Ο Πανερυθραϊκός βρέθηκε αίφνης στην Α2 Εθνική κατηγορία την φετινή χρονιά, με τον σύλλογο της Νέας Ερυθραίας να εκμεταλλεύεται τις ανακατατάξεις και να δοκιμάζει την τύχη του.

Μετά από 6 παιχνίδια ο ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή βρίσκεται στην 4η θέση με ρεκόρ 4-2, έχοντας ηττηθεί από τον «πανάκριβο» Προμηθέα στην Πάτρα, και στην παράταση, την ύστατη ώρα στο Ψυχικό, από την ποιοτική ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα. Για όποιον γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις η συγκεκριμένη πορεία δεν φαντάζει έκπληξη, καθώς ο coach Χουχουλής δημιουργεί την συγκεκριμένη ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια, η οποία έχει στην σφραγίδα του, και αποτελεί μια οικογένεια, και μια ομάδα που ποτέ δεν έπεσε κάτω από την 4η θέση στην Β΄Εθνική.

Μπολιασμένη με έμπειρους αλλά και διψασμένους παίκτες σίγουρα αποτελεί την ομάδα που αξίζει ιδιαίτερη μνεία, και φυσικά ο Χουχουλής ως τώρα μπορεί να πάρει σπίτι του το βραβείο του καλύτερου προπονητή. Ο ίδιος παραμένει συγκρατημένος, γνωρίζοντας πως η ομάδα του θα πρέπει να μαζέψει νίκες για όταν θα έρθουν τα δύσκολα, ενώ νιώθει απόλυτη ικανοποίηση όταν βλέπει το κλειστό «Στ.Καλαϊτζής» γεμάτο, και τις ακαδημίες των «ερυθρόλευκων» να σφύζουν από ζωή.

Εκτός αυτού, γνωρίζοντας και οι ίδιοι οι παίκτες του Πανερυθραϊκού ότι η ομάδα τους διαθέτει από τα μικρότερα μπάτζετ στην κατηγορία, έσπευσαν να αυτό αποκαλεστούν  ως τα «Νησιά Φερόε της Α2», κάνοντας τον κατάλληλο παραλληλισμό με τις δουλειές τους εκτός μπάσκετ. Συγκεκριμένα αναφέρουν στην φωτογραφία που θα δείτε μετά τη νίκη στην Βέροια με την Φίλιππο…«Νησιά Φερόε της Α2, από αριστερά :υπάλληλος γραφείου,δεσμοφύλακας,γιατρός,γυμναστής,ασφαλιστής,φορτωτής,πολυτεχνίτης,άνεργος,διαιτητής,μηχανικός,δημοτικός υπάλληλος,φοιτητής και μετανάστης και coach μαρμαράς (γιατί τους έχει μαρμαρώσει όλους!!)».

panerythraikos-poulman-panigiri nikis stin veroia