Μπορεί η 6η αγωνιστική να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη καθώς εκκρεμεί το παιχνίδι του Πανερυθραικού με το Περιστέρι, όμως η 18η Νοεμβρίου είναι αρκετά μακριά, γι’ αυτό και η συντακτική ομάδα του basketblog… βιάστηκε να βγάλει τους κορυφαίους του περασμένου Σαββάτου. Αναλυτικά:

1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Μόνιμος θαμώνας της κορυφαίας πεντάδας και πως μπορεί να γίνει αλλιώς, όταν συνεχίζει να βγάζει… μάτια στο παρκέ. Ο έμπειρος γκαρντ ήταν μια ομάδα μόνος του στο παιχνίδι της Λιβαδειάς με τον Δούκα, όπου… σμπαράλιασε κάθε αμυντική προσπάθεια του αντιπάλου, συμβάλοντας τα μέγιστα στη σημαντική νίκη των Βοιωτών. Το κοντέρ του “Γκάγκα” σταμάτησε στους 38 πόντους (6/11 τριπ., 8/9 β., 6/9 διπ.), μοίρασε 8 ασίστ, ενώ είχε και 5 ριμπ. και 2 κλ.. Επόμενο ήταν και οι 1027 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

2. Θάνος Κωνσταντακόπουλος: Διανύει τον δεύτερο χρόνο του στην ομάδα της Κύμης και δείχνει ότι αποτελεί ένα από τα χρησιμότατα “εργαλεία” του κόουτς Βασίλη Μπρατσιάκου. Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ, ήταν αλάνθαστος στις επιθετικές του επιλογές στον αγώνα με το Ψυχικό (13 π. 6/6 β., 2/2 διπ., 1/1 τριπ.), και κάλυψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μεγάλο κενό του τραυματία Μιλόσεβιτς. Το στατιστικό του έγραψε και 3 ριμπ., 2 κλ, ενώ τα 5 λάθη του στοίχησαν στο σύστημα αξιολόγησης.

3. Αποστόλης Ναούμης: Ο Φίλιππος Βέροιας έκανε τιτάνια προσπάθεια κόντρα στον Εθνικό και κατάφερε να στείλει το ματς στη παράταση όπου “λύγισε”. Όλη η ομάδα έκανε υπερπροσπάθεια, με τον 22χρονο φόργουορντ να είναι η… αιχμή του δόρατος στην επίθεση, δυσκολεύοντας ιδιαίτερα τους γηπεδούχους Πειραιώτες. Η πολύ καλή εμφάνιση του Ναούμη περιείχε 21 πόντους με 1/3 β., 4/5 διπ., 4/6 τριπ. και 2 ριμπάουντ.

4. Ματέο Κέντζο: Το καλύτερο παιχνίδι του από την ημέρα που ήρθε στη Λευκάδα έκανε ο Κροάτης φόργουορντ/σέντερ κόντρα στο Παγκράτι. Με καθοριστικά καλάθια και ουσιαστική παρουσία στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε, αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της δύσκολης επικράτησης της Δόξας. Απολογισμός 19 πόντοι (1/2 β., 6/12 διπ., 2/3 τριπ.), 9 ριμπ. και 2 ασ.

5. Αποστόλης Κουτρούλιας: Το Παγκράτι θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει το ματς με τη Δόξα σε ένα ματς που κρίθηκε στο… νήμα και αν το κατάφερνε θα είχε σίγουρα ως MVP τον… αιώνιο έφηβο του. Ο έμπειρος άσσος πάλεψε για 28 λεπτά με την σαφώς ποιοτικότερη ομάδα της Λευκάδας και τελείωσε το ματς με 24 πόντους (3/5 β. 9/12 διπ., 1/1 τριπ), 6 ριμπ., 4 ασ., 1 κλ., 2 κοψ. Το tendex έγραψε 1.075 για τον Κουτρούλια, ο οποίος θα αποτελέσει και φέτος την “κολώνα” και την ελπίδα του Παγκρατίου για σωτηρία.

Προπονητής της αγωνιστικής – Βαγγέλης Μάγειρας

Νίκη με Φίλιππο, ήττα στο… σουτ από τη Δόξα Λευκάδας και νίκη με πολύ καλή εμφάνιση το περασμένο Σάββατο απέναντι στον Δούκα. Η Λιβαδειά δείχνει να αποκτά τη σταθερότητα και την αγωνιστική φιλοσοφία που έψαχνε στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μάγειρα, ο οποίος έχει βάλει τους Βοιωτούς σε… ράγα σωτηρίας. Στο τελευταίο ματς με τον Δούκα, η ΑΕΛ έδειξε ότι μπορεί να παίξει και καλό μπάσκετ και σίγουρα η συμβολή του έμπειρου κόουτς μέχρι στιγμής είναι σημαντική.