Η αυλαία της 7ης αγωνιστικής έπεσε χθες, με καθυστέρηση αρκετών ημερών λόγω του εξ’ αναβολής αγώνα του Παγκρατίου με τη Νίκη Βόλου. Κάνοντας ένα γρήγορο “flash back“, βλέπουμε, ότι από τα αποτελέσματα είχαν ξεχωρίσει η νίκη της Ν. Κηφισιάς επί του Κοροίβου, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι αλλά και οι επιτυχίες της Αγίας Παρασκευής και του Λαυρίου.

1. Νεμάνια Βράνιες: Το πιο… ζεστό παιχνίδι της αγωνιστικής ήταν αυτό του Μετς, με τον Βράνιες να οδηγεί σε ακόμη μια σπουδαία νίκη το Παγκράτι επί της Νίκης Βόλου. Ο νεαρός γκαρντ ήταν πολύ καλός σημειώνοντας 26 πόντους με 8/9 β., 9/9 διπ., ενώ είχε 7 ριμπ., 4 ασ. και 4 κλ. Παραφωνία τα 0/6 τρίποντα, όμως το σύστημα αξιολόγησης του έδωσε μεγάλο βαθμό (1.147).

2. Σάκης Γιαννακόπουλος: Στον πόντο η νίκη του Λαυρίου επί του Αρκαδικού (82-81), με τον έμπειρο σούτιγκ γκαρντ να δίνει πραγματικό… σόου. Η… καλαθομηχανή του Λαυρίου πέτυχε 31 πόντους (σε 40! λεπτά συμμετοχής), με ολύμπια ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών (14/15) και 7/8 διπ., 1/3 τριπ. αλλά και 7 ασ. και 3 κλ.

3. Χρήστος Σαλούστρος: Πολύ καλό και ουσιαστικό παιχνίδι από τον νεαρό φόργουορντ του Φιλαθλητικού στην άνετη νίκη επί του ΟΦΗ. Ο Σαλούστρος σημείωσε 14 πόντους, χωρίς να πάει ούτε μία φορά στη γραμμή των βολών, με ποσοστά 4/7 διπ. και 2/4 τριπ., ενώ προσέφερε και 7 ασίστ στους συμπαίκτες του αλλά και 4 κλεψίματα.

4. Κώστας Βαρδαβάς: Σπουδαίο “διπλό” της Αγίας Παρασκευής στο Ηράκλειο, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βαρδαβά ο οποίος… ρήμαξε το σύστημα αξιολόγησης. Οι 20 πόντοι του 31χρονου πάουερ φόργουορντ με 4/5 β., 8/11 διπ., 11 ριμπ., 1 ασ., 2 κοψ. και οι 1.127 μονάδες στο tendex αποτυπώνουν το μέγεθος της προσφοράς του.

5. Χρήστος Πετροδημόπουλος: Ο πάντα χαμηλών τόνων, έμπειρος πλέον σέντερ αποτελεί σταθερή αξία για την πρωτοπόρο Νέα Κηφισιά και το απέδειξε και στη δύσκολη νίκη επί του ανταγωνιστικού Κόροιβου. Ο Πετροδημόπουλος είχε καθοριστική παρουσία στο ομορφότερο παιχνίδι της αγωνιστικής με 13 π. (3/5 β., 5/6 διπ.) και 7 ριμπ., 1 ασ. και 1 κοψ.

Προπονητής της αγωνιστικής:
Νίκος Χατζηπανηγύρης: Η εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλείου, έδωσε “οξυγόνο” στην Αγία Παρασκευή και της ανέβασε τη ψυχολογία σε τέτοιο σημείο, ώστε λίγες ημέρες μετά να κάνει και δεύτερο “διπλό” στη Κρήτη, αυτή τη φορά επί του ΟΦΗ. Αν μη τι άλλο η συμβολή του Έλληνα κόουτς ήταν σημαντική καθώς παρά τα αγωνιστικά προβλήματα, κρατάει τους παίκτες του ενωμένους και σε εγρήγορση…