Για τη δύναμη του κόσμου του ΟΦΗ, το μέγεθος της ομάδας αλλά και τους στόχους της νέας αγωνιστικής περιόδου μίλησε ο Φώτης Τακιανός, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Κρητικό ραδιοφωνικό σταθμό “Athletic Radio“. Επίσης Έλληνας κόουτς υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η απόκτηση του Μύρωνα Παπαδάκη, ενώ αναφέρθηκε και στο “ναυάγιο” της μεταγραφής του Ιβάν Βουκαντίνοφ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Φώτης Τακιανός:
Για το παιχνίδι με το Παγκράτι στο Κύπελλο: “Το παιχνίδι με το Παγκράτι γίνεται κάτω από δύο πολύ δύσκολες συγκυρίες. Η πρώτη είναι ότι έχουμε κάνει ελλιπή προετοιμασία και δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα το πρώτο στάδιο ενώ η δεύτερη αφορά το ρόστερ που δεν έχει ολοκληρωθεί. Όπως γίνεται κατανοητό, το παιχνίδι με το Παγκράτι παίρνει περισσότερο τον χαρακτήρα αγώνα προετοιμασίας όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό που θα κάνει η ομάδα θα είναι να μπει μέσα και να κερδίσει το παιχνίδι”.

Για το αν είναι έτοιμος ο ΟΦΗ: “Στόχος μας είναι να κερδίσουμε ώστε την επόμενη αγωνιστική να υποδεχτούμε το Περιστέρι και να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο μας. Ούτως ή άλλως στο κύπελλο οι ομάδες της Α2 παίζουν με λίγες πιθανότητες για διάκριση όμως πάλι τεστάρουν τις δυνάμεις τους και παράλληλα να τις μάθει ο κόσμος, αρκετό διάστημα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος”.

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο: “Μέσα στο γήπεδο θα παραταχθεί μια ομάδα και μέσα στο γήπεδο θα φορούν τα πρόσωπα που φορούν την φανέλα του ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ είναι ιδέα για τους ανθρώπους του Ηρακλείου, καλούμε τον κόσμο, θέλουν να γεμίσουν το γήπεδο και να γνωρίζουν ότι χωρίς την συμπαράσταση τους θα είναι ένα μεγάλο κενό. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας στηρίξει, θα πάνε μαζί και θα στέκονται στο πλευρό μας, τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα γιατί γνωρίζουν ότι θα δίνουμε πάντα το 100%”.

Για το πρωτάθλημα της Α2: “Έχετε δίκιο σε ότι έχει να κάνει με την διαφορά επιπέδου για το περσινό και το φετινό πρωτάθλημα. Αυτήν την στιγμή η ομάδα βρίσκεται στην φάση της δημιουργίας όπως το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες ομάδες. Ο δικός μου στόχος ερχόμενος εδώ είναι να δημιουργήσω κάποιες βάσεις ώστε ο ΟΦΗ να φανεί δυνατός την επόμενη σαιζόν και να πρωταγωνιστήσει. Όσο για την φετινή σαιζόν θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε την διοικητική και αγωνιστική αστάθεια των υπόλοιπων ομάδων ώστε εμείς να βρεθούμε ψηλά”.

Για την έλευση του στην Κρήτη: “Θεώρησα ότι η ομάδα του ΟΦΗ μου δίνει την δυνατότητα να δουλέψω έτσι όπως θέλω και αυτό είναι κάτι που δεν μου το δίνουν άλλες ομάδες. Ο ΟΦΗ έχει μια τεράστια δυναμική και  νιώθω ότι είναι σαν ένα σπίρτο που θέλει κάτι για να ανάψει. Και αυτό μου βγαίνει μέσα από τους ανθρώπους της ομάδας που την έχουν θεοποιήσει. Όταν υπάρχει κόσμος που την λατρεύει, δικό του γήπεδο και το δικό μου παρελθόν, με κάνουν να νιώθω ότι είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ και πως ο ΟΦΗ αποτελεί μια ομάδα -ιδεολογία”.

Για τους στόχους της φετινής περιόδου
: “Μια χρονιά στην οποία θα μπορέσουμε να πατήσουμε στα πόδια μας και το δεύτερο είναι ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε την επίτευξη του στόχου μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα μπουν οι βάσεις για την επιτυχία ενώ θέλουμε να δημιουργηθεί μια μαγιά παικτών από την Κρήτη ώστε ο ΟΦΗ να μην νιώθει την ανάγκη να κατεβάζει παίκτες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Πολλοί το λένε για να το λένε όμως εγώ ως προπονητής το πιστεύω. Και στα πλαίσια αυτά κινούμαστε και για την απόκτηση του Μύρωνα Παπαδάκη που είναι Ηρακλειώτης αθλητής και γνωρίζει τι σημαίνει ΟΦΗ. Νομίζω ότι αν επιτευχθούν αυτά και παράλληλα βρεθούμε ψηλά, τότε η χρονιά θα είναι πετυχημένη”.

Για την άνοδο του μπάσκετ στην επαρχία: “Η μετατόπιση του κέντρου βάρους στην επαρχία είναι δεδομένη. Σκεφτείτε ότι και στην κοινωνία μας πλήττονται περισσότερο τα μεγάλα αστικά κέντρα καθώς υπάρχει ήδη μετατόπιση πληθυσμού από εκεί στην επαρχία. Αυτό το στοιχείο δυναμώνει την επαρχία και πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και με το μπάσκετ. Για αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι οι ομάδες της επαρχίας εμφανίζονται πιο δυνατές από αυτές των αστικών κέντρων”.

Για την υπόθεση του Μύρωνα Παπαδάκη: “Έχει γίνει τιτάνια προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερες επιλογές. Το εύκολο είναι να έχεις ένα μεγάλο μπάτζετ και να παίρνεις όποιον παίκτη θέλεις. Εμείς έχουμε αυτήν την καθυστέρηση γιατί θέλουμε να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές. Θα μπορούσαμε να είχαμε κλείσει το ρόστερ όμως τότε θα ικανοποιούσαμε τον εγωισμό μας και όχι την δουλειά μας. Θέλουμε να εντάξουμε τον Μύρωνα Παπαδάκη και είναι η προτεραιότητα μου για την θέση του πόιντ γκαρντ. Από την στιγμή που δεν είναι ελεύθερος, πιστεύω ότι αξίζει υπομονή και χρόνος. Εκτός από το ότι είναι καλός παίκτης, είναι ένα παιδί που θα έρθει στον τόπο του και είναι σημαντικό για την ομάδα εκτός από τον επαγγελματικό να παίζει και για το συναίσθημα. Να ξέρει ο κόσμος ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον ΟΦΗ”.

Για το “ναυάγιο” με Βουκαντίνοφ: “Τις τελευταίες ημέρες ήμασταν κοντά στο να κλείσουμε τον Βουκαντίνοφ όμως επειδή προέκυψαν κάποια προβλήματα από την πλευρά του, τελικά δεν προχώρησε επειδή όπως είπα προέχει το καλό του ΟΦΗ. Με την προσθήκη του Παπαδάκη και ενός ακόμα περιφερειακού, κλείνει το ρόστερ”.