H απερχόμενη αγωνιστική περίοδος ήταν πολύ “σκληρή” για τον Ηρακλή, ο οποίος έχασε οριακά από τον Πανιώνιο την πρωτιά της Α2 και την απευθείας άνοδο στην Stoiximan.gr Basket League, ενώ στον τελικό των πλέι οφ έπεσε πάνω στον Φάρο Κερατσινίου που εκείνη την περίοδο ήταν τόσο φορμαρισμένος που δεν έχανε από κανέναν!

Στον “Γηραιό” έμεινε για “γλυκόπικρη” γεύση από τη χρονιά, όμως ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι άνθρωπος που δεν κοιτάζει πίσω και δεν μοιρολατρεί, επικεντρώνοντας την προσοχή και την ενέργειά του στο… αύριο.

Όλα βρίσκονται σε μια λεπτή γραμμή. Οι πιθανότητες για συμμετοχή στην Α1 υπάρχουν (σαν πρώτος επιλαχών) και η αναμονή καλά κρατεί. Έμπειρος, γαρ, ο Αλεξανδρής δεν θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή και έτσι αναγκαστικά φτιάχνει ομάδα… μπαλαντέρ, με παίκτες που θα μπορούσαν να σταθούν κάλλιστα και στις δύο κατηγορίες.

Η αρχή έγινε με την παραμονή του ηγέτη της ομάδας, Γιάννη Γκαγκαλούδη, ο οποίος θα έχει και φέτος δίπλα του τους Δημήτρη Καλαϊτζίδη, Βασίλη Αγγελακόπουλο και Ρονάλντας Ρουτκάουσκας, ενώ η πρώτη μεταγραφή είναι αυτή του Κώστα Κακαρούδη, ο οποίος πέρυσι διέπρεψε με τη φανέλα του Φάρου και κατά το παρελθόν έχει αφήσει το στίγμα του στην Α1 με τον ΚΑΟΔ και τον ΠΑΟΚ. Έγιναν και προσπάθειες για τον Γάιο Σκορδίλη, αλλά η πρόταση του Περιστερίου ήταν… άπαιχτη!