Η 12η αγωνιστική μπορεί να ήταν η φτωχότερη από πλευράς αναμετρήσεων καθώς λόγω των αναβολών διεξήχθησαν μόνο τέσσερα ματς, όμως χαρακτηρίστηκε από την εξαιρετική παρουσία αρκετών νεαρών παικτών. Ο λεγόμενοι “μικροί” των ομάδων τα πήγαν περίφημα και έδειξαν ότι η Α2 δεν είναι μόνο τα έμπειρα ονόματα που βρίσκονται στις περισσότερες ομάδες, αλλά υπάρχουν παιδιά με ταλέντο και εξαιρετικές προοπτικές. Ας δούμε τις παρουσίες των “μικρών” που ξεχώρισαν στις συναντήσεις της περασμένης Τετάρτης.

Βασίλης Μουράτος: Ο 19χρονος γκαρντ του Ψυχικού διανύει μια πολύ καλή περίοδο, με τον προπονητή του Γιώργο Ρεμεντέλα να τον εμπιστεύεται όλο και περισσότερο. Ο ταλαντούχος άσσος που είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό έχει πλέον σταθερό ρόλο στους “σκίουρους” και ήταν πολύτιμος στη νίκη επί του Αμύντα καθώς αγωνίστηκε σχεδόν 28 λεπτά με απολογισμό 11 πόντους (4/6 β., 2/5 διπ., 1/4 τριπ.) και 2 ασίστ.

Θοδωρής Καρράς: Στην ευρεία νίκη του Δούκα επί του ΓΣΛ πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής οι “μικροί” της ομάδας, με τον Θοδωρή Καρρά να έχει την πιο “γεμάτη” παρουσία. Στα 19 του, ο σέντερ των “μπλε” (προέρχεται από την εφηβική ομάδα του συλλόγου) δείχνει ότι διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να “χτίσουν” μια καριέρα. Κόντρα στην ομάδα της Λάρισας χρησιμοποιήθηκε για 17 λεπτά και με τους 10 πόντους που πέτυχε (5/6 διπ.), έκανε ατομικό ρεκόρ στην Α2, ενώ “μάζεψε” και 7 ριμπάουντ.

Αντωνης Σκλήβας: Από τα ανερχόμενα ονόματα, ο 20χρονος σέντερ της Καβάλας μπορεί να αφήσει εποχή… Με πρότερη εμπειρία στη Κρήτη (Εργοτέλη και ΟΦΗ), ο Σκλήβας έχει φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στη νεανική ομάδα της Ανατολικής Μακεδονίας και διανύει τη καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Κόντρα στην ΑΕΛ πάλευε μόνος του και σε 33 λεπτά είχε 21 πόντους (9/10 διπ., 1/1 τριπ.), 8 ριμπ., 4 κλ. 3 τάπες και 1.055 τέντεξ!

Θοδωρής Τσιλούλης: Είναι ο μεγαλύτερος από τους “μικρούς”, όμως φέτος συστήνεται καλύτερα στους φιλάθλους έχοντας ενεργό ρόλο στην ΑΕΛ. Ο 23χρονος διεθνής γκαρντ αφού πήρε πολύτιμες εμπειρίες στα Τρίκαλα, επέστρεψε στη Λάρισα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και από τη πλευρά του τον δικαιώνει στο παρκέ. Κόντρα στη Καβάλα ο άσσος των “βυσσινί” είχε 17 πόντους με 1 τρίποντο σε 17 λεπτά συμμετοχής.

Παντελής Μαραγκάκης: Το Ηράκλειο γνώρισε ακόμη μια “πικρή” εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από τον Αίολο Αστακού, όμως η παρουσία του 20χρονου άσσου αφήνει ελπίδες για το μέλλον… Ο ταλαντούχος Κρητικός γκαρντ έδειξε στα 29 λεπτά που αγωνίστηκε ότι μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα του (10 π. με 3 τρίποντα, 2 ριμπ., 1 ασ.) και είναι βέβαιο ότι θα έχει ανάλογη παρουσία στην ομάδα και στο μέλλον…

Το ευχάριστο είναι ότι πέραν των παραπάνω παιδιών, υπάρχουν ακόμη πολλοί πολλά υποσχόμενοι νεαροί παίκτες σε όλες τις ομάδες της Α2 και το… μάτι του basketblog βρίσκεται “καρφωμένο” επάνω τους καθώς αυτοί αποτελούν το μέλλον…