 6/7 διπ., 2/3 τριπ.), ενώ προσέφερε και 5 ριμπ. στην ομάδα του.

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο ποιοτικός σέντερ του ΟΦΗ. Με 16 π. (6/6 β., 5/9 διπ.), 10 ριμπ. 1 κοψ., ήταν ο κορυφαίος στη σπουδαία νίκη επί της Καβάλας, η οποία απομάκρυνε τους Κρητικούς από τις τελευταίες θέσεις.

Παίκτης κλειδί – Αργύρης Σιώπης: Έκανε… σιωπηλή δουλειά στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη των Σερρών στου Ζωγράφου. Ο 21χρονος φόργουορντ με 15 π. (4/6 β., 4/6 διπ., και 1 τριπ.), κράτησε επιθετικά την ομάδα του στις δύσκολες στιγμές του αγώνα, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις στα 29 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε.

MVP – Νίκος Παπανικολάου: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον πάουερ φόργουορντ του Ψυχικού, ο οποίος αποτέλεσε τη βασική επιθετική αιχμή των νεοφώτιστων στον αγώνα με το Παγκράτι. Ο “Παπ” πέτυχε 25 π. (6/6 β., 8/11 διπ.), ενώ μάζεψε και 7 “σκουπίδια”.

Προπονητής – Νίκος Οικονόμου: Το κακό ξεκίνημα με τρεις σερί ήττες δεν τον πτόησε. Συνέχισε να δουλεύει σκληρά με τους νέους παίκτες του και αφού παρουσίασε σημαντική βελτίωση στα τελευταία παιχνίδι, χάρηκε επιτέλους και τη πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Η συμβολή του κόουτς των Ικάρων Σερρών στο “διπλό” επί του Φιλαθλητικού ήταν σημαντική, ενώ η νίκη προσέθεσε σημαντικούς πόντους στη ψυχολογία της ομάδας.