Ο Γιάννης Παπαχρήστος μπορεί να μην κατάγεται από την Λάρισα, αλλά έχει συνδέσει το όνομα του με τον Θεσσαλικό μπάσκετ, όντας ένας από τους παίκτες που έχουν τιμήσει όσο λίγοι τις ομάδες του νομού, έχοντας πολλές επιτυχίες με τις ομάδες της Λάρισας, αλλά και με τα Τρίκαλα, ενώ μετράει και συμμετοχές στην Α1.

Ωστόσο η ομάδα στην οποία ανέδειξε το πλούσιο ταλέντο του ήταν ο ΓΣ Λάρισας, στον οποίο και παρέμεινε και την περσινή σεζόν, στα 37 του χρόνια ώστε να βοηθήσει στη νέα προσπάθεια που έκανε, απορροφώντας τον Φοίνικα Λάρισας, με τον οποίο είχε αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική.

Ο Γυμναστικός ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά όπως μας ανέφερε στη συνέχεια οι παίκτες παρατήθηκαν στην τύχη τους, αρκετοί αποχώρησαν με τον Παπαχρήστο να παραμένει στην ομάδα και να αποτελεί…πατέρα για αρκετούς, έχοντας τους στο σπίτι του, είδε βοηθώντας τους με την σίτιση, είτε δίνοντας τους χρήματα, από αυτά που δεν εισέπραττε.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα νεαρού συναθλητή του, στον οποίο είχε δώσει χρήματα για να αγοράσει αυγά ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει το γεύμα του. Ωστόσο ο νεαρός από απροσεξία του έχασε τον έλεγχο της σακούλας, με τα αυγά να σπάνε, και να μένει δυο μέρες χωρίς φαγητό, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, και όλα αυτά μια εβδομάδα πριν το μπαράζ ανόδου με το Ηράκλειο.

Οι παίκτες έστειλαν επιστολές για την διοίκηση, τις οποίες δημοσιεύσαμε, η ομάδα κατάφερε να ανέβει και να καμαρώνει ότι βρίσκεται στην Α2, χάρη σε μια παρέα παιδιών, όπως ο ίδιος μας ανέφερε. Αυτό που ζητάει, στην χειρότερη εμπειρία της καριέρας του είναι να δείξει η νέα διοίκηση την προσοχή που χρειάζεται στους «ήρωες» που έδωσαν στον Γυμναστικό το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Α2 Ανδρών, και να μπορέσουν να καλύψουν και κάποιο χρηματικό ποσό.