Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, η Νέα Κηφισιά ξεπέρασε το εμπόδιο του Ηρακλείου και παρέμεινε σε… τροχιά ανόδου. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μιλώντας στο basketblog, εξήρε την ποιότητα των αθλητών του, ενώ στάθηκε ειδικά στην απόδοση του πολύπειρου Σάββα Νικητάκη:

“Κάναμε μια πολύ σημαντική νίκη τη προηγούμενη εβδομάδα για δύο λόγους. Πρώτον γιατί το παιχνίδι είχε πού υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, μιας και ο αντίπαλος μας παλεύει για τη σωτηρία του και δεύτερον γιατί προερχόμασταν από μία ήττα (από τον Κόροιβο).

Μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο φανήκαμε περισσότερο επηρεασμένοι από όσο έπρεπε από το παιχνίδι στην Αμαλιάδα. Όμως στο δεύτερο μέρος λειτούργησε περισσότερο ο αθλητικός εγωισμός και η προσωπικότητα των παικτών μας, με αποτέλεσμα να επιστρέψουμε από το μείον 9 στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και με προσωπικές φάσεις των παικτών μας, να κερδίσουμε”, τόνισε ο προπονητής της ΑΕΝΚ και πρόσθεσε σχετικά με τη παρουσία του έμπειρου γκαρντ:

“Οφείλουμε να εξάρουμε την απόδοση του Σάββα Νικητάκη ο οποίος μπορεί να μην σημείωσε πολλούς πόντους, όμως ήταν ο παίκτης που άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού με το πάθος και την αγωνιστικότητα του και έδωσε στην ομάδα τον ρυθμό που χρειαζόταν για να κερδίσει το ματς“.

Όσον αφορά στον προσεχές αγώνα με τους Ικάρους Σερρών, σχολίασε: “Τώρα έχουμε ένα παιχνίδι με μια ομάδα με πολύ καλό υλικό, έμπειρη στη κατηγορία… Συνεχίζουμε συγκεντρωμένοι και σοβαροί για το συγκεκριμένο ματς”.

Η προετοιμασία της Κηφισιάς συνεχίζεται χωρίς τον Βαγγέλη Καράμπουλα. Ο πρώτος σκόρερ των “κόκκινων” προσεβλήθη από ίωση, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής και παραμένει κλινήρης, ακλουθώντας φαρμακευτική αγωγή.