Γεμάτη συγκινήσεις ήταν και η 9η αγωνιστική στην Α2, με πολλά ματς να κρίνονται στο φινάλε, πολλές ανατροπές και πολλές εκπλήξεις. Το basketblog πιστό στο… ραντεβού του με την κατηγορία, επιλέγει για μία ακόμα αγωνιστική τους κορυφαίους, συνεκτιμώντας και την κρισιμότητα των αγώνων και των αποτελεσμάτων για την τελική επιλογή που πάντα κάποιους “αδικεί”.

1) Ιγκόρ Μιλόσεβτις (Χολαργός)
Ο Χολαργός συνεχίζει να… ιδρώνει για να παίρνει τα αποτελέσματα και ο Μιλόσεβιτς να αποτελεί μια σταθερά στην προσπάθειά του. Ο “εγκέφαλος” της ομάδας του Μέμου Ιωάννου σκόραρε 22 πόντους, έδωσε 6 ασίστ και κέρδισε 9 φάουλ, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην… ψυχοφθόρα νίκη επί του Γ.Σ. Λάρισας.

2) Αντι Μάτζουρτσακ (Καβάλα)
Η Καβάλα έχει δύσκολη χρονιά και έργο στην προσπάθειά της να σωθεί και ο Μάτζουρτσακ αποτελεί εγγύηση επιτυχίας. Ο Πολωνός και στη νίκη επί του Αρκαδικού ήταν ο άνθρωπος – ορχήστρα, σκοράροντας 14 πόντους και μοιράζοντας κα έξι ασίστ στους συμπαίκτες του.

3) Αποστόλης Ναούμης (Μαχητές)
Η αργοπορημένη ενσωμάτωσή του στην ομάδα, λόγω προβλήματος τραυματισμού, είχε αλλάξει πολλά από τα σχέδια του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη. Η επιστροφή του ανέβασε επίπεδο τους Μαχητές και η συμβολή του στην μεγάλη ανατροπή και τη νίκη επί του Ψυχικού ήταν καθοριστική. Με 21 πόντους, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα πρόσφερε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

4) Σπύρος Διαμαντόπουλος (Αμύντας)
Ο Αμύντας πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής, επικρατώντας με έναν πόντο του Δούκα και μάλιστα με μεγάλη ανατροπή και ο Διαμαντόπουλος ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές. Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν πολύ αποτλεεσματικός και οι 17 πόντοι που πέτυχαν προήλθαν με εκπληκτικά ποσοστά, αφού έχασε μόνο ένα σουτ.

5) Πέτρος Νοέας (Πανιώνιος)
Ο Πανιώνιος πέρασε από τον Αστακό με την φροντ λάιν του να είναι οχυρωμένη σαν… αστακός. Και μπορεί ο Νίκος Μπάρλος να έκανε πολλές ζημιές, αλλά και ο Πέτρος Νοέας ήταν καταλυτικός. Οχι μόνο σκόραρε 13 πόντους, αλλά μάζεψε και 11 ριμπάουντ, ελέγχοντας απόλυτα την εναέρια κυκλοφορία.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Αλέξης Ζαβός (Αμύντας)
“Δράστης” μιας από τις σημαντικότερες νίκες της αγωνιστικής ήταν ο Αμύντας, με τον προπονητή του να πιστώνεται την… πίστη που μετέδωσε στους παίκτες του για να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή ακολουθώντας φυσικά το πλάνο του. Ο Ζαβός έχει φτιάξει μια συμπαγή ομάδα στον Υμηττό, δεν αρέσκεται στις αλλαγές προσώπων και δεν… χαμπαριάζει από ονόματα και μπάτζετ αντιπάλων δείχνοντας εξ αρχής ότι όσοι προέλβεπαν εύκολο θύμα για τον Αμύντα, απλά θα διαψεύδονται.