Ο guard του Απόλλωνα Πάτρας, αποφάσισε πως μέχρι εδώ ήταν γι’ αυτόν το ταξίδι του στην Πάτρα ενημερώνοντας τους φίλους του, μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Ο πολύπειρος guard αποφάσισε φέτος να μετακομίσει στην ομάδα της Πάτρας, ενισχύοντας όσο μπορεί το Απόλλωνα.

Η φετινή χρονιά ήταν η τελευταία του εκεί, πραγματοποιώντας μάλιστα αρκετά καλές εμφανήσεις με τον Απόλλωνα.

Αυτή που σίγουρα θα έχει να θυμάται, είναι αυτή στις 21 Δεκεμβρίου του 2019, όπου και πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση με το Ψυχικό, για την 12η αγωνιστική της Α2.

Ο ίδιος έκανε πραγματικά τα πάντα, πέτυχε 26 πόντους, με 3/6 τρίποντα, 7/16 δίποντα, 3/6 βολές, μάζεψε 15 ριμπάουντ, μοίρασε 10 ασίστ, ενώ είχε 2 κλεψίματα και 1 block. Και όλα αυτά σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Αδιαμφισβήτητα ο 38χρονος Τσάμης, ήταν φέτος ο ηγέτης του Απόλλωνα  που φέτος έκανε… επιστροφή στις ρίζες και φυσικά δικαιώθηκε.

Ο Άγγελος Τσάμης έχει περάσει από μεγάλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ και η Limoges, ενώ αποτέλεσε σημαία του Κολοσσού Ρόδου και κομμάτι της γιγάντωσης του σωματείου του Προμηθέα Πατρών.

Η χρονιά ορόσημο για το ίδιο, 2006-2007. Εκεί που η ομάδα του η Ολυμπιάδα Πατρών ανέβηκε στην Α1 κατηγορία έπαιξε εκεί για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια, ώσπου που έμεινε ελεύθερος.

Ο ίδιος τότε είχε τονίσει ότι «Δεν είχα πρόβλημα με το γενικότερο κλίμα της ομάδας απλά ένιωθα «δέσμιος» και πως αν η ομάδα δεν κατάφερνε να βρεθεί στην Α’2 εγώ δεν θα μπορούσα να μείνω ελεύθερος. Από την άλλη καταλαβαίνω τους ανθρώπους της διοίκησης γιατί έκαναν μία μεγάλη επένδυση.

Η ΑΕΚ ήταν ο πρώτος του σταθμός εκτός Πατρών. Άνοιξε τα φτερά του στα 27 του χρόνια, αλλά έπαιζε πλέον σε μία μεγάλη ομάδα με ιστορία. Η ΑΕΚ ήταν σίγουρα για τον ίδιο μια μεγάλη εμπειρία.

Όπως είχε πει, «Προσπάθησα να ξεχωρίσω εξ’ αρχής και να κάνω αυτά που μου έλεγαν οι προπονητές μου. Πρώτα ο κύριος Κορωνιός που με πίστευε πάρα πολύ και μετά ο κύριος Αγγέλου. Δυστυχώς είχα έναν μεγάλο τραυματισμό τον Γενάρη και δεν μπόρεσα να προσφέρω παραπάνω στην ομάδα. Μου μένει μια γλυκόπικρη γεύση. Από κει και πέρα όμως ήταν η έναρξη ουσιαστικά της καριέρας μου.


Η επόμενη ομάδα που έμεινε αρκετά χρόνια ήταν ο Κολοσσός Ρόδου. Θυμάται τις τότε εποχές και αναπολεί, αφού όπως είχε τονίσει, «Είναι σαν να έχω γεννηθεί κι εγώ εκεί. Θυμάμαι ακόμα και τώρα ήμουν τραυματίας και ο coach Σφαιρόπουλος, που είναι από τους αγαπημένους μου προπονητές, ρωτούσε συμπαίκτες και συναδέλφους μου (Μπάρλος, Αργυρόπουλος, Παπαμακάριος) για μένα γιατί δεν με γνώριζε πέρα από ένα φιλικό ΑΕΚ – Ολυμπιακός, τι άνθρωπος είμαι, τι παίκτης είμαι.

Στην μέση της σεζόν υπέγραψε για άλλα δύο χρόνια.

Το αποκορύφωμα φυσικά γι’ αυτόν και την ομάδα, η κατάκτηση της τρίτης θέσης τη σεζόν 2011-2012.


Την χρονιά 2012-2013, αποφασίζει να φύγει για την Limoges. Ναι μπορεί να ήταν πλέον 31 ετών, αλλά αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του, έστω και αργά και να φύγει για το εξωτερικό.

