Όταν ο Ντίνος Καλαμπάκος αποφάσισε να φέρει στο Μετς τον Γιάννη Κυριακόπουλο γνώριζε περίπου τι να περιμένει, αλλά σίγουρα δεν περίμενε ότι ο 32χρονος πολύπειρος γκαρντ, θα ακολουθούσε πιστά τον δικό του τρόπο παιχνιδιού, έχοντας γίνει, μαζί με τον έτερο έμπειρο, Τόλη Κουτρούλια, οι δάσκαλοι εντός παρκέ για τους νεανικούς «ροσονέρι» που έχουν καταπλήξει τους πάντες με το παιχνίδι τους.

Ο Κυριακόπουλος έχει σπουδαίο παλμαρέ, έχοντας σε ΔΑΣΑΛ (ξεκίνησε την καριέρα του), Πανιώνιο, ΑΕ Λάρισας, ΑΕΚ και Πανελευσινιακό στην Α1 Εθνική κατηγόρια, ενώ έχει κερδίσει δυο ανόδους με το Ρέθυμνο, μια με Ολυμπιάδα ,μια με τον ΚΑΟΔ, μια με την Ελευσίνα, ενώ με την Δόξα Λευκάδας κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα στον Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Στο παιχνίδι με τον Εθνικό ο Κυριακόπουλος σκόραρε 20 πόντους με 4/6 τρίποντα, ενώ μοίρασε 13 έτοιμα καλάθια, παίζοντας αρμονικά το πικ εν ρόλ με τον Γιάννη Σαχπατζίδη διαλύοντας κάθε αμυντική τακτική του Εθνικού, δείχνοντας ότι το Παγκράτι έχει βρει τον μαέστρο του…

Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε ότι απλά ήταν μια νίκη, και πως η ομάδα θ πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό: «Ήταν μια νίκη επί ενός σπουδαίου αντιπάλου όπως είναι ο Εθνικός, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα. Εμείς παίξαμε το παιχνίδι μας, θέλαμε πολύ τη νίκη, και οι επτά νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια δείχνουν ότι έχουν αρχίσει να βρίσκουμε τον ρυθμό μας. Συνεχίζουμε με πολύ δουλειά, και τίποτα παραπάνω», ενώ μιλώντας για τον ίδιο, και την συνεχόμενα ανεβασμένη απόδοση του είπε: «Έχω αρχίσει να βρίσκω τον ρυθμό μου, και όλοι στην ομάδα έχουμε τους ρόλους μας. Άλλα όπως ανέφερε και πιο πάνω τίποτα δεν γίνεται χωρίς έντονη δουλειά».

Αναφορικά με το αν αλλάζουν οι στόχοι της ομάδας ανέφερε: «Εμείς κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι, και στόχος είναι να αποφύγουμε τα πλέι άουτ, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα με λεπτές ισορροπίες, όπου κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα».