Σε τρεις… δόσεις έγινε η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2, η οποία ολοκληρώθηκε χθες με τη σπουδαία νίκη των Τρικάλων στο Βόλο. Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχώρισε σίγουρα η πρώτη επιτυχία του ΟΦΗ, αλλά και η επιστροφή στις νίκες του Φιλαθλητικού

1. Γιάννης Αντετοκούμπο: Οι αδερφοί Αντετοκούμπο αποτελούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Φιλαθλητικού, ο οποίος χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις τους, επέστρεψε στις επιτυχίες και παραμένει σε τροχιά κορυφής. Ο Θανάσης ήταν εξαιρετικός και κόντρα στην Αγία Παρασκευή, όμως αυτή τη φορά θα συμπεριλάβουμε στους κορυφαίους τον αδερφό του Γιάννη, ο οποίος ήταν σχεδόν αλάνθαστος (11 π., 4/4 β., 2/3 διπ., 1/1 τριπ., 9 ριμπ, 1 λ. και 1 κλ.).

2. Τάσος Τραιανός: Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη πρώτη νίκη του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα, επί του Λαυρίου, αλλά και η συνολική παρουσία του. Ο 25χρονος άσσος, εκτός των 19 πόντων που πέτυχε, “μάζεψε” και 10 ριμπάουντ και με την παρουσία του… έσπρωξε τους Κρητικούς στη παρθενική τους νίκη.

3. Μάρκο Μιλίσεβιτς: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Σέρβο στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη των Ικάρων Σερρών στο πρωτάθλημα. Κόντρα στη Λευκάδα, ο Μιλίσεβιτς κράτησε την ομάδα του στο ματς, όταν αυτή είχε… μπλοκάρει επιθετικά (20 π., με 4/5 β. και 8/11 διπ.), ενώ βοήθησε και αμυντικά.

4.Μίροσλαβ Τσουμπρίλο: Ο Γκόβας ήταν ο παίκτης της… τελευταίας στιγμής στη σημαντική νίκη του Αρκαδικού επί του Παγκρατίου, όμως η παρουσία του Τσουμπρίλο ήταν καθοριστική. Ο κοινοτικός φόργουορντ έκανε το καλύτερο μέχρι στιγμής παιχνίδι του με τη φανέλα των Αρκάδων και τα άψογα στατιστικά του το αποδεικνύουν: 21 πόντοι, με 5/6 τριπ., 15 ριμπ., και 1 κλ.

5. Πέτρος Νοέας: Ο Κόροιβος συνεχίζει τις… υψηλές πτήσεις και μετά και τη νίκη του επί του Ηρακλείου φιγουράρει πλέον στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Νοέας είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχημένης μέχρι στιγμής πορείας και το έδειξε και το Σάββατο που μας πέρασε. Ο Έλληνας φόργουορντ είχε 15 π. (4/6 β., 4/7 διπ., 1/1/ τριπ.), ενώ κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια συγκεντρώνοντας 17 (!) ριμπάουντ.

Προπονητής της αγωνιστικής

Φώτης Τακιανός: Έχει περάσει πολύ δύσκολα από την μέρα που ανέλαβε τον ΟΦΗ και δεν αναφερόμαστε βέβαια στη συνεργασία του με την διοίκηση – η οποία είναι καθ’ όλα αγαστή – αλλά στα πολλαπλά προβλήματα τραυματισμών και τις απουσίες, που βάζουν συνεχώς εμπόδια στο έργο του. Παρ’ όλα αυτά, ο Φώτης Τακιανός κατάφερε να οδηγήσει το περασμένο Σάββατο τον ΟΦΗ στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα (επί του δυνατού Λαυρίου) και σίγουρα του αξίζει ο τίτλος του κορυφαίου, καθώς είναι ένας κόουτς που έχει μάθει να επιβιώνει στις δυσκολίες και το αποδεικνύει…