Ο Ολυμπιακός Β‘ υποδέχεται σήμερα (5/6- 17:00) τον ΑΟ Παγκρατίου στα βοηθητικά του ΣΕΦ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Β’ γύρου της φετινής Α2 Ανδρών.

Ωστόσο, η παράδοση δεν είναι στο πλευρό των Πειραιωτών, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν ποτέ την αθηναϊκή ομάδα σε 2 αναμετρήσεις έως τώρα!

Πιο συγκεκριμένα, κατά το πρώτο τους ιστορικό match up στις 4 Ιανουαρίου 2020, το Παγκράτι επικράτησε με 79-65 των «ερυθρόλευκων» για την 13η αγωνιστικής της λίγκας, με τις δύο ομάδες να μη συναντιούνται ξανά πέρυσι ελέω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η επόμενη μεταξύ τους αναμέτρηση έλαβε χώρα κατά το φετινό πρωτάθλημα, όπου στις 31 Οκτωβρίου -5η αγωνιστική- το Παγκράτι υποδέχθηκε ξανά τον Ολυμπιακό και τον κέρδισε εκ νέου με διψήφια διαφορά (88-77)!

 

 

 

Ουσιαστικά, σε δύο έως τώρα αναμετρήσεις, το Παγκράτι νικάει με 13.5 πόντους διαφορά τους Πειραιώτες, σκοράροντας 83.5 πόντους ανά αγώνα την ίδια στιγμή που δέχεται μόλις 71.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως στα 2 αυτά ματς, υπήρχαν 9 διαφορετικοί παίκτες που κινήθηκαν σε διψήφιες αποχρώσεις πόντων, με τους 22 του Ιωάννη Γκαβασιάδη να είναι οι πρωτοπόροι.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό Β‘, μπορεί να μην έχει κατορθώσει ακόμα να κερδίσει τον ΑΟ Παγκρατίου στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, αλλά τα κατάφερε περίφημα στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο φετινό Κύπελλο Ελλάδος, όταν είχε νικήσει με 81-68, αρπάζοντας ένα εισιτήριο για τη φάση των 64 της διοργάνωσης.