Όπως είναι απόλυτα γνωστό ο Φάρος Κερατσινίου κέρδισε την άνοδο του στους αγωνιστικούς χώρους της Α2 Ανδρών, και όπως επίσης είναι κατανοητό η ομάδα του Πειραιά έκανε στην…άκρη, για να πάρει την θέση της ο Προμηθέας Πατρών.

Ως που ξαφνικά, και με την επικείμενη αποχώρηση της Κηφισιάς από την Α1 (που χθες (29/7) έγινε και επίσημα πράξη) κυκλοφόρησαν σενάρια ότι ο Φάρος αποτελεί τον πρώτο επιλαχόντα για να έχει την ευκαιρία του να πετύχει αυτό που δεν δέχθηκε πριν ένα μήνα, γεγονός το λιγότερο αλλόκοτο. 

Το basketblog.gr από την πρώτη στιγμή μέσα από την στήλη του “The Insider” πήρε θέση δημοσιεύοντας την λίστα ανόδου από την Α2, αναφέροντας πως ο Εθνικός είναι η ομάδα που διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο, και πως δεν παίζει ρόλο το πως δημοσίευσε την λίστα η ΕΟΚ (δηλαδή πρώτο τον Φάρο), από την στιγμή που αυτός δεν υποβιβάστηκε όπως οι Αρκαδικός και Καβάλα για να πάνε στο τέλος της.

Χθες (29/7) επίσης σας αναφέραμε πως στον Φάρο είναι δυσαρεστημένοι με τα σενάρια που κυκλοφορούν, γεγονός που με ανακοίνωση της πράττει και ο ίδιος ο σύλλογος σήμερα, διαψεύδοντας ότι είχαν επαφή με οποιονδήποτε παράγοντα της ΕΟΚ ή του ΕΣΑΚΕ το τελευταίο διάστημα για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη θέση στην Α1.

Αναλυτικά:

Με απορία παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες κάποια σενάρια που μας εμπλέκουν σχετικά με τη συμμετοχή μας στην Α1 κατηγορία. Αρχικά η απόφασή μας ήταν να μην ασχοληθούμε καθόλου επίσημα όπως δεν το κάναμε τόσο καιρό και για τα κακόβουλα δημοσιεύματα που μας έφεραν να έχουμε ως μεταγραφικούς στόχους λαμπερά ονόματα της Basket League με μόνο σκοπό να δημιουργήσουν λανθασμένη εικόνα στο κοινό για εμάς.
Αυτή τη φορά όμως δημοσιεύματα του στυλ «Μπλόκο σε Φάρο ή απαγορευτικό σε Φάρο» είναι δημοσιεύματα που ξεπερνούν τα όρια του κακόβουλου.
Διαψεύδουμε κάθετα ότι έχουμε επαφή με οποιονδήποτε παράγοντα της ΕΟΚ ή του ΕΣΑΚΕ το τελευταίο διάστημα για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη θέση στην Α1.
Όλα αυτά τα σενάρια είναι στα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Πριν ένα μήνα πήραμε μια καθαρή απόφαση που δε χωράει αμφισβήτηση ως προς τις προθέσεις της.
Αφήσαμε μία θέση, την οποία την κερδίσαμε στις τέσσερις γραμμές δικαιότατα, για λόγους που αναφέραμε στην τότε ανακοίνωσή μας και οι οποίοι λόγοι συνεχίζουν να υφίστανται.
Καλή επιτυχία λοιπόν σε όποια ομάδα αποφασίσει να αγωνιστεί στην Α1. Για εμάς είναι ένα θέμα που δε μας απασχολεί και θα θέλαμε να το σεβαστούν όλοι.