Μέλος της διοικούσας επιτροπής του Τμήματος Μπάσκετ της ΑΕΚ κατά την περασμένη περίοδο και γενικός αρχηγός της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κατά την εφετινή περίοδο ο Σπύρος Παπαϊωάννου, έδωσε το “παρών” στην “πρώτη” της “Ένωσης” στη Ζωφριά.

Ο Κωνσταντινουπολίτης παράγοντας μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ” για τις πρώτες του εντυπώσεις από την προπόνηση της “Βασίλισσας”, αλλά και για τρέχοντα θέματα, που αφορούν στον σύλλογο.

-Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας από την “πρώτη” της “Βασίλισσας” στη Ζωφριά;

“Δεν είμαι τόσο κοντά στο Τμήμα Μπάσκετ όσο ήμουν την περασμένη περίοδο, αλλά θεωρώ έγινε μία εξαιρετική προσπάθεια. Θεωρώ, ότι διαθέτουμε μία ομάδα με πλήρες ρόστερ. Αυτή ήταν η πρώτη εντύπωση από τους παίκτες, που είδα. Βέβαια, το θέμα είναι να αποτυπωθεί αυτή η εικόνα και στο παρκέ, στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο δύσκολο από την περασμένη περίοδο. Αυτό είναι προφανές. Διαθέτουμε όμως καλύτερη ομάδα από πέρσι. Και ευτυχώς, δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος. Δεν θα μας χαρίσει… κανείς την επιστροφή στην Α1”.

-Οι μεταγραφικές κινήσεις των υπολοίπων ομάδων δείχνουν όντως ότι θα γίνει ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα.

“Είναι γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες, που θεωρητικά πάντα, και δίχως αυτό να φανεί ως ιεροσυλία, που είναι σχεδόν ισότιμες της ΑΕΚ. Αναφέρομαι στο ρόστερ των ομάδων και όχι στην ιστορία των συλλόγων. Η ΑΕΚ δεν μοιάζει το απόλυτο φαβορί για την άνοδο, όπως για παράδειγμα φαινόταν πέρσι, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Οι παίκτες θα βρίσκονται συνέχεια σε εγρήγορση, ως εκ τούτου ίσως να αποφευχθούν γκέλες τύπου Κρόνου Αγίου Δημητρίου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου… Θεό, ούτε είπα ποτέ ότι είμαι παντογνώστης στο μπάσκετ, αλλά “υπέρ μας” είναι που οι παίκτες θα βρίσκονται στην τσίτα!”

-Ποια είναι τα “συν” της εφετινής ΑΕΚ;

“Δεν χωρά αμφιβολία ότι η εμπειρία της περασμένης περιόδου αποτελεί οδηγό για όλους. Οι διοικούντες την μπασκετική ΑΕΚ είναι πιο έμπειροι πια. Ο προπονητής είναι πιο έμπειρος. Ο Γιώργος Χήνας, που τρέχει από το πόστο του τιμ μάνατζερ να προλάβει τα πάντα, είναι πιο έμπειρος. Νομίζω, λοιπόν, ότι η ΑΕΚ φέτος ξεκινά από διαφορετική αφετηρία και με περισσότερα εφόδια”.

-Πάντως, είναι γεγονός ότι σε επίπεδο νεαρών, ταλαντούχων παικτών υπήρξε κάποια αστοχία. Ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ, Δήμος Ντικούδης, μας είχε δηλώσει τις προάλλες ότι η βασική ευθύνη, πάντως, αγγίζει τους μάνατζερ των παικτών και τις παράλογες απαιτήσεις τους. Η γνώμη σας;

“Δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα, καθώς δεν είμαι τόσο κοντά στο μπάσκετ, καθώς λόγω της ιδιότητάς μου στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής αναγκάζομαι να “διακτινίζομαι”. Επειδή ακριβώς δεν είμαι τόσο κοντά, ίσως να είμαι και λιγότερο ανεκτικός σε πράγματα. Ίσως να έχει κάνει αυτό, που είπατε και με τις διαπραγματεύσεις. Αυτό που αφουγκράζομαι, δίχως να έχω γνωρίσει από κοντά τον άνθρωπο, τον οποίο είχα δει στην “πρεμιέρα” του Δημήτρη Μελισσανίδη στο Τατόι, αν και θα μπορούσε να με χαιρετήσει, όταν έτεινα το χέρι μου, είναι ότι τις διαπραγματεύσεις είχε αναλάβει το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Παπαλουκάς. Κάπου εκεί εντοπίζω το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, έχω τις απόψεις μου, δεν θέλω να πω περισσότερα. Όπως προείπα, η ΑΕΚ έχει πλήρες ρόστερ και καλύτερη ομάδα από την περασμένη περίοδο. Επομένως  “ο γέγονε, γέγονε”.

-Πώς βλέπετε γενικότερα την κατάσταση στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ; Έχετε να συμβουλεύσετε κάτι τους Κωνσταντίνο Κοτσάτο και Αλέξη Αλεξίου;

“Η κατάσταση στην Ερασιτεχνική είναι δύσκολη. Αυτό το ξέρουμε. Από κει και πέρα δεν έχω να συμβουλεύσω κάτι. Δεν δικαιούμαι να συμβουλεύσω εγώ κανέναν και δη τους Κωνσταντίνο και Αλέξη. Να τους ζητήσω θέλω μιας και με ρωτάτε. Να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ μας. Περισσότερη επαφή. Διότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, που πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα διοικητικής φύσεως. Δεν αντιλέγω, ότι το οικονομικό είναι ένα θέμα. Μα, εκεί ο φίλος Κωνσταντίνος και ο φίλος Αλέξης κάνουν τιτάνια προσπάθεια. Δίνουν έναν τεράστιο αγώνα. Αυτή την στιγμή είμαι σε θέση να ξέρω, ότι στην ΑΕΚ μόνο τρεις άνθρωποι βάζουν πολλά χρήματα, ο Κωνσταντίνος (Κοτσάτος), ο Αλέξης (Αλεξίου) και ο Λαζόπουλος. Και κάπου έχει βάλει χρήματα κι ο Ανατολιωτάκης“.

-Υπάρχει επομένως και οικονομικό θέμα…

“Μα, δεν είπα το αντίθετο… Στην διοίκηση της ΑΕΚ μετέχουν όμως κι άλλοι παράγοντες, που έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν. Τέλος πάντων, όπως προανέφερα, υπάρχουν θέματα διοικητικής φύσεως που πρέπει να δούμε”.

-Έχετε αναλάβει τον τομέα των δημοσίων σχέσεων στην Ερασιτεχνική και επομένως έχετε την εμπειρία. Τι βλέπετε να γίνεται τελικά με το μπάσκετ; Κι από τα μηνύματα που εισπράττουμε δεν βλέπουμε και πάλι έντονο ενδιαφέρον από τον κόσμο για το μπάσκετ σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο και τον Μελισσανίδη. Τι πρέπει να γίνει στο κομμάτι αυτό;

“Είναι γεγονός ότι υπάρχει θέμα στο μπάσκετ. Δεν φταίει όμως το ποδόσφαιρο, ή το μέγεθος του Μελισσανίδη. Προς Θεού. Το μπάσκετ έχει χάσει προ πολλού τον κόσμο του. Ο κόσμος θέλει να δει κάτι για ν’ ακολουθήσει. Θέλει μεγάλες επιτυχίες. Βλέπετε, τι γίνεται στο Χάντμπολ. Εγώ είμαι εξ εκείνων, που τρέχω οπουδήποτε, ανεξάρτητα από κατηγορία και επίδοση. Πρωτίστως, αγαπάω τον σύλλογο, την ΑΕΚ. Για κάποιους άλλους δεν ισχύει αυτό. Είναι λίγοι αυτοί, που αγαπάνε την ΑΕΚ παντού”.

-Στο μπάσκετ όμως γίνεται προσπάθεια.

“Στο μπάσκετ υπάρχει όραμα. Το όραμα του Κωνσταντίνου και του Αλέξη είναι αυτό που δημιουργεί προσδοκίες. Ο Κωνσταντίνος και ο Αλέξης θέλουν να ξαναφέρουν την ΑΕΚ στην Α1 και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν σκληρά προς την κατεύθυνση αυτή. Με την επιστροφή της ομάδας στην Α1 θα κτιστεί ξανά η “Βασίλισσα” και ο κόσμος θα ακολουθήσει”.