Για αυτή την εμπειρία του είχε χαρακτηριστικά δηλώσει πως, «Ήταν μία σημαντική εμπειρία για μένα. Άνοιξα τα φτερά μου, άνοιξε το μυαλό μου. Βγήκα λίγο εκτός από το καλούπι της Ελλάδας. Είδα διαφορετικά πράγματα. Δούλεψα με έναν προπονητή που ήταν και αυτός ένα από τα παιδικά μου είδωλα. Χωρίς τον coach Γιαννάκη και τον Γκάλη δεν θα έπαιζα μπάσκετ. Ήταν μία εμπειρία ζωής η οποία πάλι δεν κράτησε παραπάνω από όσο πίστευα. Πάλι τραυματίστηκα, πάλι δεν βοήθησα την ομάδα όσο θα ήθελα να βοηθήσω. Ενώ είχα ανοίξει τη πόρτα για να παίξω στην Ευρώπη και είχα αποφασίσει να συνεχίσω εκεί άλλαξαν πάλι τα πράγματα. Όμως ήταν μία τεράστια εμπειρία. Πήρα πολλά πράγματα από αυτή την ομάδα. Γνώρισα καινούργιους ανθρώπους, έκανα φίλους, γνώρισα μία κουλτούρα διαφορετική και στη μετέπειτα πορεία μου ως μπασκετμπολίστας.

Πίσω στα πάτρια εδάφη επέστρεψε σε ηλικία 34 ετών και συγκεκριμένα για τον Προμηθέα Πάτρας.

Η ιστορία για το πως πήγε στον Προμηθέα, κάπως ιδιαίτερη. Ο ίδιος αναφέρει πως, «Τελειώνει η σεζόν το 2015. Ήμουν 34 χρονών νομίζω και ερχόμενος σπίτι μου στην Αχαγιά για διακοπές, γνωρίζω για πρώτη φορά τον κύριο Βαγγέλη Λιόλιο. Πίνουμε έναν καφέ που διήρκησε τρεις ώρες και φεύγοντας δεν θα μπορούσα να πω όχι σε αυτό τον άνθρωπο. Είδα ένα όραμα που είχε αυτός ο άνθρωπος. Μέσα από τα μάτια του βίωσα μία κατάσταση από την οποία δεν γινόταν να είμαι απών. Ένιωθα την ανυπομονησία που είχε για να ξεκινήσουμε και ήμουν κι εγώ έτσι. Κάπως έτσι αποφάσισα να έρθω στην ομάδα του Προμηθέα. Και ενώ έχουν περάσει 4-5 χρόνια και βλέποντας όλα αυτό που γίνεται δεν θα μπορούσα να μην είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Έχουν ανεβάσει τον Προμηθέα τόσο ψηλά μαζί με τον Χρήστο Μήλα και τον coach Μάκη Γιατρά που είναι ντόμπρος, αληθινός και τον παραδέχομαι για ότι έχει κάνει. Είχαν ακριβώς τον ίδιο στόχο. Βλέποντας πέντε χρόνια αυτή την ομάδα, βλέποντας να παίζει Ευρώπη, να καταφέρνει όσα καταφέρνει, να φτιάχνει γήπεδο, να ανεβάζει το επίπεδο και όλη η Ελλάδα να μιλάει γι’ αυτούς, νιώθω περήφανος και χαρούμενος που υπήρξα κομμάτι αυτής της ομάδας, αυτής της οικογένειας. Τους ευχαριστώ που είδαν και σε μένα κάτι αντίστοιχο και με έκαναν κομμάτι της ιστορίας τους.

Και τώρα πάλι εδώ, πάλι στην Πάτρα και τον Απόλλωνα… μέχρι την σημερινή ανάρτησή του για το τέλος του ταξιδιού του στην ομάδα της Πάτρας.

Φέτος με τη φανέλα του Απόλλων Πάτρας, είχε 19.5 πόντους, 6.7 ριμπάουντ αλλά και 6.3 ασίστ, ανά μέσο όρο.

Ο ίδιος είχε ως πρότυπο τον Βασίλη Σπανούλη και είχε κάποιες απ’ τις κινήσεις του στο ρεπερτόριό του μέχρι που έφτασε να αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία και έπρεπε να αλλάξει κάποια πράγματα για να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο.

Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει, «Έπρεπε να παίζω άμυνα, να πασάρω σωστά, να κατέβω και μία θέση, να παίζω δηλαδή και στον άσο. Τελικά αυτό το παιχνίδι, τύπου Δημήτρη Διαμαντίδη, είναι που μου ταίριαζε περισσότερο.

Οπότε προσπαθούσα και τον κάνω και τώρα, να είμαι επιθετικός και απειλητικός σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Το βασικότερο είναι πως το ευχαριστιέμαι. Και επειδή τα παιχνίδια μου… τελειώνουν, μου αρέσει ακόμα περισσότερο».

Ο ίδιος ήθελε πάντα όπως έλεγε να ευχαριστιέται όσο μπορεί το κάθε λεπτό του παιχνιδιού, πόσο μάλλον όταν η καριέρα σου είναι στη δύση της…

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στη σημερινή ημέρα όπου με ανάρτηση του στο Facebook, ενημέρωσε για την αποχώρηση του από την ομάδα της Πάτρας, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως ένας κύκλος έκλεισε, μετά από 11 χρόνια σε ομάδες της πόλης.  

Αναλυτικά έγραψε, ότι «Έκλεισε ο κύκλος της Πάτρας με την φανέλα του Απόλλωνα στο παλμαρέ μου να είναι πλήρης .
8 χρόνια στην Ολυμπιάδα
2 χρόνια στον προμηθέα
1 χρόνο στον Απόλλωνα
Ελπίζω να αναγνωρίσετε ότι τίμησα όλες τις φανέλες όπως με τιμήσατε εσείς για να είμαι μέλος σας .
Εύχομαι τα καλύτερα και σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους σας» .

Δείτε εδώ την ανάρτησή του: